Câți bani a luat Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România de la Primăria Constanța pentru Festivalul WonderFest (DOCUMENT)

  • Potrivit documentului, valoarea totală a contractului este de 441.533,41 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 89.000 de euro, la cursul actual.
  • În Secțiunea Document puteți consulta contractul încheiat între UZPR și Primăria Constanța.
 
Primăria Constanța a publicat contractul încheiat cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România pentru realizarea Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest (disponibil în Secțiunea Document).
 
Potrivit documentului, valoarea totală a contractului este de 441.533,41 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 89.000 de euro, la cursul actual.
 
Se arată în contract, printre altele, că „prestatorul are obligația să achite toate drepturile legale care decurg din prestațiile artistice, conform legislației în vigoare (UCMR, ADA etc.)“.
 
Ediția a V-a a festivalului s-a desfășurat la Constanța, în perioada 19-23 septembrie 2022, președintele Festivalului WonderFest fiind, potrivit datelor oficiale (http://wonderfest.ro/) , Lavinia Șandru.
 
De asemenea, acesta este și membru supleant al Consiliului Director al UZPR. Într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Uniunii, se arată că, în urmă u doar câteva zile, conducerea UZPR s-a reunit la Constanța cu filialele din țară, iar, cu această ocazie, Lavinia Șandru a făcut, printre altele, următoarele precizări:
 
„Mă bucur că reușim să facem evenimente de anvergură în țară. Este important să ne întâlnim, să comunicăm față în față, pentru că așa suntem mai aproape unii de alții. Experiența Festivalului WonderFest, cu cea mai mare participare a elevilor înregistrată vreodată în România, ne-a dat ocazia să constatăm că la Constanța sunt elevi foarte bine pregătiți și foarte talentați. UZPR are un viitor foarte bun aici. Sperăm să fim tot mai mulți, pentru că toți jurnaliștii merită să fie membri ai unei organizații care le susține interesele și luptă pentru ei, iar aceasta este UZPR“ (https://uzp.org.ro/)
 
Potrivit datelor oficiale, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a fost înființată în 1990 și înscrisă în registrul special al Judecătoriei Sector 1 București în anul 2004, în prezent sediul central fiind în București, bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sectorul 1.
 
Din lista inițială a asociaților UZPR făceau parte Graziela Barla Cornescu, Gheorghe Brătescu, Ilie Calian, Doina Cernica, Lucian Cornescu, Adriana Frăteanu Călin, Aurelia Lupașcu, Grigore Lazarovici, Dan Lupescu, Mihai Dan Lutic și Radu Macovei.

 
Scopul inițial era „promovarea creației publicistice și jurnalistice, ca domeniu distinct, al vieții spirituale, consacrarea profesiei de ziarist ca profesiune de creație, cu importanță publică și socială recunoscută, apărarea drepturilor, libertăților și demnității profesionale a ziariștilor și a libertății presei scrise și audiovizuale în concordanță cu legile naționale și documentele internaționale“.
 

În prezent, Sorin Stanciu este președintele UZPR, Mădălina Corina Diaconu este secretarul general, Dan Constantin este președinte al Comisiei de atestare profesională, iar Lavinia Șandru și Ovidiu Zanfir sunt membri supleanți ai Consiliului Director.
 
În Secțiunea Document puteți consulta contractul încheiat între UZPR și Primăria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și-a publicat situația financiară și raportul de activitate pentru anul 2019
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 78

Primăria Constanța Atenție! Se verifică sirenele – Vezi în ce perioadă

23 Apr 2024 141

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 552

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 414

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 377

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 594

Primăria Constanța anunță decizia privind etapa de încadrare pentru proiectul de finalizare a reabilitării rețelelor termice

22 Apr 2024 294

Oficial de la Primăria Constanța referitor la mașina care a circulat pe strada Stefan cel Mare, pe pavele (FOTO+VIDEO))

22 Apr 2024 533

Ședință CLM Constanța Parteneriat între Primăria Constanța și UDTTMR pentru organziarea „Zilei Limbii Tătare”

22 Apr 2024 368

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 556

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 601

Undă verde de la Primăria Constanța Firma fondată de fostul consul onorific al Libanului în România vrea să modifice restaurantul Tomis din Mamaia

21 Apr 2024 597

Rotamex SRL vrea să desființeze Casa Harghita din Satul de Vacanță. Primăria Constanța i-a respins solicitarea. Iată răspunsul!

21 Apr 2024 591

Averea și interesele Clavei Ivan, secretar general al Primăriei Ghindărești, din județul Constanța! (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 436

Proiect finanțat cu bani europeni Primăria Constanța caută o firmă care va reabilita Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“. Contract de peste 6,7 milioane lei (DOCUMENT)

21 Apr 2024 452