Consiliul Județean Constanța a anulat licitația din lipsă de ofertanți Elevii și preșcolarii râmân fără lapte și corn?! (DOCUMENT)

  • La începutul acestui an, Consiliul Județean Constanța a lansat licitația pentru furnizare și distribuție a produselor de panificație, a laptelui și produselor lactate destinate preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, pentru anul scolar 2022-2023
  • Valoarea totală estimată a celor două loturi fără TVA este de 9.861 413.76 lei
  • Potrivit e-licitatie.ro administrația județeană a anulat administrativ achiziția pentru ambele loturi
  • Vă reamintim, „Programul pentru școli al României” prevede acordarea gratuită de mere proaspete, lapte şi produse de panificație în limita unei valori zilnice
  • Reprezentanții CJC au precizat că fac toate demersurile necesare pentru deblocarea acestui program și vor relua procedura de achiziție a acestor servicii, însă demersurile sunt de durată

La începutul acestui an, Consiliul Județean Constanța a lansat licitația pentru furnizare și distribuție a produselor de panificație, a laptelui și produselor lactate destinate preșcolarilor din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, pentru anul scolar 2022-2023.

Achiziția urma să se realizeze pe două loturi: Lotul 1 – produse de panificație și Lotul 2 – lapte și produse lactate.

Limita valorică zilnică pentru porția de lapte de consum și produse lactate fara adaos de lapte praf este de 1,11 lei și pentru porția de produse de panificație este de 0,65 lei.

Valoarea totală estimată a celor două loturi fără TVA este de 9.861 413.76 lei.

Valoarea fără TVA a lotului Lotului 1 este de 4.881 888.00 lei iar valoarea fără TVA pentru Lotul 2 este de 4.979 525.76 lei.

Potrivit e-licitatie.ro administrația județeană a anulat administrativ achiziția pentru ambele loturi, vezi secțiunea „documente”.

Vă reamintim, „Programul pentru școli al României” prevede acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat de mere proaspete, lapte şi produse de panificație (biscuiți din făină integrală) în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

Pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porții de lapte, o porție de produse lactate și 5 porții de produse de panificație, cu încadrarea în sumele alocate acestei destinații. Dreptul de a primi produsele prevăzute, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au numai preşcolarii şi elevii prezenţi la cursuri.


Prin preşcolar/elev prezent la cursuri se înţelege preşcolarul/elevul care a frecventat cel puţin o oră de curs în ziua distribuţiei.
 

Ce spune Consiliul Județean despre situația creată?

La solicitarea noastră, Biroul de presă al Consiliului Județean Constanța a făcut următoarele precizări:

„Programul „Laptele și cornul” este blocat din cauza lipsei de ofertanți. În urma unor modificării repetate a legii privitoare la acest program, au existat modificări de prețuri și cerințe tot mai mari impuse ofertanților, iar din acest motiv nu a fost înregistrată nici o ofertă din partea agenților economici. Am observat că în această situație se află și alte județe din România. Bineînțeles, facem toate demersurile necesare pentru deblocarea acestui program, prin reluarea procedurii de achiziție a acestor servicii, însă demersurile durează destul de mult, mai exact 135 de zile”.PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Consiliul Județean Constanța cumpără produse lactate și panificație pentru elevi și preșcolari pentru anul școlar 2023
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 3997

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 670

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 925

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1133

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 990

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4105

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 944

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 843

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1602

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2619

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3369

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 973

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

06 May 2023 1697

Ce indemnizații încasează, după majorare, primarul și viceprimarii municipiului Constanța? (DOCUMENTE)

04 May 2023 2111

După adoptarea noului Regulament de organizare și funcționare al agenților economici din Constanța, Poliția Locală poate confisca în continuare bani și bunuri de la comercianți

02 May 2023 949