CFR– Sucursala Regională Constanța a semnat un contract cu o societate din Cluj. Ce servicii va furniza cea din urmă

  • Power Design SRL se va ocupa de alimentarea liniei electrice aeriene care  asigura alimentarea STE Palas (CFR) din staţia de transformare Constanţa Nord Depozite 110/20 kV aparţinând Enel Distribuţie Dobrogea SA. 
CFR – Sucursala Regională Constanța a încheiat un acord cadru pentru alimentarea unei linii electrice. 

Denumirea completă a proiectului atribuit este "Reparaţii şi modernizare LEA 110 kV STE Palas (expertizare, DALI) ".
 
Societatea care se vor ocupa de alimentarea STE Palas (CFR) din staţia de transformare Constanţa Nord Depozite 110/20 kV aparţinând Enel Distribuţie Dobrogea SA  pentru  CFR – Sucursala Regională Constanța este Power Design SRL . Atribuirea a avut loc în data de 05.05.2021.  Valoarea totala a achiziției (fără TVA) este de 159. 500 de lei. 
 
Descrierea contractului

 
 Serviciul care se va achiziţiona constă în elaborarea expertizei tehnice şi a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii şi modernizare LEA 110 kV STE Palas.

Linia electrică aeriană asigura alimentarea STE Palas (CFR) din staţia de transformare Constanţa Nord Depozite 110/20 kV aparţinând Enel Distribuţie Dobrogea SA. Traseul de 4,076 km ce aparţine CFR cuprinde un numar de 23 stalpi şi începe de la stâlpul numarul 19 al liniei distribuitorului, punctul de delimitare fiind clemele de racord derivaţie. Porţiunea de traseu de la plecarea din staţia de transformare începând cu stâlpul numarul 1 până la stâlpul numarul 19 ce aparţine Enel Distribuţie Dobrogea deserveşte în comun atât CFR cât şi alţi consumatori din Constanţa.

Starea tehnică actuală a LEA 110 kV STE Palas impune urgentarea efectuării lucrărilor de reparaţii (cu modernizare), bazate pe expertizarea tehnică a obiectivului şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, prin care să se stabilească volumul şi tipul de operaţii ce trebuie efectuate
pentru a readuce starea tehnică a LEA 110 kV la parametrii care să permită o funcţionare în condiţii de siguranţă.

Caietul de sarcini cuprinde cerinţele minime pentru elaborarea expertizei tehnice și a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, a documentaţiilor de obţinere a certificatului de urbanism şi a avizelor necesare.


Expertiza vizează în principal următoarele:
- verificarea suprastructurii întregului traseu pentru depistarea tuturor elementelor neconforme (defecte, deteriorate sau lipsă);

- verificarea infrastructurii LEA pentru toţi cei 23 de stâlpi metalici pentru depistarea elementelor sau componentelor degradate sau lipsă;
- stabilirea măsurilor necesare pe baza rezultatelor obţinute la verificări şi măsurători, conform anexelor din Caietul de sarcini şi întocmirea documentaţiei de expertiză ce va sta la baza proiectului lucrărilor necesare la LEA.
Întocmirea documentatiei de avizare a lucrărilor de intervenție se va realiza conform prevederilor din HG 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul cadru al documentației tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice (Anexa 5 privind conținutul cadru al documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, adaptat în funcţie de specificul şi complexitatea obiectivului de investiţii propus).
 
Firma câștigătoare este Power Design SRL 
 
Despre  Power Design SRL 
 
Power Design SRL a fost înfiinţată în anul 2006 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris este de 3.000 de lei, cu un număr de 300 de părţi sociale, cu valoarea unei părţi de 10 lei. Asociaţi în firmă sunt Mircea Dorin Todea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 31,33%, Vasile Călin Homan, cu o cotă de 31,33%, Ioan Dorin Lucaci, cu o cotă de 31,33%, şi Leone Răzvan Stoica Tarţa, cu o cotă de 6,01%. Toţi asociaţii au şi calitatea de administratori în firmă. Pentru anul 2018, firma a raportat 28 de salariaţi, cu o cifră de afaceri de 5.218.704 lei, iar profitul este de 981.648 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Circulația feroviară a fost perturbată în stația CF Dej Călători de pe raza SRCF Cluj. S-a rupt pantograful unei locomotive

14 Jan 2024 610

Poliția Română Acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă pe infrastructura națională de căi ferate (FOTO)

15 Oct 2023 655

S-a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia

14 Jan 2022 1390

Va fi modernizat coridorul feroviar Predeal-București-Constanța. CFR alocă peste 5 milioane de lei (document)

02 Jul 2020 2118

Un tren special de călători va fi pus în circulație în memoria inginerului Anghel Saligny

06 Jun 2014 3588