Două firme „împușcă” un contract de 37 milioane lei de la Primăria Tulcea (DOCUMENT)

 
  • Contractul a fost atribuit în data de 25 noiembrie 2022, iar firmele câștigătoare este Autoprima Serv SRL și Proiect Expert Consult Design SRL
 
Primăria municipiului Tulcea a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru elaborarea unor servicii de proiectare tehnică, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor și execuția lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitare/Modernizare sistem rutier și lucrări tehnico-edilitare, străzi zona vest, municipiul Tulcea”.
 
Etapele necesar a fi parcurse pentru realizarea investiției sunt date de:
Etapa I - Elaborarea documentației tehnice constând în elaborarea documentațiilor tehnice care nu s-au putut obține la faza DALI precum și a celor care se pot solicita ulterior de alte instituții, plan SSM, elaborarea Proiectului tehnic, detaliilor de execuție (DDE) și caietele de sarcini, inclusiv elaborarea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC) și Documentația tehnică de organizare a execuției lucrărilor (DTOE), în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 907/2016 privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare;
Etapa II - Asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor;
Etapa III - De execuție a lucrărilor de construcții.
 
Prin realizarea investiției se urmărește reabilitarea și modernizarea sistemului rutier pe străzile: Victoriei, Bucovinei, Delfinului, Buna Vestire, Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu, Libertății, Antenei, Eroilor, Maior Andrei Grigore, Trandafirilor, Traian, Oițelor, Mircea Vodă, Toamnei, Rezervorului, Podgoriilor, Cicoarei, Pelinului, Alunișului, Războieni, C.A. Rosetti.
 
De asemenea se propun rețele noi, după cum urmează:
- pe strada Victoriei: rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială;
- pe strada Bucovinei: rețele de apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială;
- pe strada Buna Vestire: rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Dobrogeanu Gherea – Mihail Kogălniceanu: rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Libertății: rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră;

- pe strada Maior Andrei Grigore: rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Trandafirilor: rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Traian: rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră;

- pe strada Oițelor: se înlocuiesc căminele de vizitare de la rețeaua de canalizare existentă;
- pe strada Mircea Vodă: rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Rezervorului: rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Aleea Cicoarei: rețea de canalizare menajeră;
- pe strada Pelinului: rețea de canalizare menajeră; pe strada Alunișului: rețea de alimentare cu apă.
 
Obiectivele secundare ale proiectului sunt:
Din punct de vedere al dezvoltării durabile, amenajarea străzilor va avea efecte pozitive în special prin:
• Reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes;
• Reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili;
• Reducerea noxelor poluante și a prafului;
• Reducerea timpului de intervenție a pompierilor, poliției, salvării, etc., având ca efecte salvarea de vieți omenești și bunuri.
 
De asemenea îmbunătățirea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare duce la îndeplinirea obligațiilor stabilite prin Directivele Europene 98/83/CE (calitatea apei potabile) și 91/271/CEE (epurarea apei uzate).
 
Contractul a fost atribuit în data de 25 noiembrie 2022, iar firmele câștigătoare este Autoprima Serv SRL și Proiect Expert Consult Design SRL. Valoarea contractului este de 37.884.453,8 lei.
 
Despre Autoprima Serv
 
Compania Autoprima Serv a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 181 bis.
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, iar acțiunile sunt deținute în cote egale de Adrian și Iudit Balagiu, administratori ai firmei. 

Numele lui Adrian Balagiu figurează și în Road Mix Technology București și Roadmax Construct SRL Constanța, ambele companii cu cel puțin un contract public încheiat.
 
Pentru a reveni la Autoprima Serv, firma a avut un număr de angajați mai mare în 2021 (173), a înregistrat o creștere a profitului, care s-a situat în 2021 la 9,88 milioane de lei, dar și a cifrei de afaceri, ajungând în 2021 la 115 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Autoprima Serv SRL a încheiat 120 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 372.896.234,16 lei.
 
Printre acestea, se numără și unele încheiate inclusiv cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru estetica rutieră privind Autostrada Soarelui și A4, dar și pentru gardurile de protecție în anumite zone.
 
HBB Minerals
 
Societatea HBB Minerals SRL, Hira, Beu și Balagiu, fostă Agro Nick Industry SRL
 
Societatea s-a înființat în ianuarie 2017, asociat unic fondator Balagiu Daniel, cu sediul în localitatea Poarat Albă, activitatea declarată fiind de creșterea animalelor.
 
