Business Plus SRL va aproviziona Aeroportul Kogălniceanu cu detectoare pentru explozibil

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța a atribuit un contract intitulat „Furnizare detector explozibil ETD“. Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut. Valoarea totală a contractului este de 249.000 de lei. Firma câștigătoare este Business Plus S.R.L.

În caietul de sarcini este precizată achiziționarea a unui singur echipament de detecție a urmelor de explozibil, dar și achiziționarea de accesorii aferente, consumabile necesare funcționării. Echipamentul de detecție a urmelor de explozibil trebuie să fie inclus în lista de echipamente de securitate CEP( Common Evaluation Process for Security Equipment) actualizată al ECAC ( European Civil Aviation Conference-Conferința Europeană a Aviației Civile). De asemenea, echipamentul trebuie să corespundă unui anumit standard și să fie capabil să indice prin declanșarea unei alarme prezența explozibililor și narcoticelor și să colecteze și să analizeze urme/monstre de particule. Trebuie să fie produs nou de ultimă generație , produs în ultimele 12 luni de la data contractării. Trebuie să fie capabil să execute calibrarea internă în mod automat. Să aibă un timp de analiză și diagnosticare cât mai mic.

Garantarea calității echipamentului se asigură pentru o perioadă de minimum 24 de luni de la data punerii în funcțiune și efectuării recepției.

Școlarizarea se va face tot de câștigătorul contractului. Școlarizarea (pe cheltuiala furnizorului) se va face la sediul beneficiarului. Instruirea se va face de către reprezentanții producătorului sau de către alte persoane autorizate.
 
Unul dintre fondatorii Business Plus SRL, fost director al Aeroportului Băneasa
 
Firma Business Plus SRL are un  capital social integral vărsat de 1.100,00 de lei, este în funcțiune din anul 2003 și are ca obiect de activitate comerțul cu echipamente de securitate, siguranță și logistice pentru domeniul militar, forțele de ordine și pentru aviație. Activitățile sunt atât pe plan național cât și pe plan internațional.
 

Asociat unic în Business Plus SRL este Ion Tomescu, născut pe 20.12.1951, în Craiova, județul Dolj. Ion Tomescu  mai este asociat în Global Investment & Consulting SRL, care momentan are întrerupere temporară de activitate.

Firma a fost înființată în 2003 de Remus Nicolae Gafița și Emilian Cristian Olteanu. De menționat este și faptul că Remus Nicolae Gafița este fostul director al Aeroportului Băneasa.


În 2004, firma Secure Plus SRL a fost cooptată în Business Plus SRL, cu un aport la capitalul social de 1.650 de lei.

În 2005, se realizează majorarea capitalului de la 3.000 de lei la 16.500 de lei, astfel: Ion Tomescu - aport de 5.610 de lei, Remus-Nicolae Gafița – aport de 5.250 de lei și Emilian Cristian Olteanu - aport de 2.640 de lei.

Tot în 2005, se realizează o nouă majorare a capitalului: Ion  Tomescu vine cu 1.290 de lei, Remus Nicolae Gafița  - 1.416 lei, Emilian-Cristian Olteanu - 712 lei și SC Secure Plus - SRL - 380 lei.

În 2006, Secure Plus SRL își cesionează către Tomescu părțile sociale deținute (10%), Gafița Remus cesionează către Tomescu Ion un procent de 4,2752% și Emilian Olteanu cesionează către același Ion Tomescu 1,7248%%. În urma cesiunii, societatea comercială Secure Plus SRL se retrage din firmă și acționar majoritar rămâne Ion Tomescu.

Potrivit informațiilor publicate în Monitorului Oficial al României, în 2008 se aprobă cesionarea părților sociale ale lui Remus-Nicolae Gafița și a lui Emilian-Cristian Olteanu către Ion  Tomescu. Cei doi se retrag și asociat unic rămâne Ion Tomescu.
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt director general - Bogdan Ionuț Artagea ,  director economic - Horia Mihail Acatrinei , director operațional –Nicusor Suta director dezvoltare –Constantin Teodorescu, director tehnic –Gheorghe Zamani, șef oficiu juridic –Georgiana Isac , șef serviciu programare Investiții, Licitații Achiziții, fonduri europene –Anca Moldoveanu , membrii AGA- Mihai George Dionisie, Pavel Adrian, Ovidiu Cristian Tanase, Calin Adria Metes , Eugen Ispas.

 ​În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Business Plus SRL, contract încheiat cu Nuclearelectrica SA. Ce va furniza firma (document)

05 Sep 2019 1872