Câți bani a luat Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România de la Primăria Constanța pentru Festivalul WonderFest (DOCUMENT)

  • Potrivit documentului, valoarea totală a contractului este de 441.533,41 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 89.000 de euro, la cursul actual.
  • În Secțiunea Document puteți consulta contractul încheiat între UZPR și Primăria Constanța.
 
Primăria Constanța a publicat contractul încheiat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România pentru realizarea Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest (disponibil în Secțiunea Document).
 
Potrivit documentului, valoarea totală a contractului este de 441.533,41 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 89.000 de euro, la cursul actual.
 
Se arată în contract, printre altele, că „prestatorul are obligația să achite toate drepturile legale care decurg din prestațiile artistice, conform legislației în vigoare (UCMR, ADA etc.)“.
 
Ediția a V-a a festivalului s-a desfășurat la Constanța, în perioada 19-23 septembrie 2022, președintele Festivalului WonderFest fiind, potrivit datelor oficiale (http://wonderfest.ro/) , Lavinia Șandru.
 
De asemenea, acesta este și membru supleant al Consiliului Director al UZPR. Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Uniunii, se arată că, în urmă u doar câteva zile, conducerea UZPR s-a reunit la Constanța cu filialele din țară, iar, cu această ocazie, Lavinia Șandru a făcut, printre altele, următoarele precizări:
 
„Mă bucur că reușim să facem evenimente de anvergură în țară. Este important să ne întâlnim, să comunicăm față în față, pentru că așa suntem mai aproape unii de alții. Experiența Festivalului WonderFest, cu cea mai mare participare a elevilor înregistrată vreodată în România, ne-a dat ocazia să constatăm că la Constanța sunt elevi foarte bine pregătiți și foarte talentați. UZPR are un viitor foarte bun aici. Sperăm să fim tot mai mulți, pentru că toți jurnaliștii merită să fie membri ai unei organizații care le susține interesele și luptă pentru ei, iar aceasta este UZPR“ (https://uzp.org.ro/)
 
Potrivit datelor oficiale, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost înființată în 1990 și înscrisă în registrul special al Judecătoriei Sector 1 București în anul 2004, în prezent sediul central fiind în București, bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sectorul 1.
 
Din lista inițială a asociaților UZPR făceau parte Graziela Barla Cornescu, Gheorghe Brătescu, Ilie Calian, Doina Cernica, Lucian Cornescu, Adriana Frăteanu Călin, Aurelia Lupașcu, Grigore Lazarovici, Dan Lupescu, Mihai Dan Lutic și Radu Macovei.

 
Scopul inițial era „promovarea creației publicistice și jurnalistice, ca domeniu distinct, al vieții spirituale, consacrarea profesiei de ziarist ca profesiune de creație, cu importanță publică și socială recunoscută, apărarea drepturilor, libertăților și demnității profesionale a ziariștilor și a libertății presei scrise și audiovizuale în concordanță cu legile naționale și documentele internaționale“.
 

În prezent, Sorin Stanciu este președintele UZPR, Mădălina Corina Diaconu este secretarul general, Dan Constantin este președinte al Comisiei de atestare profesională, iar Lavinia Șandru și Ovidiu Zanfir sunt membri supleanți ai Consiliului Director.
 
În Secțiunea Document puteți consulta contractul încheiat între UZPR și Primăria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și-a publicat situația financiară și raportul de activitate pentru anul 2019
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 275

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 375

Afaceri Constanța Cât costă serviciile pentru mentenanța rețelelor de iluminat cumpărate de Primăria Ghindărești (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 271

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 427

Cod galben de intensificări ale vântului la Constanța!

28 Mar 2024 456

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 428

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 332

Felicia Ovanesian strânge semnături pentru candidatura la Primăria Constanța - „Constănțeni, am nevoie de ajutorul vostru!”

28 Mar 2024 580

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1650

Cât plătește administrația Chițac pentru conferințele Dilema de la Constanța (DOCUMENT)

27 Mar 2024 444

Cumpărări directe O firmă din Mureș va furniza tutori arbori pentru Primăria Constanța (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 340

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 511

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 496

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2689

Construirea noului CET antrenează licitații după licitații. Primăria Constanța caută supervizori !

27 Mar 2024 400