Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL Galați, un nou contract cu Primăria Tulcea

  • În ultima perioadă, firma din Galați a semnat mai multe contracte cu Primăria Tulcea privind sprijinirea comunităților marginalizate din oraș.
Municipiul Tulcea, prin primărie, a semnat un nou contract cu societatea Centrul de Consultanță și Studii Europene din Galați, de data aceasta fiind vorba despre „servicii de organizare evenimente – trei târguri de joburi, în cadrul proiectului «Servicii integrate pentru viitor» Cod SMIS125672, POCU/400/4.2/125672“.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea totală a contractului este de 252.000 de lei, sumă estimată inițial de autoritatea contractantă, atribuirea făcându-se prin procedura simplificată, în cadrul căreia o ofertă a fost retrasă.
 
Amintim, în ultima perioadă, firma din Galați a semnat mai multe contracte cu Primăria Tulcea, privind comunitățile marginalizate din oraș.
 
Contractul prezent a fost semnat la data de 19 ianuarie 2023.
 
Despre contract
 
În descrierea achiziției publice, se arată că „scopul proiectului este de a reduce numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată Cartier Vest-Tulcea, Municipiul Tulcea, Județul Tulcea, prin implementarea de măsuri integrate și este implementat de: Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Tulcea - Lider de parteneriat, Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea – Partener 1 și Liceul Tehnologic «ANGHEL SALIGNY» Tulcea – Partener 2“.
 
Astfel, „prin proiectul «Servicii integrate pentru VIITOR»se propune implementarea de măsuri integrate în domeniul educației, ocupării, locuirii și serviciilor sociale și de sănătate, cu acțiuni multiple asupra populației din zona marginalizată, ce vor oferi întregii comunități marginalizate posibilitatea să se dezvolte și să iasă din statutul de comunitate săracă“.
 
În continuare, se face mențiunea că „acest proiect își propune să combată sărăcia și excluziunea socială, ca abordare pe tot parcursul vieții prin susținerea urmatoarelor initiațive: 1. Asigurarea de oportunități de dezvoltare a întregului potențial individual al copiilor și tinerilor din comunitățile dezavantajate, prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și experienței necesare; 2. Asigurarea premiselor pentru participarea deplină la viața economică, socială și culturală; 3. Pentru persoanele aflate în risc/vulnerabilități/dependențe, servicii integrate menite să întrerupă cercul vicios al excluziunii sociale și sărăciei și să faciliteze participarea la toate aspectele vieții în calitate de cetățeni activi, pentru a se putea bucura de o calitate ridicată a vieții într-o comunitate sigură“.
 

În urma acestui contract, „se vor organiza 3 târguri de joburi (84.000 lei fără TVA/târg), în cadrul fiecărui târg de joburi vor participa câte 84 persoane  din grupul țintă al proiectului  ”Servicii integrate pentru VIITOR”, contribuind la realizarea activității A.2.4.“Medierea” - Organizarea și livrarea serviciului de mediere pe piața muncii către grupul țintă“.
 
Autoritatea contractantă arată că „grupul țintă (GT) selectat de beneficiar pentru a participa la cele 3 târguri de locuri de muncă va fi format în principal din persoane care au încheiat etapa de formare profesională desfășurată anterior în cadrul proiectului și au obținut certificatul de formare profesională și de asemenea au beneficiat de servicii de mediere“.

 
„În urma formării profesionale“, se precizează, „s-au obținut următoarele calificări: - lucrător în comerț – 14 absolvenți; - îngrijitor bătrâni la domiciliu - 14 absolvenți; - instalator instalații tehnico sanitare și de gaze - 14 absolvenți; - sudor electric - 14 absolvenți; - bucătar - 14 absolvenți; - infirmier – 14 absolvenți“.
 
Acum, „scopul achiziției este acela de a oferi șa fiecare târg organizat, pentru 84 persoane din grupul țintă al proiectului «Servicii integrate pentru VIITOR» posibilitatea de a-și găsi un loc de muncă. Beneficiile obținute de cei 84 de participanți la Târgurile de locuri de muncă sunt creșterea șanselor pentru încadrarea în muncă în concordanță cu tendințele pieței forței de muncă, stimularea mobilității pe piața muncii și creșterea calității vieții“.
 
Despre Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 22 iulie 2022, Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL a fost înființat în 2005, are sediul social în Galați, pe strada Energiei și se ocupă de alte forme de învățământ n.c.a..
 
Asociat unic și administrator al firmei este Anca Iulia Lupu, al cărei nume figurează și în Axistal Biz SRL (în prezent, radiată, potrivit Registrului Comerțului consultat la zi), dar și în Lupu Anca Iulia Persoană Fizică Autorizată.
 
În 2021firma a avut 17 angajați, profit peste 1,80 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a depășit 6,80 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Centrul de Consultanţă și Studii Europene SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 4.537.873,24 de lei.
 
Alături de Primăria Tulcea, printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această societate se numără Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL Galați câștigă un nou contract de la Primăria Tulcea (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, la judecată cu Agenția Națională de Integritate, la Curtea de Apel Constanța

29 Mar 2023 544

Primăria Municipiului Tulcea organizează concurs de recrutare. Ești interesat? (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2116

Tulcea Două firme vor asigura creșterea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Măcin (DOCUMENT)

16 Mar 2023 656

O comună din județul Tulcea achiziționează un buldoexcavator (DOCUMENT)

15 Mar 2023 598

Contract semnat între Primăria Grădina și o firmă din Tulcea. Ce va livra (DOCUMENT)

09 Mar 2023 663

Tulcea Primăria comunei Maliuc a încheiat un contract pentru cumpărarea de calculatoare (DOCUMENT)

08 Mar 2023 705

Tulcea Contract pentru reabilitarea unui parc de agrement din comuna Turcoaia, atribuit unei firme din Iași (DOCUMENT)

02 Mar 2023 653

Vodafone Romania, contract pentru implementarea serviciilor electronice la Primăria Jurilovca, județul Tulcea (DOCUMENT)

27 Feb 2023 696

Comuna Beștepe, județul Tulcea, cumpără echipamente IT și sisteme cloud based pentru debirocratizarea instituției. Ce firme au câștigat contractele (DOCUMENTE)

24 Feb 2023 929

Firma care a reamenajat terenul din Complexul Sportiv Gheorghe Hagi, din Constanța, va construi Gravity Parc în Tulcea, pe malul Lacului Ciuperca (DOCUMENT)

21 Feb 2023 1202

De la activități în ferme mixte la investiții imobiliare în Mamaia. Ce firmă va ridica un bloc de 8 etaje în centrul stațiunii?

21 Feb 2023 1209

Contract de aproximativ 40 de milioane de lei atribuit de Primăria Tulcea pentru achiziția autobuzelor electrice (DOCUMENT)

16 Feb 2023 763

O firmă din Constanța va reabilita Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Tulcea (DOCUMENT)

08 Feb 2023 952

Cum va arăta Ansamblul memorial Ivan Patzaichin care va fi construit pe faleza municipiului Tulcea?

07 Feb 2023 788

Orange Romania, contract de peste 300.000 de euro cu Primăria Ceatalchioi, județul Tulcea, pentru Platforma Integrată de Servicii Electronice (DOCUMENT)

07 Feb 2023 742