Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Municipalitatea vrea să îmbunătățească mobilitatea în Constanța Licitația s-a încheiat după jumătate de an. Cine a câștigat contractul?

Primăria Municipiului Constanța anunța, în august 2017, desfășurarea și organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“ (trei loturi). Achiziția este parte a unei investiții în infrastructura de transport și zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții.
 
Durata contractului/acordului-cadru/SAD sau termenul pentru finalizare este de 20 de zile începând de la data atribuirii contractului. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de acțiune pe termen scurt al PMUD, ce va fi depus spre finanțare prin intermediul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 4.1 - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane.

Iată care a fost obiectul celor trei loturi:
- lotul 1 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța»“;
- lotul 2 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei»“.
- lotul 3 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia»“.
 

Descrierea celor trei loturi 

 
Lotul 1 - „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, altele - elaborare temă de proiectare“. În ansamblu, zona centrală a municipiului Constanța se confruntă cu următoarele deficiențe: infrastructura pietonală, tehnic, este necorespunzătoare, nu poate îndeplini funcția și funcțiunea de bază (traseu pietonal - trotuar); trotuarele sunt subdimensionate și/sau ocupate abuziv de autoturisme parcate sau cu alte obstacole; pardoseala de slabă calitate; deficiențe de organizare / amenajare care afectează siguranța rutieră, calitatea mediului și, implicit, calitatea vieții; spații publice cu accesibilitate deficitară pentru persoane cu mobilitate redusă; căile de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun sunt inexistente, conducând la îngreunarea traficului, la aglomerări și întârzieri în trafic a mijloacelor de transport în comun; prezența și calitatea redusă a unor trasee pietonale care să asigure accesul nemotorizat la principalele obiective de interes pentru locuitori și turiști: culturale, educaționale, instituții administrative.
 
Lotul 2 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, altele - elaborare tema de proiectare“. Bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei reprezintă unele dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanța, făcând legătura între Gara CFR Constanța, stațiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățile ZMC. Modul haotic și intensiv de utilizare a celor două străzi a condus la deteriorarea tramei stradale și a trotuarelor, îngreunând mobilitatea și, totodată, punând în pericol siguranța traficului.
 
Lotul 3 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, altele - elaborare tema de proiectare“. Tronsonul de drum reprezentat de bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu este una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanta, acesta făcând legătura între Gara CFR Constanța și stațiunea Mamaia. Infrastructura pietonală aferentă zonei menționate este de o calitate foarte scăzută, cu suprafețe mari deteriorate, cu un spațiu pietonal restrâns și, în cea mai mare parte, neadaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități, fapt ce duce la lipsa siguranței pietonilor, în special a celor din grupurile cu nevoi speciale (persoane cu dizabilități, bătrâni, copii).
 

Responsabili de atribuirea contractului 

 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante responsabile de organizarea, desfășurarea și atribuirea procedurii publice sunt: Decebal Făgădău, Dumitru Babu, Costin Ioan Răsăuțeanu, Marcela Enache, Irina Roxana Pînzariu, Fulvia Dinescu, Mihaela Liuță, Iuliana Voicu, Laura Bobeș, Mihaela Popescu, Viorica Ani Merlă, Mihaela Stan, Carmina Ionela Popescu, Octavia Bardașu, Noni Adrian Niculae-Stânga, Radu Volcinschi, Cristina Laurenția Itoafă, Eugen Căruntu, Rareș George Iordache, Ionuț Văduva, Nicoleta Constantin, Sorin Viorel Munteanu, Radu Mihai Vânturache, Nicoleta Florescu, Mihai Balaban, Sorina Gherasim, Anamaria Cristina Guzga, Daniela Nanu, Neida Molagean, Veaveghiul Borali, Marcela Frigioiu, Georgeta Gheorghe, Oana Dobre, Lenuța Petcu, Camelia Dudaș, Monica Hagi, Carmen Stânișor, Dorel Vârlan, Ionuț Pripiși, Daniel Bratu, Dan Baltag, Ionuț Dumitru, Mugurel Leonard Petcu, Adrian Constantin Untaru, Florin Tudose, Mihaela Rodica Nache, Elena Ghinea, Irina Gavriz, Gheorghe Coman, Manolache Dragoș Morcov, Mihaela Pătruțoiu, Adriana Stamat, Antuanela Dancu, Cristina Toma, Liviu Pătrașcu, Liviu Tramudana, Ana Rodica Crăciun, Dezideriu Dudaș, Stefan Taran, Iuliu Valeriu Giman, Valeria Elisabeta Udrea, Petrescu Loredana Sorina Gorpin, Elena Paiu, Cătălin Demetriad Todireanu, Drăguț Encică.
 

