Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Lucrări de dragaj în porturile Constanţa şi Midia executate de o firmă italiană

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a atribuit recent firmei Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A. un contract de dragaj de întreţinere în bazinele şi şenalele porturilor.
Conform licitatiapublica.ro, execuţia operaţiunilor de dragaj de întreţinere se realizează în vederea aducerii la cota corespunzătoare a adâncimilor pe zonele propuse din porturile Constanţa şi Midia. Acestea se execută în baza atribuţiilor prevăzute la art. 24, alin. 1, litera d din OG nr. 22/1999, iar valoarea totală finală a contractului este de 10.939.635,25 lei. Din cele şase oferte primite a fost atribuit contractul către Impresa Di Costruzioni ING. E. Mantovani S.P.A., o societate cu sediul în Italia.

Contactat telefonic, reprezentantul firmei de avocatură care se ocupă cu contractarea de licitaţii pentru această societate a declarat că firma se ocupă în primul rând cu lucrările maritime, dar şi cu cele portuare şi fluviale, precum şi cu lucrări de dragaj.

"Firma are câteva sute de angajaţi şi este de aproximativ trei ani prezentă pe piaţa din România. Acesta este primul contract obţinut cu Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa" - au mai declarat pentru ZIUA de Constanţa reprezentanţii firmei de avocatură. 

 
În secţiunea Documente poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa a eliberat autorizaţia de construcţie pentru platforme betonate în Portul Constanţa

28 Mar 2019 602

Portul Constanța, gazda Grupului de Lucru pe Marea Neagră din cadrul Asociației MedCruise (galerie foto)

22 Feb 2019 622

Decebal Făgădău „Nu-mi ascund simpatia pentru Dan Tivilichi dar relaţia oraş- port nu va fi afectată!”

31 Jan 2019 1050

O firmă din Caraş Severin a bătut palma cu CN APM Constanţa. Iată ce va livra! (document)

11 Jan 2019 640

Dan Nicolae Tivilichi, directorul CN APM Constanța prezintă bilanțul activităților pe 2018 (galerie foto)

14 Dec 2018 578

Imagini de la eveniment Eveniment CNAPM Constanţa. Proiectul DAPhNE, prezentat în faţa beneficiarilor străini (galerie foto)

05 Sep 2018 606

Building Construction Mea SRL, contract cu CN APM Constanţa (document)

05 Jul 2018 1602

Emil Constantinescu, fost preşedinte al României, prezent la Constanţa „România e o ţară dezbinată, lipsită de solidaritate“

22 Jun 2018 1469

Portul Constanța va putea fi vizitat cu autobuzul supraetajat într-un City Tour. Terminalul de pasageri al Portului Constanța va fi deschis accesului pietonal

18 May 2018 1125

Eveniment important găzduit de Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” Constanţa. Ce subiecte vor fi dezbătute și cine participă

24 Apr 2018 651

Căpitănia Zonală Constanța Accident naval, aseară, la Digul de larg Constanța. Avarii serioase la una din cele mai cunoscute nave românești (galerie foto-video)

30 Mar 2018 3577

Două evenimente vor fi organizate de CN APM SA Constanța în cadrul proiectului DAPhNE

26 Mar 2018 987

O societate din București va efectua studii de fezabilitate pentru extinderea unui drum din Portul Constanța. Despre ce drum de acces este vorba (document)

20 Mar 2018 1402

Ministrul Transporturilor a participat la o întâlnire cu directorul general al APMC. Ce subiecte au fost analizate

19 Feb 2018 939

Imagini de la eveniment Conferinţă de presă a Clubul Nautic Român la Constanţa. Ce proiect se prezintă (galerie foto)

26 Jan 2018 1458