Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

CN ACN SA a decis cine se va ocupa de reabilitarea navei „Costineşti 3“ (document)

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Reabilitare navă Costineşti 3“. Obiectul contractului constă în executarea lucrărilor necesare la corp şi instalaţii, pentru reconfirmarea valabilităţii Certificatului Tehnic Comunitar al navei. Contractul în valoare de 150.439 de lei a revent societăţii Sorena SA.
 
Nava „Costineşti 3“ este destinată efectuării de remorcaje pe canale, râuri, lacuri, golfuri şi în rada porturilor fluviale şi maritime, prelevare de probe de apă pe cele două canale navigabile, asistenţă la intrarea convoaielor în ecluze. Nava a fost construită la Şantierul Naval Mangalia în anul 1991 şi a fost în exploatare, ultima reparaţie de reclasificare fiind efectuată în anul 2011.
 
Ca activitate secundară, poate efectua şi remorcaj, având tracţiunea la cârlig de maximum 3,5 tone. Lungimea maxima a corpului navei este de 21.725 m, lăţimea maximă - 5.500 m, înălţimea de construcţie - 2,4 m, pescajul maxim - 1,550 m, deplasamentul la pescaj maxim - 75,40 de tone. Propulsia navei este asigurată de două motoare tip 3D6 (URSS ) cu putere nominală de 150 CP fiecare.
 
Lucrările ce urmează a se efectua se referă la corpul navei, amenajări interioare, instalaţii de punte şi accesorii echipamente din compartimentul maşinii, având ca obiective aducerea navei în parametrii proiectaţi şi reconfirmarea valabilităţii certificatului de siguranţă al construcţiei şi echipamentelor navei, conform normelor ANR în vigoare. Pentru aceste lucrări, antemăsuratoarea se va efectua în concordanţă cu documentaţia tehnică, cu constatările şi experienţa beneficiarului.

Responsabili de atribuirea contractului

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante responsabile de atribuirea contractului sunt: director general - Daniel Georgescu; director executiv, Direcţia Juridică şi Resurse Umane - Diana Niculescu; director executiv, Direcţia Economică - Gheorghe Iatan; director executiv, Direcţia Comercială - Hermina Bectemir; Direcţia Exploatare - Lucian Bucuroiu, şef Serviciul Achiziţii - Camelia Sârbu; CFPP - Daniela Boaghe; şef Serviciul Flota Tehnică Mihai Bustiuc, inginer Serviciul Flota Tehnică - Viorel Hagianu, şef Serviciul Tehnic Cristinel Ionescu, şef Birou Control Tehnic - Mihai Tomescu.

Sorena SA, în datele Registrului Comerţului

Înmatriculată în anul 1991, firma Sorena SA are sediul social în municipiul Constanţa, incinta Port. Capitalul social subscris, de 314.882,5 lei, integral vărsat, este compus din 125.953 de acţiuni. Acţionari persoane fizice sunt Nastasia Taşula, născută pe 5.04.1955, în Gura Dobrogei, cu 28,151% din capitalul social, Gheorghe Nicolau, născut pe 18.08.1947, în Constanţa, cu 33,5093% din capitalul social, Hristu Gache, născut pe 1.12.1952, în comuna Cogealac, cu 12,7937% din capitalul social, Acţionari Listă, cu 25,546% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt: Eugenia Popescu - membru CA, Gheorghe Nicolau - preşedinte CA, Raluca Mocanu - membru CA. Sorena SA se ocupă de repararea şi întreţinerea navelor şi a bărcilor.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Software integrat pentru documentele celor de la CN ACN Constanţa (document)

01 Dec 2018 378

CN ACN Constanța cumpără o navă de inspecție și control (document)

05 Nov 2018 494