Trei certificate de urbanism 

 
Primăria Constanța a emis, pe 1 august 2017, trei certificate de urbanism. Certificatul de urbanism nr. 2310 vizează „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, cel cu numărul 2311a fost emis pentru „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Delfinariu și bulevardul Aurel Vlaicu, iar cel cu numărul 2312 are ca obiect „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, în zona centrală“.

Contractul a fost atribuit după mai mult de jumătate de an

 
Autoritatea contractantă a atribuit abia la începutul lunii februarie contractul „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“, trei loturi. Valoarea totală finală a contractelor a fost de 89.000 de lei.
S-au primit patru oferte, iar operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Urban Scope SRL.
 
Societatea, înființată în 2016, are sediul social în București. Asociații firmei sunt: Vasile Dorel Daneci, care este și administrator, și Floriana-Cătălina Gondea, domeniul vizând activitățile de arhitectură. În primul an de activitate, societatea a avut un singur angajat, profit net de 89.764 de lei, cifră de afaceri netă de 267.500 de lei și un profit brut de 113.449 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Constanța. Ce prevede hotărârea Consiliului Local (document)

14 Nov 2018 2368

Primăria a încheiat contractul O firmă cu doi salariaţi livrează foişoarele pentru salvamar pe plajele din Constanţa şi Mamaia (document)

12 Nov 2018 411

Incredibil. Cum a fost surprins un bărbat din cartierul Faleză Nord din Constanța. Vecinii au cerut intervenția polițiștilor locali (video)

09 Nov 2018 1428

Ecarisajul, în aer din august. Serviciul de capturare a câinilor fără stăpân, scos la licitaţie. Animalele vor fi cazate în adăpostul Primăriei Constanţa

03 Nov 2018 547

Anunţ important de la Primăria Constanţa cu privire la acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței în sezonul rece

16 Oct 2018 1791

Primăria achiziţionează servicii de mentenanţă pentru sistemul de alarmare a populaţiei

12 Oct 2018 203

Cât costă investiţia pentru băncile, coşurile şi dispozitivele canine care se montează în municipiul Constanţa

05 Oct 2018 674

Primăria Constanţa vrea să-şi actualizeze pagina web. Câţi bani alocă pentru acest contract?

02 Oct 2018 408

Comisia ENVE a adoptat proiectul de aviz al Primăriei Cumpăna (galerie foto)

27 Sep 2018 327

Campania „Curățăm Constanța Noastră” la start. Acțiunea se va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie

27 Sep 2018 331

Seniorii Constanței premiați în cadrul unei festivități organizate la Casa de Cultură

24 Sep 2018 308

Primăria Constanţa urmăreşte actualizarea paginii web şi aşteaptă oferte în acest sens

22 Sep 2018 263

Parcul Tăbăcărie, masacrat din nou? Primăria Constanţa face licitaţie pentru un PUZ al zonei cuprinse între City Park Mall şi Delfinariu

03 Sep 2018 8348

Ce prevede regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului Decebal Făgădău (document)

31 Aug 2018 363

Constanța. Consultare de piață. Municipalitatea vrea să achiziționeze autovehicule în leasing operațional

28 Aug 2018 388

Proiecte pentru „Festivalul etniilor dobrogene - Ziua Dobrogei“. Până când se pot depune

27 Aug 2018 790

Finanţarea unor cluburi sportive din Constanţa, în atenţia Comisiei pentru învăţământ şi sport din cadrul Consiliului Local. Arhitectul oraşului, invitat la Comisie în septembrie!

25 Aug 2018 671

Spectacol de culori şi lumini în Parcul de la Primărie. Iată cum arată parcul noaptea (galerie foto+video)

23 Aug 2018 2305

Constănţeanul supărat Dezinsecţia făcută de autorităţi, inutilă? Ce spune viceprimarul Dumitru Babu

22 Aug 2018 2529

Primăria Constanţa, la judecată cu Asociaţiile „Teatrelia” şi „Eurocult”, controlate de Anamaria Tramundana

21 Aug 2018 767

Continuă acţiunile de dezinsecţie în municipiul Constanţa

15 Aug 2018 421

În contextul elaborării unui nou PUG Verde Urban cere Primăriei Constanţa amenajarea unui parc în zona Oil Terminal!

