Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Lucrările de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2017, atribuite unei firme din Bucureşti (document)

Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a anunţat cine şi-a adjudecat contractul „Lucrări de pregătire pentru sezonul estival 2017 a plajelor litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR-ABADL“, în valoare de 437.594,17 lei.
 
Obiectul contractului constă în executarea lucrărilor de pregătire pentru sezonul estival 2017 a plajelor litoralului Mării Negre aflate în administrarea ANAR-ABADL, conform cerinţelor din caietul de sarcini. Societatea care a obţinut contractul este Iridex Group Salubrizare SRL.

Iridex Group Salubrizare SRL, în datele Registrului Comerţului 

Cu sediul în satul Schitu, comuna Costineşti, firma a fost înfiinţată în anul 2008. Capitalul social subscris de 12.560.260 de lei, integral vărsat, este compus din 1.256.026 de părţi sociale.
Firma este controlată de asociaţii persoane juridice SC Servicii Salubritate Bucureşti SA, cu 14,506% din capitalul social, şi Iridex Group Import-Export SRL, cu 70,554% din capitalul social, precum şi asociatul persoană fizică Olga Anghel, născută pe 14.01.1948, în Bucureşti, care deţine 14,94% din capitalul social. Administratorul societăţii este Dan-Tiberiu Anghel. Iridex Group Salubrizare SRL se ocupă de colectarea deşeurilor nepericuloase.

În ce constă contractul

Execuţia lucrărilor se va face separat, dar concomitent pe un număr de trei tronsoane cu specific şi morfologie diferite, astfel:
- tronson 1: Năvodari, Mamaia şi Constanţa;
- tronson 2: Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Costineşti;
- tronson 3: 23 August, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.
 
Potrivit contractului, vor fi executate mai multe lucrări de amenajare, menite să asigure valorificarea potenţialului turistic şi de agrement al plajelor Mării Negre. Scopul final este acela de a reda suprafeţelor de plajă caracteristici geomorfologice corespunzătoare desfăşurării unui turism de calitate. Lucrările constau în curăţarea manuală a plajelor prin colectarea corpurilor străine, încărcarea manuală în mijloc de transport sau containere, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, săpătura mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, reabilitarea suprafeţelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport şi nivelare în zonele stabilite), demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafeţelor de plajă, evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri şi transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar, transport pentru utilaje.
 
Executantul lucrărilor va asigura deservenţi pentru toate utilajele implicate în execuţia lucrărilor şi 45 de muncitori, dintre care trei şefi de echipă. Minimumul de utilaje şi mijloace de transport solicitat de autoritatea contractantă este următorul: încărcător de mare capacitate (minimum unul), autogreder cu trei axe (minimum unul), autobasculante (minimum trei), autoremorcher pentru transport utilaje (minimum unul), autospeciale pentru transport containere deşeuri - capacitate minimă zece metri cubi (minimum trei). Ridicarea, manipularea şi transportul containerelor de pre-colectare se pot realiza numai cu ajutorul unor autovehicule speciale de transport.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt: George Papari - director, Adela Mihalcea - director economic, Adrian Chera - director tehnic ELH, Titel Gagiu - director SGA Constanţa, Rodica Vasile, Mihaela Marica - Birou Exploatări Lucrări SGA Constanţa, Gabriela Constantinescu - Compartimentul Juridic, Mirela Oancea, Nela Ene - Biroul Achiziţii, Nicuşor Buzgaru - inginer-şef SGA Constanţa, Lucica Gearap - şef Serviciul Financiar.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.
 
Citeşte şi:
 
Cine se va ocupa de curăţenia din municipiul Medgidia
 
Iridex Group Salubrizare SRL face ordine şi curăţenie în parcările şi grupurile sanitare de pe Autostrada A2 (document)
 
Iridex Group Salubrizare va ridica gunoiul de la subunităţile Regionalei CF Constanţa (document)
 
A ajutat… preţul corect Timp de patru ani, Iridex Group Import Export va mătura şi ecologiza porturile (documente)
 
Comuna Costineşti a acordat un contract de servicii de salubrizare către Iridex Group Import-Export Bucureşti Filiala Costineşti SRL (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pregătirea plajelor pentru sezonul estival 2018 golește conturile ABADL cu aproximativ jumătate de milion de lei. Ce lucrări vor fi executate (document)

01 Mar 2018 570

Agenţii economici care au semnat cu ABADL la licitaţia pentru sectoare de plajă din Mamaia, Eforie, Tuzla şi Olimp (document)

31 May 2017 2682

Cine sunt agenţii economici care au bătut palma cu ABADL la licitaţia pentru sectoare de plajă din Năvodari (document)

30 May 2017 5839

Ştiţi unde se depozitează deşeurile şi algele de pe litoral? ABADL scoate la licitaţie un contract de aproape trei milioane de lei (documente)

30 May 2017 1467

Ce plaje pot fi închiriate Licitaţie la ABADL pentru sectoarele de plajă libere şi pentru baze de agrement nautic (document)

11 May 2017 5417

Contractul de pregătire a plajelor pentru sezonul estival va fi scos la licitaţie. Iată valoarea sa! (documente)

24 Mar 2017 929

Licitaţie de jumătate de milion de lei la ABADL Constanţa Se caută firmă în vederea pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2017 (document)

21 Feb 2017 1091

S-a „bătut“ cu cinci ofertanţi Pupa Fitness Pupa SRL, contract cu ABADL pentru închirierea unui sector de plajă (documente)

06 Aug 2016 2667

Contractul de închiriere a sectorului de plajă Mamaia VI, subsector 9a, atribuit societăţii Exponential SRL (documente)

04 Aug 2016 1917

Contract semnat cu ABADL Everest Construct SRL s-a „bătut“ cu alţi trei ofertanţi pentru sectorul Mamaia V, subsectorul 19 (documente)

02 Aug 2016 1855

Trei ofertanţi, un singur câştigător Eritar SRL, contract cu ABADL pentru închirierea sectorului de plajă Mamaia II, subsector 3 (document)

01 Aug 2016 2093

Terra Office SRL, contract cu ABADL pentru sectorul de plajă Mamaia II, subsector 2 (documente)

30 Jul 2016 1471

Caiet de sarcini de 270 de lei Sectoarele de plajă rămase libere, scoase la licitaţie de ABADL (document)

23 Apr 2016 2441

Ce agenţi economici au mai închiriat plaje de la ABADL

30 Jun 2014 1549

A treia licitaţie pentru închirierea plajelor, la ABADL

12 Jun 2014 1344

Peste 400.000 mp de nisip, la ofertă Ce plaje pot fi închiriate în acest an de la ABADL

31 Mar 2014 2521

Câţi bani a încasat SC Al Stom Company SRL din contracte publice

10 Dec 2013 5566

Ce plaje mai scoate ABADL la licitaţie

25 May 2013 2935

Licitaţie de 20 de milioane de lei la ABADL Cine va pregăti şi conserva plajele pentru sezonul rece

23 Apr 2013 2061

Începe licitaţia pentru plaje Mii de metri pătraţi vor fi daţi în folosinţă agenţilor economici

13 Apr 2013 2032

Licitaţie la ABADL Societatea unui fost consilier local va curăţa, amenaja şi reabilita plajele în acest sezon estival

22 Mar 2013 2240

Observator de ConstantaSezonul a inceput, plajele au ramas nemaritate

31 May 2011 754

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea - Licitatie plaje

22 Mar 2011 903

Doar 60% din plajele litoralului au fost inchiriate

18 May 2010 852