Expediție în Marea Neagră! Contract important atribuit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa


 
  • Este vorba despre o expediție pe mare în zona de larg a platformei continentale românești în vederea obținerii de date și informații.
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru organizarea de deplasări cu nava pe mare în zona de larg a platformei continentale românești.
 
Descrierea succintă             
 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa I.N.C.D.M. „Grigore Antipa” doreşte organizarea unei expediții pe mare în zona de larg a platformei continentale românești în vederea obținerii de date și informații necesare atingerii rezultatelor preconizate pentru activitate (10  zile în perioda august-septembrie 2022).
 
Valoaea contractului este de 366.000 de lei.  
 
Expediția în Marea Neagră se va organiza în perioda august-septembrie a anului 2022.
 
Aceasta este programată să dureze 10 zile, în apele teritoriale și zona economică exclusivă a României.
 
Nava de cercetare va efectua o expediție cu punct de îmbarcare/debarcare portul Constanţa (România).
 

Expediția se va desfășura doar în apele României, oprindu-se în 23 de stații de prelevare probe.
 
INCD GeoEcoMar

 
Contractul a fost câștigat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – Geoecomar.
 
Potrivit Confidas.ro, INCD GeoEcoMar – cu șapte contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.602.462,02 lei, are sediul social în Bucureşti, Sectorul 2, a fost fondată în 1997 și se ocupă de cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie.  
 
Printre autoritățile contractante se află Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița, Exxonmobil Exploration And Production Romania Limited Nassau (Bahamas) Sucursala București, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ și Ministerul Mediului.
 
Pentru anul trecut, cu 140 de salariați, INCD GeoEcoMar a declarat o cifră de afaceri de 50.255.823 de lei, cheltuieli de 50.891.406 de lei și un profit net de 1.093.830 de lei.
 
Administratorii INCD GeoEcoMar sunt Dragoş Ionuţ Bănescu, Laurenţiu Lucian Petrescu și Viorel Vulturescu.
 
Adrian Stănică este director general și presedinte al Consiliuui de Administrație.
 
Tot potrivit Confidas.ro, Vulturescu Viorel și Petrescu Laurenţiu Lucian sunt administratori ai Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului INCDFP RA 
 
Vasiliu Dan Lucian este director al Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină Geoecomar Bucuresti - Sucursala Constanța.
 
Despre GeoEcoMar
 
Potrivit geoecomar.ro, GeoEcoMar are o bogată activitate internațională prin intermediul Programelor de finanțare ale Comisiei Europene, în colaborare cu instituții și universități europene partenere din Franța, Italia și Portugalia. Institutul participă, de asemenea, la proiecte de cercetare științifică comune cu parteneri din Elveția, Ucraina, China și Canada.
 
GeoEcoMar a furnizat și furnizează servicii de specialitate și consultanță agenților economici din țară și din străinătate, dintre care amintim OMV-PETROM, EXXON Mobil, Sterling, Black Sea Oil and Gas, CNE, MAREXIN Bv, DHV, dar și agenții de finanțare precum JICA (Japonia) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – cursele EMBLAS la Marea Neagră, conform sursei mai sus citate.
 
Despre Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa
 
Potrivit rmri.ro, în anul 1999, sub autoritatea Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, a fost înfiinţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină “Grigore Antipa”, prin reorganizarea Institutului Român de Cercetări Marine.
 
În scopul recunoaşterii tradiţiei centenare şi a continuităţii oceanologiei naţionale, institutul este denumit după Profesorul Grigore Antipa (1867 - 1944), fondatorul şcolii româeşti de ecologie marină.
 
Institutul şi-a început activitatea de cercetare cu următoarele laboratoare :
 
 hidrologie şi poluare marină
 ecologie marină
 ihtiologie
 tehnica pescuitului
 geologie marină
 tehnologie marină
 
Domeniile principale de activitate vizează următoarele aspecte :
 
sedimentologie şi morfodinamică litorală
hidrologie şi fizică marină
biologie şi microbiologie marină
chimie şi biochimie marină
ecologie şi radiobiologie marină
ecologie aplicativă şi acvacultură
poluare marină
gestionarea resurselor pescăreşti
inginerie şi tehnologie marină
protecţia şi ameliorarea ecologică a lacurilor litorale
 
În anul 2009 este înfiinţat I.N.C.D.P.M. Bucureşti, prin comasarea prin fuziune a trei institute: I.C.I.M. Bucureşti, I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanța si I.N.C.D. “Delta Dunării” Tulcea.
 
În anul 2010 I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa capătă statutul de subunitate cu personalitate juridică.
 
În anul 2013 I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa este trecut sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
În anul 2015, prin HG nr. 253, I.N.C.D.M. “Grigore Antipa” Constanţa redevine institut de sine stătător sub coordonarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Transguard Security va asigura paza la Protecția Copilului din Constanța
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 545

Afaceri Constanța Liceul de Marină închiriază un spațiu din incinta Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa”

23 Aug 2023 1169

Avocat TulceaFUDULEA Mariana

09 Aug 2023 405

Știri Constanța. Decizii luate de Consiliul Local Municipal ce vizează mai multe școli din Constanța

31 Jul 2023 2924

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ organizează la Constanța un atelier internațional despre protejarea mediului

11 Jul 2023 817

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Marină Grigore Antipa va realiza pentru Ministerul Mediului, programul de monitorizare a mediului marin (DOCUMENTE)

09 May 2023 1446

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, în vizită oficială la sediul INCDM „Grigore Antipa“ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 1361

Delfin prins în plasele pentru calcani pe Marea Neagră. Mamiferul a decedat (GALERIE FOTO)

15 Mar 2023 1301

UPDATE. Fostul director al Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța, Simion Nicolaev, s-a stins din viață

27 Nov 2022 2608

#Dobrogea144 Dr. biolog Alexandru Bologa, mesaj de Ziua Dobrogei

17 Nov 2022 1279

Prima ediție a Conferinței internaționale Marblue 2022 la Universitatea Ovidius din Constanța. Când are loc evenimentul

24 Oct 2022 1314

Nava maritimă pentru scafandri „Grigore Antipa“, în reparații capitale! Ce achiziție a făcut Ministerul Apărării Naţionale (DOCUMENT)

08 Aug 2022 2126

Ce cumpără Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa“ Constanța de la o firmă din Tulcea (DOCUMENT)

09 Jun 2022 1119

Declarații de avere Ce deține Simion Nicolaev, fost director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” (DOCUMENTE)

21 May 2022 1970

Centrul de Scafandri Constanța, investiție de 360.000 de euro pentru Nava maritimă pentru scafandri Grigore Antipa! Ce firmă și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

06 May 2022 2967