Administratie locala

Comunicat de presă Primăria Ovidiu anunță lucrări de amenajare a domeniului public pe strada Amurgului

Primăria orașului Ovidiu anunță locuitorii că încep lucrările de amenajare a domeniului public. Începând cu data de 04.11.2019, autoritatea publică locală din orașul Ovidiu va demara lucrările de amenajare a domeniului public pe strada Amurgului, respectiv a părții carosabile și a parcărilor. În acest sens, locuitorii sunt rugați să nu parcheze și să mute autovehiculele din zonă, cel puţin 24 de ore, pentru buna desfăşurare a executării lucrărilor.
 
De altfel, dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii sunt printre priorităţile autorității publice locale. Creşterea competitivităţii economice în sectorul privat, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii zonale, dezvoltarea resurselor umane şi îmbunătăţirea serviciilor sociale, protecţia naturii si îmbunătăţirea calităţii mediului şi a vieţii sunt pe ordinea de zi a administraţiei publice locale Ovidiu, care se preocupă de dezvoltarea durabilă şi echilibrată a oraşului.
 
Un obiectiv esenţial în activitatea administraţiei locale îl constituie identificarea şi implementarea de proiecte, activităţi şi măsuri care vor îmbunătăţi viaţa cetăţenilor. Acestea pot fi realizate prin dezvoltarea la nivelul comunităţii locale a abilitaţilor de administrare, utilizarea eficientă a resursele economice, naturale, stimularea inovării în domeniile sociale şi ecologice, asigurând astfel prosperitate, protecţia mediului şi coeziune socială.
 
În acest sens, direcţiile de acţiune sunt următoarele: asigurarea concordanţei între politica locală de dezvoltare a oraşului Ovidiu cu politicile judeţene, regionale şi cele naţionale; conservarea calităţilor mediului de a susţine viaţa pe pământ, în toate formele sale de bio-diversitate, respectarea caracterului limitativ al resurselor naturale, protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător, prevenirea şi reducerea poluării mediului, promovarea consumului şi producţiei „durabile”, reducând astfel degradarea mediului ca urmare a creşterii economice. 
 
Astfel, se conturează ca o necesitate obiectivă de a moderniza şi a eficientiza activitatea administraţiei locale în scopul: dezvoltării şi modernizării infrastructurii fizice şi de utilităţi publice pentru revigorarea spaţiului oraşului în vederea creării condiţiilor de viaţă; promovarea parteneriatului public-privat şi crearea de oportunităţi şi facilităţi pentru investitorii autohtoni sau străini; valorificarea potenţialului turistic local şi zonal; dezvoltarea infrastructurii de afaceri; dezvoltarea infrastructurii de sănătate; dezvoltarea infrastructurii educaţionale şi culturale; iniţierea unor măsuri pentru dezvoltarea micii industrii promovarea şi sprijinirea unei agriculturi performante.
 
Citește și:
 
Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Microbuz nou, achiziţionat de Primăria Ovidiu pentru echipa de voluntari pentru situaţii de urgenţă (document)

12 Nov 2019 635

O strategie nouă de dezvoltare Planul Urbanistic General al orașului Ovidiu a fost actualizat

01 Nov 2019 996

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o ambulanţă (galerie foto)

18 Sep 2019 608

Acces la un act educaţional de calitate Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru construirea unei creşe cu program prelungit (document)

16 Sep 2019 657

Reţeaua de canalizare de pe strada Teiului din oraşul Ovidiu, extinsă

02 Sep 2019 643

„Ne dorim un oraş curat, civilizat“. Ce a transmis Primăria Ovidiu locuitorilor oraşului

28 Aug 2019 630

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Ovidiu, dotat cu o autospecială de stingere a incendiilor

19 Aug 2019 743

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 1013

Plimbări cu caiace și hidrobiciclete, oferite gratuit de Primăria Ovidiu

15 Jul 2019 1077

În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, gazda primei ediții a Festivalului de Dansuri Tradiționale ale Etniilor din Dobrogea

29 Jun 2019 1103

Zilele Oraşului Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, la linie de start

27 Jun 2019 1154

Trei zile pline de evenimente Zilele Oraşului Ovidiu, la linie de start. Autoritatea publică locală a pregătit zeci de surprize

25 Jun 2019 1984

Comunicat de presă Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța angajează inspector. Nu este necesară experiența

22 Jun 2019 1151

Comunicat de presă Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu. Condiții de participare

20 Jun 2019 1156

Comunicat de presă A doua ediţie a Cupei Ovidiu la dans sportiv, la linie de start. Primăria Ovidiu, Federaţia Română de Dans Sportiv şi Clubul Dance World vă invită la eveniment

04 Jun 2019 841