Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Cine repară cazarma 3007 şi pe câţi bani?

Ministerul Apărării Naţionale prin U.M. 02022 Constanţa va plăti 239.000 lei pentru lucrări de reparaţii la cazarma 3007 din Constanţa. Firma care a câştigat contractul în urma unei negocieri fără anunţ de participare este SC Real Quality Construct SRL (în anunţul de atribuire firma câştigătoate este menţionată numai în forma „SC Real Quality SRL”, fără a se preciza codul unic de înregistrare, adresa şi numerele de telefon fiind cele care au condus la numele complet al firmei). Potrivit clasificării CPV, reparaţiile constau în lucrări de hidroizolare. Motivul pentru care s-a apelat la alegerea procedurii de negociere fără anunţ de participare constă în „situaţia de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”, după cum este el prezentat în anunţul de atribuire. Pentru acest contract au fost depuse trei oferte.

În ceea ce priveşte firma câştigătoare, aceasta figurează la Registrul Comerţului ca având un singur asociat, în persoana lui Sorin Stancu. Din aceleaşi date de la Registul Comerţului rezultă faptul că Stancu nu mai figurează în prezent în calitate de asociat sau administrator în cadrul altor firme. Cifra de afaceri a firmei Real Quality Construct SRL se ridica, la finalul anului 2012, la 1.791.932 lei, iar numărul mediu de angajaţi la aceeaşi dată era de 37.

În trecut, însă, Sorin Stancu pare să fi fost partener de afaceri cu Vasile Costea, patronul de la ABC Val, cei doi putând fi regăsiţi ca fondatori, alături de Iliu Cioroiu, în 2002, în firma Speed Construct SRL. În 2005, Sorin Stancu apare ca fiind cooptat cu 25% în SC Rom Conect International SRL, firmă în cadrul căreia i-a avut ca asociaţi pe acelaşi Vasile Costea şi Bogdan Grădinaru. De asemenea, Stancu a fost numit în 2007 administrator al SC Rom Conect International SRL.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Clădirea de două etaje de pe strada Eduard Caudella, supraetajată de Real Quality Construct

15 Nov 2019 519

Ce a decis APM Constanța cu privire la investiția societății Real Quality Construct SRL din Mamaia Nord

26 Oct 2019 392

Mamaia Nord se îmbogățește cu un bloc de cinci etaje. Cine este investitorul

14 Aug 2019 821

Real Quality Construct SRL a obținut acordul Primăriei pentru supraetajarea blocului de pe Aleea Iosif Sava

09 May 2016 1982

Bloc de două etaje pe Aleea Iosif Sava Real Quality Construct SRL a obținut acordul Primăriei

02 Jan 2016 2318

Un imobil "răsare" pe strada Alexandru Bogza din Constanţa

11 Nov 2014 1596