11 Aug 2018 762

Primăria Constanţa achiziţionează servicii de consultanţă pentru realizarea analizei diagnoză pentru dezvoltare instituţională

09 Aug 2018 403

Office Mex Concept şi Metalgan Company îşi împart contractele de milioane de lei pentru mobilierul urban din Constanţa

06 Aug 2018 574

Zeci de autovehicule identificate ca fiind abandonate sau fără stăpân în municipiul Constanța

06 Aug 2018 505

S-a stabilit ziua cea mare! Când şi de la cine ar putea câştiga Municipiul Constanţa 50 de milioane de euro în instanţă

06 Aug 2018 1749

Un nou contract de la Primăria Constanţa pentru River Transnav SRL. Cât costă reabilitarea sistemului de irigat spaţii verzi din parcuri? (document)

03 Aug 2018 397

Asociaţia Verde Urban acuză Primăria de subiectivism. Proprietarii de terenuri neîngrijite de pe bulevardul Lăpuşneanu nu sunt amendaţi!

29 Jul 2018 615

​Primăria Constanţa face o nouă achiziţie. Este vizat serviciul de mentenanţă pentru o aplicaţie SPIT

28 Jul 2018 693

Contabilul unei primării, condamnat. Ce s-a decis la Curtea de Apel Constanţa

27 Jul 2018 784

Vot în Comisia de Urbanism a CLM pentru benzinăria care va fi amenajată pe fosta autobază ICIL. Afacerea aparţine unui fost om politic constănţean (document)

26 Jul 2018 1569

Acţiunea de înlocuire a plăcuţelor stradale pe clădiri şi în intersecţiile principale din Constanţa, finalizată luna viitoare. Iată cum arată acestea! (galerie foto)

23 Jul 2018 1378

Autoturism, cuprins de flăcări lângă Primăria din Cumpăna

21 Jul 2018 1007

Festivalul Verii 2018, în aer! Fundaţia Culturală „Teatrul Principal“ contestă decizia comisiei Primăriei Constanţa prin care a fost desemnat un alt câştigător

21 Jul 2018 860

Primăria Constanţa, amendată în problema locurilor de joacă. Sancţiunea a fost anulată. Soluţia, contestată

20 Jul 2018 480

Primăria Constanţa pregăteşte o nouă achiziţie a serviciului de capturare a câinilor fără stăpân

17 Jul 2018 1191

Prima jumătate a Pasajului Cumpenei va fi gata până la finalul acestei luni. Se toarnă 540 de tone de asfalt

17 Jul 2018 1363

Asociaţia „Constanţa Altfel“ „Dacă se realizează Parcul de Miniaturi din parcul Tăbăcărie, avem de-a face cu un milion de euro prejudiciu“

14 Jul 2018 1368

Șapte posturi de inspector debutant vacante, la Primăria Constanța. Când se susține concursul

07 Jul 2018 2648

Două posturi de consilier juridic vacante, la Primăria Constanța. Care sunt condițiile de angajare

07 Jul 2018 1105

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, vrea să transforme Casa Embiricos în Incubator de Afaceri

06 Jul 2018 1460

Condamnarea momentului în Primăria Constanţa! Sentinţa este definitivă

05 Jul 2018 10709

Posturi vacante la Primăria Constanța-Direcția Urbanism. Care sunt condițiile de participare la concurs

02 Jul 2018 813

LIVE TEXT. Acum, şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Schimb de replici dur, în debutul ședinței, între primar și consilierul PNL, Cristina Văsii (galerie foto)

28 Jun 2018 1687

Municipalitatea pregăteşte achiziţia serviciului de întreţinere panouri cu ecran led din staţiunea Mamaia

28 Jun 2018 481

Primăria Comunei Lumina face angajări! Află ce posturi sunt disponibile

27 Jun 2018 721

Fostul consilier Vasile Chirondojan îşi întregeşte proprietatea din staţiunea Mamaia. Consilierii locali trebuie să aprobe vânzarea unui teren

27 Jun 2018 2519

Primăria Constanţa vrea să achiziţioneze sisteme electronice de securitate pentru sediile proprii

21 Jun 2018 637

PNL se face că îl ceartă, din nou, pe primarul Făgădău „Municipiul Constanţa, sub mandatul lui «Nu pot, nu vreau şi nu-mi asum!»“

15 Jun 2018 635

UPDATE. Şedinţă de îndată la CLM. Primarul Făgădău repune pe ordinea de zi controversatul proiect al Parcului de Miniaturi pe care municipalitatea vrea să-l amenajeze în parcul Tăbăcărie din Constanţa! (galerie foto)

12 Jun 2018 2133