Balagiu Daniel, în luna mai 2017, cooptează noi asociați, respectiv pe Beu Florin și Balagiu Adrian, nume importante în lucrările de construcții, dar și pe Hira Stere, pe atunci un anonim. Asociații impart în cote egale procentele, câte 25% de fiecare, schimbă numele societății cu inițialele lor HBB ( HiraBeuBalagiu) Minerals SRL, schimbă obiectul de activitate, din creșterea animalelor, în extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi a ardeziei, iar Hira Stere devine administratorul societății.
 
În luna iunie 2017 (Mof. 1912/6.06.2017), Balagiu Daniel se retrage, iar procentele se redistribuie astfel. Hira Stere și Beu Florin câte 33,33%, iar Balagiu Adrian 33,34%.
 
La loc comandă, arată Mof. 880/5.03.202 , deoarece Hira Stere (care se retrage și din administrator), Beu Florin și Balagiu Adrian cesionază din nou părțile sociale către Balagiu Daniel care devine, din nou asociat unic și administrator al societății HBB Minerals SRL.
 
Beu Florin este asociat și administrator în Daf Trans 2000 SRL și doar asociat în Roadmax Construct SRL. Balagiu Adrian este asociat și administrator în societatea Autoprima Serv SRL, și asociat în Road Mix Technology SRL București și Roadmax Construct SRL Constanța.
 
 
Proiect Expert Consult SRL
 
Firma este fondată în anul 2005 și are sediul social în București, Sector 1, pe strada Virgiliu nr. 61. Activitatea principală, conform codului CAEN, este „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”.
 
Asociați în firmă sunt Dumitru Constantin Cristian – 95% și Moraru Sabina Paraschiva – 5%. Dumitru Constantin Cristian este și administratorul firmei.
 
În anul 2021, firma a raportat 8 salariați, o cifră de afaceri de 2.558.121 lei și un profit de 1.076.748 lei. Firma a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 15.309.709,74 lei, cele mai importante fiind cu județul Tulcea, comuna Topolog, comuna Ciucorova, comuna Mihai Viteazu, comuna Cocorăștii Mislii, județul Prahova.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Declarație de avere
Stere Hira, director general provizoriu la Confort Urban SRL – averea și interese (DOCUMENTE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Tulcea Prima ediție a festivalului „Scrumbii de Florii”, în Satul Pescăresc Tradițional

17 Apr 2024 702

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 354

Un profesionist dedicat tuturor comunităților tulcene Roman Jora s-a stins din viață! Povestea maestrului coregraf „fără egal” și al culegătorului de folclor dobrogean

11 Apr 2024 618

Doliu în lumea artistică din Tulcea. Un important coregraf a decedat

11 Apr 2024 492

Tulcea Plantare de arbori la Satul Pescăresc Tradițional

08 Apr 2024 414

Licitații Tulcea Masă caldă oferită la Școala „Panait Cerna“ din Cerna. Cui aparțin serviciile de catering (DOCUMENT)

30 Mar 2024 444

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 797

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 572

Licitații Tulcea Extinderea rețelei de canalizare în Jijila, județul Tulcea, costă peste 4,17 milioane de euro! Ce firme și-au adjudecat contractul (DOCUMENT)

25 Mar 2024 550

Licitații Tulcea Achiziții de peste 230.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Grindu (DOCUMENT)

21 Mar 2024 959

Data Logic Azimur SRL va mobila și dota cu echipamente TIC cabinetele școlare din comuna Horia, județul Tulcea (DOCUMENTE)

15 Mar 2024 528

Licitații Tulcea Elf Grup Otopeni SRL, contract de peste 850.000 de euro pentru înființarea sistemului de canalizare în comuna tulceană Maliuc (DOCUMENT)

08 Mar 2024 636

Geodata Services SRL va actualiza PUG-ul orașului Măcin, județul Tulcea (DOCUMENT)

07 Mar 2024 432

Licitații Tulcea Investiție de peste două milioane de euro a Primăriei Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol (DOCUMENT)

04 Mar 2024 664

O firmă de apartament din București va livra echipamente TIC Primăriei Beidaud, județul Tulcea în valoare de peste 400.000 lei (DOCUMENT)

03 Mar 2024 619