Banat Tractor Service SRL vinde utilaje pentru Direcţia Silvică Constanţa (document)

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Constanţa a cumpărat utilaje pentru Herghelia Mangalia, în valoare de 90.000 de lei. Este vorba despre o platformă de transport baloţi şi o maşină de împrăştiat gunoi.

Contractul a fost încheiat prin negociere fără anunţ de participare, iar justificarea alegerii procedurii sunt situaţii de urgenţă extremă survenite în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, conform licitatiapublica.ro. În secţiunea Documente se pot vizualiza detalii despre atribuirea contractului.
 
Utilajele pentru Herghelia Mangalia au fost achziţionate de Romsilva de la societatea Banat Tractor Service Timişoara.
 
Potrivit prezentării de pe propriul site, Banat Tractor Service a fost înfiinţată în 1991, este o firmă privată cu capital 100% autohton şi se adresează în primul rând agricultorilor şi fermierilor români, venind în sprijinul acestora cu o gamă bogată de tractoare şi maşini agricole performante, la care asigură piese de schimb şi service.
 
Conform Registrului Comerţului, firma are un capital social de 495.200 de lei, iar acţionari sunt soţii Viorel şi Eugenia Anton, care deţin 85, respectiv 15% din capitalul social.
 
Interesant este faptul că analiza efectuată de specialiştii de la vrajitorul.eu arată că firma se află într-o situaţie financiară precară. Nivelul profitabilităţii operaţionale, precum şi al indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri, mai explică sursa citată.
 
Totuşi, aceeaşi analiză spune că marja profitului net este ridicată, având în vedere industria din care face parte. În anul 2013, societatea a avut un profit net de peste 86.000 de lei, cu un număr de 12 salariaţi şi o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de lei.
 
Sursa foto: arhivă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.