ISJ Constanţa a atribuit un contract de aproape jumătate de milion de lei către Soti Cable Neptun (document)

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a atribuit, pe 21 noiembrie 2014, către SC Soti Cable Neptun SRL un contract de „organizare campanie prevenţie cu activităţi tip caravană“.
 
Potrivit anunţului de atribuire cu numărul 155070/12.02.2015, „proiectul «Consiliere şi Oportunităţi de Reintegrare şi Acces Liber la educaţie - CORAL» prevede, în cadrul activităţilor sale, organizarea unei campanii de creştere a gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii la nivel local şi regional. Pregătirea activităţii va urmări adaptarea mijloacelor şi instrumentelor de comunicare la specificul grupului ţintă. Această campanie are ca obiectiv: conştientizarea populaţiei privind fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, precum şi conştientizarea importanţei educaţiei în viaţa comunităţii; proiectarea şi elaborarea materialelor şi activităţilor; elaborarea unui ghid de bune practici pentru oferirea de programe educaţionale integrate remediale şi corective, inclusiv de tip ADS; organizarea şi derularea unei caravane pentru creşterea gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii. Caravana se va desfăşura la nivel regional în special în comunităţi dezavantajate în care se înregistrează rate înalte de absenteism şi abandon şcolar (16 localităţi), facilitând întâlniri între specialişti şi beneficiari, cu personal din alte unităţi şcolare, părinţi şi elevi aflaţi în situaţii similare. Vor fi realizate 12 emisiuni TV pentru dezbaterea problematicii abandonului şcolar. Astfel, furnizorul va organiza oferta în jurul următoarelor elemente: crearea unei identităţi media pentru campania de creştere a gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii la nivel local şi regional; organizarea a 16 întâlniri în comunităţi locale; difuzarea a 12 emisiuni TV“.
 
Conform aceluiaşi anunţ de atribuire, locurile principale de prestare sunt judeţele Constanţa şi Tulcea, iar contractul a fost atribuit pentru suma de 482.000 de lei.
     
Vocabularul comun privind achiziţiile constă în „servicii de difuzare de filme la cerere; servicii pentru evenimente; servicii de producţie de televiziune“.

 Unic ofertant 

 Interesant este că firma cu tradiţie a binecunoscutului om de afaceri Sorin Strutinsky nu îşi adjudecă pentru prima dată un contract de acest tip. Astfel, pe 22 decembrie 2014, Soti Cable Neptun era declarată câştigătoarea unui contract similar ce prevedea „organizare campanie prevenție cu activități tip caravană pentru proiectul «Acces pentru copii și tineri la a învăța pentru viață - ACTIV», pentru care Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea a plătit 482.000 de lei. Şi aici, singurul ofertant a fost firma care şi-a şi adjudecat contractul.
 
Pe 8 decembrie 2014, Soti Cable Neptun a câștigat un contract în valoare de 413.700 de lei, în urma unei licitații publice organizate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov. Potrivit anunțului de atribuire, societatea constănţeană a fost singurul ofertant pentru contractul de „organizare campanie prevenţie cu activităţi tip caravană pentru proiectul «Corelarea Învăţării pentru Viaţă cu Integrarea Socio-educativă - CIVIS»“. Locurile principale de prestare sunt judeţele Brașov și Galați.

 Despre Soti Cable Neptun, firma condusă de Sorin Strutinsky

 În ceea ce priveşte firma Soti Cable Neptun, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 1992, cu doi asociați persoane juridice, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Ring Star SRL, și trei asociaţi persoane fizice, respectiv Sorin Gabriel Strutinsky, Valeriu Mereuţă și Mihail Gheorghe Cârciog. La sfârşitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.963.050 de lei, profit 0 și 165 de salariați.
 
Cine este însă asociatul persoană juridică SC Conpress Holding SRL? Potrivit Registrului Comerţului, Sorin Gabriel Strutinsky este asociat în această societate cu Sanda Ciocoiu, cumătra preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi cu Gheorghe Mihail Cârciog. La sfârşitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.220.402 lei, un profit de 317.986 de lei şi 398 de salariaţi.
 
Aceleaşi date disponibile la Registrul Comerţului arată că SC Ring Star SRL îl are unic asociat pe Adrian Răzvan Moga.
 
Potrivit unei analize recente publicate de Gândul, în 2014, Soti Cable Neptun ar fi încheiat contracte de publicitate şi promovare în valoare de 2.325.395 de euro (cu TVA). Potrivit acestui top, Soti Cable Neptun a câştigat cele mai mari contracte în domeniul promovării şi publicităţii.
     

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.