Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ Constanța, contract pentru consultanță și expertiză păsări. Cine și l-a adjudecat (DOCUMENT)

  • Autoritatea contractantă este reprezentată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa Constanța.
  • Contractul a fost câștigat de un ONG. 
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa Constanța a bătut palma cu Societatea Ornitologică Română pentru cheltuieli pentru consultanță și expertiză destinate acumulării de date despre populațiile de păsări marine și redefinirii stării ecologice bune a populațiilor acestora, potrivit LicitatiaPublica.ro.
 
Conform LicitatiaPublica.ro, contractual a fost atribuit la data de 22.12.2021, prin procedura simplificată. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 100000 lei.
 
Despre Societatea Ornitologică Română (SOR)
 
Conform site-ului propriu, „Societatea Ornitologică Română (SOR) este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care derulează activități pentru protecția pasărilor și naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe bază de donații și proiecte.
 
Are răspândire națională în România prin sucursale și grupuri școlare. Din 1997 este partener al BirdLife International – o rețea mondială care cuprinde 105 organizații naționale pentru conservarea păsărilor și a naturii.
 
Activitatea SOR se desfășoară în cele trei birouri din București, Cluj-Napoca și Tulcea, cu sprijinul sucursalelor și a grupurilor școlare. Având acoperire națională, SOR este solicitată pentru a oferi consultanță la nivel local, regional și național în domeniul protecției păsărilor. Desfășoară o semnificativă activitate de advocacy pe lângă guvern și reprezentanții săi din teritoriu pentru respectarea și aplicarea legislației naționale de mediu și alinierea cu cea a Uniunii Europene.
 
Birourile SOR din Cluj-Napoca, Tulcea și București, în strânsă cooperare cu rețeaua AIA de custozi și rețeaua de profesori voluntari desfășoară o intensă activitate de conștientizare a publicului asupra importanței și valorii capitalului natural (păsări și habitate) pe care îl are țara noastră. Activitatea în cadrul instituțiilor de învățământ gimnazial și superior cuprinde prelegeri, expuneri de diapozitive și video, ieșiri demonstrative în teren. Materiale informative și publicitare (postere, pliante, broșuri) sunt împărțite anual membrilor organizației și persoanelor interesate. O reușită deosebită o reprezintă publicarea primului ghid în limba română (traducere și adaptare a textului celebrului ghid Hamlyn) pentru identificarea și recunoașterea speciilor de păsări.
 
Nu în ultimul rand, parteneriatul cu organizația mondiala BirdLife International oferă Societății Ornitologice Române posibilitatea de a-și circumscrie activitatea și strategia în contextul european și internațional spre același tel comun: conservarea păsărilor și a resurselor naturale.“
 

Consiliul director SOR, conform site-ului oficial SOR este format din:
 
Președinte- Alexandru Lapoși

 
Consiliul executiv SOR este format din:
 
Director executiv- Dan Hulea
 
Director Comunicare și Fundraising: Alida Barbu
 
Director Conservare: Ciprian Fântână
 
Consiliul Științific
este format din:
 
Vicepreședinte: Florin Chirilă​
 
Membru: Florian Andronache
 
Membru: Adrian Mestecăneanu
 
Membru: Cosmin Mihai
 
Membră: Matrona Petrescu

Membru: Florin Toncean
 
Comisia de cenzori este formată din:
 
Cenzor: Roberta Lapoși
 
Cenzor: Eugen Petrescu
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
INCDM ”Grigore Antipa” Constanța organizează licitație pentru achiziționarea de echipamente de laborator (document)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Fostul director al Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța, Simion Nicolaev, s-a stins din viață

27 Nov 2022 2625

Expediție în Marea Neagră! Contract important atribuit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa

08 Sep 2022 1484

Ce firmă va livra motorină către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa Constanța (document)

06 Jun 2021 3310

Simion Nicolaev s-a pensionat! Cine este noul director al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”

10 Feb 2021 4860

Expediție în Marea Neagră. Institutul de Cercetare Marină Grigore Antipa a atribuit un nou contract

02 Oct 2020 4069

INCDM „Grigore Antipa” Constanța caută firmă pentru deplasări pe mare cu nave de cercetare (document)

15 Jul 2020 2136

INCDM ”Grigore Antipa” Constanța organizează licitație pentru achiziționarea de echipamente de laborator (document)

22 Jun 2020 2235

OMV Petrom va livra motorină către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină Grigore Antipa (document)

13 Jun 2020 2731

Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, prezentat la Constanţa (galerie foto)

28 Feb 2020 1992

Institutul Naţional „Grigore Antipa“ scoate din conturi 80.000 de euro pentru organizarea unei expediţii în Marea Neagră în acest an (document)

19 Jun 2019 3083

OMV Petrom va furniza motorină Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ (document)

14 Jun 2019 4648

Institutul de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ are nevoie de o navă pentru o expediție în Marea Neagră

10 Apr 2019 2069

​Interviu online cu Florin Timofte, directorul tehnic al Institutului „Grigore Antipa“ Constanţa „Algele trebuie protejate, chiar dacă turiştii nu sunt încântaţi de prezenţa lor“

08 Sep 2018 3897

Doliu la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa" Constanţa. Un cunoscut cercetător s-a stins din viață

11 Jun 2018 3398

Biologul dr. Alexandru Bologa „Trăgând o linie după 70 de ani, dintre care 47 petrecuţi la Constanţa, nu regret deloc faptul că am ajuns, locuiesc şi activez aici“ (galerie foto)

07 Dec 2017 9493