Municipalitatea vrea să îmbunătățească mobilitatea în Constanța Licitația s-a încheiat după jumătate de an. Cine a câștigat contractul?

Primăria Municipiului Constanța anunța, în august 2017, desfășurarea și organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“ (trei loturi). Achiziția este parte a unei investiții în infrastructura de transport și zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții.
 
Durata contractului/acordului-cadru/SAD sau termenul pentru finalizare este de 20 de zile începând de la data atribuirii contractului. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de acțiune pe termen scurt al PMUD, ce va fi depus spre finanțare prin intermediul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 4.1 - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane.

Iată care a fost obiectul celor trei loturi:
- lotul 1 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța»“;
- lotul 2 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei»“.
- lotul 3 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia»“.
 

Descrierea celor trei loturi 

 
Lotul 1 - „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, altele - elaborare temă de proiectare“. În ansamblu, zona centrală a municipiului Constanța se confruntă cu următoarele deficiențe: infrastructura pietonală, tehnic, este necorespunzătoare, nu poate îndeplini funcția și funcțiunea de bază (traseu pietonal - trotuar); trotuarele sunt subdimensionate și/sau ocupate abuziv de autoturisme parcate sau cu alte obstacole; pardoseala de slabă calitate; deficiențe de organizare / amenajare care afectează siguranța rutieră, calitatea mediului și, implicit, calitatea vieții; spații publice cu accesibilitate deficitară pentru persoane cu mobilitate redusă; căile de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun sunt inexistente, conducând la îngreunarea traficului, la aglomerări și întârzieri în trafic a mijloacelor de transport în comun; prezența și calitatea redusă a unor trasee pietonale care să asigure accesul nemotorizat la principalele obiective de interes pentru locuitori și turiști: culturale, educaționale, instituții administrative.
 
Lotul 2 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, altele - elaborare tema de proiectare“. Bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei reprezintă unele dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanța, făcând legătura între Gara CFR Constanța, stațiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățile ZMC. Modul haotic și intensiv de utilizare a celor două străzi a condus la deteriorarea tramei stradale și a trotuarelor, îngreunând mobilitatea și, totodată, punând în pericol siguranța traficului.
 
Lotul 3 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, altele - elaborare tema de proiectare“. Tronsonul de drum reprezentat de bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu este una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanta, acesta făcând legătura între Gara CFR Constanța și stațiunea Mamaia. Infrastructura pietonală aferentă zonei menționate este de o calitate foarte scăzută, cu suprafețe mari deteriorate, cu un spațiu pietonal restrâns și, în cea mai mare parte, neadaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități, fapt ce duce la lipsa siguranței pietonilor, în special a celor din grupurile cu nevoi speciale (persoane cu dizabilități, bătrâni, copii).
 

Responsabili de atribuirea contractului 

 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante responsabile de organizarea, desfășurarea și atribuirea procedurii publice sunt: Decebal Făgădău, Dumitru Babu, Costin Ioan Răsăuțeanu, Marcela Enache, Irina Roxana Pînzariu, Fulvia Dinescu, Mihaela Liuță, Iuliana Voicu, Laura Bobeș, Mihaela Popescu, Viorica Ani Merlă, Mihaela Stan, Carmina Ionela Popescu, Octavia Bardașu, Noni Adrian Niculae-Stânga, Radu Volcinschi, Cristina Laurenția Itoafă, Eugen Căruntu, Rareș George Iordache, Ionuț Văduva, Nicoleta Constantin, Sorin Viorel Munteanu, Radu Mihai Vânturache, Nicoleta Florescu, Mihai Balaban, Sorina Gherasim, Anamaria Cristina Guzga, Daniela Nanu, Neida Molagean, Veaveghiul Borali, Marcela Frigioiu, Georgeta Gheorghe, Oana Dobre, Lenuța Petcu, Camelia Dudaș, Monica Hagi, Carmen Stânișor, Dorel Vârlan, Ionuț Pripiși, Daniel Bratu, Dan Baltag, Ionuț Dumitru, Mugurel Leonard Petcu, Adrian Constantin Untaru, Florin Tudose, Mihaela Rodica Nache, Elena Ghinea, Irina Gavriz, Gheorghe Coman, Manolache Dragoș Morcov, Mihaela Pătruțoiu, Adriana Stamat, Antuanela Dancu, Cristina Toma, Liviu Pătrașcu, Liviu Tramudana, Ana Rodica Crăciun, Dezideriu Dudaș, Stefan Taran, Iuliu Valeriu Giman, Valeria Elisabeta Udrea, Petrescu Loredana Sorina Gorpin, Elena Paiu, Cătălin Demetriad Todireanu, Drăguț Encică.

 

Trei certificate de urbanism 

 
Primăria Constanța a emis, pe 1 august 2017, trei certificate de urbanism. Certificatul de urbanism nr. 2310 vizează „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, cel cu numărul 2311a fost emis pentru „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Delfinariu și bulevardul Aurel Vlaicu, iar cel cu numărul 2312 are ca obiect „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, în zona centrală“.

Contractul a fost atribuit după mai mult de jumătate de an

 
Autoritatea contractantă a atribuit abia la începutul lunii februarie contractul „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“, trei loturi. Valoarea totală finală a contractelor a fost de 89.000 de lei.

S-au primit patru oferte, iar operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Urban Scope SRL.
 
Societatea, înființată în 2016, are sediul social în București. Asociații firmei sunt: Vasile Dorel Daneci, care este și administrator, și Floriana-Cătălina Gondea, domeniul vizând activitățile de arhitectură. În primul an de activitate, societatea a avut un singur angajat, profit net de 89.764 de lei, cifră de afaceri netă de 267.500 de lei și un profit brut de 113.449 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5264

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 669

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 505

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 550

Primăria Negru Vodă, județul Constanța lansează licitație pentru renovarea energetică a clădirii primăriei (DOCUMENT)

16 Mar 2024 547

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 643

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 877

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 929

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 998

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1008

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, bună de plată! Trebuie să achite peste 10.000 de lei Primăriei Cerchezu (MINUTA)

25 Jan 2024 909

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1129

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1083

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2229