Contract atribuit în august și publicat după patru luni. Cine câștigă banii din restaurarea și punerea în valoare a statuilor și monumentelor amplasate în municipiul Constanța? (DOCUMENTE)

  • Primăria Constanța plătește  2.830.070,15 lei, fără TVA societății Numart Ms Kraft SRL pentru reabilitarea a 25 de statuete și basoreliefuri din municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente"
  • Contractul a fost parafat în luna august anul acesta, dar a fost făcut public abia la sfârșitul zilele trecute, doar pe pagina web a primăriei Constanța, nu și pe Portalul achizițiilor publice - SICAP

Primăria Constanța plătește  2.830.070,15 lei, fără TVA societății Numart Ms Kraft SRL pentru reabilitarea a 25 de statuete și basoreliefuri din municipiul Constanța, vezi secțiunea „documente".

Contractul a fost parafat în luna august anul acesta, dar a fost făcut public abia la sfârșitul zilele trecute, doar pe pagina web a primăriei Constanța, nu și pe Portalul achizițiilor publice - SICAP.

Potrivit contractului vor fi restaurate „Sirena și Delfinul“, „Joc sportiv“, grupul statuar „Fete șezând“ (Tinerețe), vor fi mutate și restaurate, „Jucătoare de tenis“ (Hotel Tomis), „În Soare“ (Hotel Dacia) și „Muzica Mării“ (Hotel Aurora).

De asemenea vor fi reabilitate basoreliefurile „Anghel Saligny“ și „Oameni cu tauri“, „Arcașul“, grupul statuar „Pescarii“, bustul lui „Mihai Eminescu“, „Farul genovez“, statuia lui Ovidius, busturile lui Ion Bănescu și al lui Vasile Pârvan, „Copilul cu broasca“, „Extaz“, grupul statuar „Faun și nimfă“, „Tinerețe“, „Aruncătorul cu discul“, „Tineri sportivi“, „Timonierul“, grupul statuar „Carmen Sylva și fata cu harfă“ , „Lupoaica“ și harta arheologică „Dobrogea și marea“.

Potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate în maximum un an de la semnarea contractului și  emiterea primului ordin de lucru emis de beneficiar.

Precizăm că SC Numart Ms Kraft SRL a câștigat și anul trecut un contract similar pentru serviciul de curăţare şi toaletare statui şi monumente care nu fac parte din lista monumentelor istorice : grup statuar „Cădere de pe soclu” amplasat în Parcul Arheologic, monumentul eroilor „Independenţa“ din Parcul de la Casa de Cultură, „Obelisc”, situat în Parcul Casei de Cultură, Monumentul Eroilor Regimentul 13 Artilerie „Vulturul“, amplasat în Parcul Tomis II, Monumentul Regiment 34 Artilerie de pe strada Traian şi statuia „Tinereţe“, vezi secțiunea „citește și".


Despre Numart Ms Kraft SRL

Societatea a fost înființată în la sfârșitul anului 2018 și are ca principal domeniu de activitate activitățile de creație artistică.
În 2020, a avut o cifră de afaceri de aproape 580.000 de lei, rezultând un profit net de peste 500.000 de lei.

SC Numart MS Kraft SRL din Constanța are sediul social pe Aleea Solidarității nr. 2.

Asociații și administratorii societăți sunt Mihaela Onesa și Silviu Dogaru.

Dogaru mai este asociat sau administrator în HANNAH STEEL CON SRL, SEVENTY FOUR TEAM SRL, SMART PERSONAL SOLUTIONS SRL și SMART POINT ACCOUNT SRL iar Mihaela Onesa în ROT KATER SRL.

Potrivit www.confidas.ro, Numart MS Kraft SRL nu apare că a derulat contracte de achiziții publice, cu toate că și anul trecut a avut un contract încheiat cu primăria Constanța, vezi secțiunea „citește și".

Potrivit www.ONRC.ro, Numart Ms Kraft SRL a depus o declarație privind alte activităţi desfăşurate în afara sediului social şi a sediilor secundare (CAEN REV. 2). Printre ele se regăsesc cele de gestionarea monumentelor, clădirilor istorice şi a altor obiective de interes turistic, activităţi de creaţie artistică, de întreţinere peisagistică sau de tăiere, fasonare şi finisare a pietrei.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“. 
 
Citește și:

Grupuri statuare şi mai multe monumente din municipiu vor fi curățate. Contractul a fost atribuit unei firmei din Constanța (documente)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Primăriei Constanța, anulată la cererea familiei Stavrositu

22 Jan 2022 1861

Primăria Constanța angajează! Ce post este scos la concurs (DOCUMENT)

21 Jan 2022 708

Decizie definitivă în dosarul deschis de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei Constanța

21 Jan 2022 3003

CSM Constanța. Prima întâlnire de lucru „Avem ocazia să contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni“ (GALERIE FOTO)

20 Jan 2022 1089

Planurile Consiliului Județean Constanța pentru clădirea deținută pe strada Izvor. Va veni în sprijinul Spitalului Județean

20 Jan 2022 579

Cine va executa lucrările pentru creșterea eficienței energetice de la Școala nr. 8 din Constanța (DOCUMENT)

20 Jan 2022 772

Gela Gropoșilă de la Smarald Lake Residence nu poate supraetaja blocul de pe strada Smaraldului din Constanța

20 Jan 2022 578

Ce pași a întreprins municipalitatea pentru înființarea Spitalului Modular de Boli Infecțioase Constanța

20 Jan 2022 719

Răspuns negativ primit de Viomar Inter SRL de la Primăria Constanța. Era vizată o investiție în Satul de Vacanță

20 Jan 2022 375

A ieșit certificat de urbanism pentru desființarea Pieței Tomis III. Ce planuri are RAEDPP Constanța pentru piețele din municipiu

20 Jan 2022 15964

UPDATE Ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

19 Jan 2022 627

Clinică medicală, investiție de 25 milioane de euro. Firma lui Grigore Comănescu și Primăria Constanța, la proces

19 Jan 2022 5939

Act de urbanism pentru Euro Vial Holding SRL. Două blocuri de șase etaje vor răsări pe bulevardul Tomis

19 Jan 2022 838

Proiectul Nodului Rutier Cumpăna-A4, în linie dreaptă. APM Constanța a dat undă verde

19 Jan 2022 1059

Daune Primăria Constanța, bună de plată după ce un copac plantat pe domeniul public a căzut peste o mașină (DOCUMENT)

19 Jan 2022 2255