Bunurile proprietate publică și privată din cadrul CN APM SA Constanța, asigurate pentru aproape 4,5 milioane de lei (DOCUMENT)

  • Valoarea contractului este de 4.494.652,69 lei, ofertanți câștigători fiind firmele Omniasig Vienna Insurance Group SA și Asigurarea Românească -  Asirom Vienna Insurance Group SA.
 
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Asigurarea bunurilor proprietate publică și privată din cadrul CN APM SA Constanța“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunț de participare.
 
Contractul are data 1 martie a.c. Valoarea contractului este de 4.494.652,69 lei, ofertanți câștigători fiind firmele Omniasig Vienna Insurance Group SA și Asigurarea Românească -  Asirom Vienna Insurance Group SA.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, obiectul contractului sectorial de servicii constă în asigurarea facultativă a autoturismelor, asigurarea facultativă a clădirilor, navelor tehnice, echipamentelor diverse, sistemului de semnalizare maritimă, construcții speciale și hidrotehnice (diguri, cheuri, bazine, acvatoriu, dispozitiv feroviar etc.).
 
Potrivit sursei citate, în conformitate cu H.G. 517/1998, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța se ocupă cu „întreţinerea, repararea şi exploatarea bunurilor proprietate publică a statului, precum şi a bunurilor proprietate a companiei“, aceasta fiind „obligată să asigure exploatarea eficientă, în regim de continuitate și de permanentă a bunurilor“. De asemenea trebuie avută în vedere și obligativitatea proprietarilor de nave maritime de a deține o asigurare care să acopere răspunderea navelor respective, conform O.U.G. nr. 9/2012, privind asigurarea proprietarilor navelor în ceea ce privește creanţele maritime.
 
Compania trebuie să mențină în funcțiune permanentă sistemul de semnalizare al porturilor (geamanduri, faruri), pentru siguranța navigației; în caz contrar, compania riscă să suporte amenzi substanțiale aplicate de autorități (Autoritatea Navală Română, Căpităniile de Port, Direcția Hidrografică Maritimă, Garda de Mediu), fiind considerate contravenții și infracțiuni prin punerea în pericol a navigației navelor, echipajelor și, în principal, prin cauzarea unor evenimente extrem de periculoase care pot conduce la blocarea portului.
 
Pe lângă bunurile proprii, compania deține în administrare și bunuri proprietate publică primite în concesiune de la Ministerul Transporturilor spre a fi întreținute și exploatate, drept pentru care, existând un grad mare de risc de producere a unor daune majore, acestea trebuie asigurate.
 
În situația producerii unei pagube, CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța are obligația aducerii bunului deteriorat la starea anterioară producerii evenimentului.
 
Despre Omniasig Vienna Insurance Group SA

 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată luni, 6 martie 2023, societatea Omniasig Vienna Insurance Group SA a fost înființată în anul 2001, are adresa în municipiul București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Alte activităţi de asigurări (exceptând asigurările de viaţă)“.
 

Potricit sursei citate, Omniasig Vienna Insurance Group are în structura acționariatului Vienna Insurance Group AG Wienner Versicherung Gruppe (Austria) - 99,54%, Banca Comercială Română SA - 0,08% și Persoane fizice și juridice - 0,37%.
 
Printre persoanele din conducere sau autorizate ale societății se numără: 3B Expert Audit SRL - auditor, Bogdan Ionuț Speteanu - membru în consiliul de supraveghere, Elena Ancuța Ifrim - împuternicit, Mădălin Roșu - membru în directorat, Mihaela Brezoi – împuternicit sau Oana Zoița - împuternicit.
 
Tot potrivit Confidas, Omniasig Vienna Insurance Group a încheiat 9468 contracte de achiziții publice în valoare totală de 336.175.191,98 lei.
 
Despre Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA
 
Potrivit Confidas, platformă consultată luni, 6 martie a.c., societatea Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA a fost înființată în anul 1991, are adresa în București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Alte activităţi de asigurări (exceptând asigurările de viaţă)“.
 
Potrivit Confidas, acționari în firmă sunt Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (Austria) – 88,77%, LVP Holding GMBH (Austria) – 11,02% și Listă acționari persoane fizice și juridice (București) – 0,21%.
 
Persoane din conducere sau autorizate: Raluca Theodora Vișan (director), Ionuț-Bogdan Zamfirescu, Cristian Eduard Ionescu (membri în directorat), Janeta Radu (manager), Matula Werner (membru în consiliul de supraveghere), 3B Expert Audit SRL (auditor).  
 
Confidas informează și că Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group SA a încheiat 6.366 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 183.548.615,02 lei. Printre autoritățile contractante, pe lângă SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA, se numără și Școala Profesională Band, APIA – Centrul Județean Ialomița, Academia de Studii Economice București sau Academia Română.  
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Noi servicii de asigurare contractate de SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța SA (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța CN APM SA contractează servicii de întreținere și reparații accidentale uși automate - clădire Terminal Pasageri

17 Jun 2024 272

Alfa Terminal Constanța SRL, investitor în două proiecte în Incinta Port. Anunțul APM Constanța

28 Nov 2023 1290

Licitații Constanța Cât costă revizia tehnică periodică a instalației de utilizare gaze naturale în Port Constanța Nord (DOCUMENT)

26 Nov 2023 1050

#Dobrogea145 Florin Vizan, director general CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2023 1941

CN APMC SA Se înlocuiește hidroizolația la magazia nr. 3, Molul IV, Constanța Nord. Cât costă lucrarea (DOCUMENT)

24 Aug 2023 1202

Licitații Constanța Euro Construct SA bifează un nou contract cu CN APMC SA (DOCUMENT)

13 Aug 2023 1545

Licitații Constanța Getnic Construct Serv SRL, contract adjudecat la Administrația Porturilor Maritime Constanța (DOCUMENT)

08 Aug 2023 1235

CN „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța organizează selecție de oferte pentru valorificarea „Deșeurilor reciclabile generate de vânzător”

25 Jul 2023 1191

CN APMC SA Constanța contractează lucrări de întreținere a drumurilor și a platformelor de circulație din porturile maritime (DOCUMENT)

24 Dec 2022 2865

Compania Națională „ADMINISTRAȚIA PORTURILOR MARITIME” S.A. Constanța organizează licitație publică deschisă cu strigare pentru vânzarea unor bunuri

19 Sep 2022 1347

CN APMC SA Constanța oferă spre închiriere spații administrative

13 Sep 2022 1415

Declarație de avere Daniela Șerban, director economic la CN APM Constanța SA, averea și interesele (DOCUMENTE)

30 Aug 2022 4231

Declarație de avere Adrian Dan Dugăiașu, director coordonator la CN APMC SA Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

20 Aug 2022 2930

LIVE. Ministrul Sorin Grindeanu, vizită de verificare în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jul 2022 2148

CN APMC 60 de noi stâlpi echipați cu corpuri de iluminat au fost montați în Portul Constanța

17 May 2022 1423