Cu cine a bătut palma CNAIR pentru sistemul video de verificare antifraudă de la Fetești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că pe 11 octombrie a fost atribuit contractul având ca obiect „Sistem de verificare și control al încasărilor în numerar la A.I. Fetești”.
 
Contractul a fost atribuit operatorului economic SC Civitas Systems SRL și are o valoare de 67.367,88 lei fără TVA.
 
Principala funcție a sistemului de monitorizare video, control și detecție fraudă este monitorizarea traficului prin AI Fetești (benzile cu încasare manuală) și înregistrarea numerelor de înmatriculare într-o bază de date, concomitent cu înscrierea acestora pe bonul fiscal eliberat de imprimanta fiscală în procesul de tarifare.
 
Monitorizarea va avea centre operaționale în București, la sediul CNAIR SA și în Constanța, la sediul DRDP, sistemul având posibilitatea de a suporta și alte centre care vor fi instalate la cererea beneficiarului în alte locații solicitate.
 
SC Civitas Systems SRL, firma fostului șef al Camerei de Comerț Dolj
 

Civitas Systems SRL este o societate comercială înființată cu 2004, cu sediul social în Craiova, județul Dolj. Firma are un capital social subscris de 10.000 de lei integral vărsat, iar ca obiect de activitate, SC Civitas Systems SRL se ocupă cu lucrări de instalații electrice.
 
Asociați în firmă sunt:

Rene-Edmond Păsculescu, născut în 1972, în comuna Sadova, județul Dolj. El deține 10% din cota de participație în firmă și ocupă și funcția de administrator. La Registrul Comerțului, Păsculescu mai apare ca asociat și în cadrul SC Civitas PSG SRL, firmă înființată în 2002, cu sediul în Craiova.
 

Cristian Dobre, născut în 1970, la Timișoara. El deține 80% din cota de participație în firmă. Dobre mai apare la Registrul Comerțului ca asociat în alte câteva societăți comerciale printre care: SC Civitas DIR SRL, SC Civitas PSG și SC Proiect Bistro SRL. Cristian Dobre este fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj. În luna iunie a acestui an, Dobre a fost plasat sub control judiciar într-un dosar în care este cercetat pentru fapte de corupție, potrivit Mediafax și presei locale din Craiova.
 
Omul de afaceri Cristian Dobre este acuzat de participaţie improprie la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, instigare la dare de mită, instigare la spălare de bani şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, mai scriu aceleași surse.

 
La data de 06 februarie 2013, între Primăria Craiova şi o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Cristian Dobre a fost încheiat un contract de lucrări, având ca obiect realizarea unui complex de agrement acvatic în parcul Tineretului din Municipiul Craiova, proiect finanţat din fonduri europene, în valoare totală de 80.699.200 lei, anunţă DNA.
 
În acest context, „în perioada 2013-2014, Dobre Cristian a coordonat un întreg mecanism prin care au fost denaturate situaţiile de lucrări privind realizarea unuia dintre obiectivele contractului. În acest sens, a fost schimbată integral fără respectarea prevederilor legale structura de rezistenţă a unei clădiri din cadrul complexului, urmărindu-se reducerea costurilor ocazionate de execuţia lucrărilor, în raport cu proiectul tehnic iniţial şi devizul ofertă, astfel încât diferenţa în plus dintre sumele de bani solicitate şi obţinute din fondurile europene, respectiv bugetul naţional şi sumele de bani cheltuite pentru execuţia obiectivului să fie însuşită pe nedrept“, anunţau procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă, pe 6 iunie 2016.
 
De altfel, la Registrul Comerțului se face mențiunea că, prin ordonanța din data de 28.06.2016 din dosarul  nr.54/p/2014 Parchetul de pe lângă ÎCCJ-DNA Serviciul Teritorial Craiova a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului până la concurența sumei de 5.547.056,21  lei asupra unui număr de 800 părți sociale deținute de inculpatul Dobre Cristian la SC Civitas Systems SRL.  
 
Mihail Sima, născut în 1967, în comuna Măceșu de Jos, județul Dolj. Este un vechi partener de afaceri și asociat al lui Cristian Dobre. De altfel și Sima apare la Registrul Comerțului ca asociat la: SC Civitas DIR SRL și SC Civitas PSG SRL.
 
Mai reamintim că, în 2013, SC Civitas Systems SRL din Craiova a furnizat echipament video de supraveghere și Primăriei Hârșova, din județul Constanța, tot în urma câștigării unui contract atribuit prin licitație publică.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.