Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Municipalitatea vrea să îmbunătățească mobilitatea în Constanța Licitația s-a încheiat după jumătate de an. Cine a câștigat contractul?

Primăria Municipiului Constanța anunța, în august 2017, desfășurarea și organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“ (trei loturi). Achiziția este parte a unei investiții în infrastructura de transport și zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții.
 
Durata contractului/acordului-cadru/SAD sau termenul pentru finalizare este de 20 de zile începând de la data atribuirii contractului. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de acțiune pe termen scurt al PMUD, ce va fi depus spre finanțare prin intermediul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 4.1 - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane.

Iată care a fost obiectul celor trei loturi:
- lotul 1 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța»“;
- lotul 2 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei»“.
- lotul 3 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia»“.
 

Descrierea celor trei loturi 

 
Lotul 1 - „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, altele - elaborare temă de proiectare“. În ansamblu, zona centrală a municipiului Constanța se confruntă cu următoarele deficiențe: infrastructura pietonală, tehnic, este necorespunzătoare, nu poate îndeplini funcția și funcțiunea de bază (traseu pietonal - trotuar); trotuarele sunt subdimensionate și/sau ocupate abuziv de autoturisme parcate sau cu alte obstacole; pardoseala de slabă calitate; deficiențe de organizare / amenajare care afectează siguranța rutieră, calitatea mediului și, implicit, calitatea vieții; spații publice cu accesibilitate deficitară pentru persoane cu mobilitate redusă; căile de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun sunt inexistente, conducând la îngreunarea traficului, la aglomerări și întârzieri în trafic a mijloacelor de transport în comun; prezența și calitatea redusă a unor trasee pietonale care să asigure accesul nemotorizat la principalele obiective de interes pentru locuitori și turiști: culturale, educaționale, instituții administrative.
 
Lotul 2 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, altele - elaborare tema de proiectare“. Bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei reprezintă unele dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanța, făcând legătura între Gara CFR Constanța, stațiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățile ZMC. Modul haotic și intensiv de utilizare a celor două străzi a condus la deteriorarea tramei stradale și a trotuarelor, îngreunând mobilitatea și, totodată, punând în pericol siguranța traficului.
 
Lotul 3 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, altele - elaborare tema de proiectare“. Tronsonul de drum reprezentat de bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu este una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanta, acesta făcând legătura între Gara CFR Constanța și stațiunea Mamaia. Infrastructura pietonală aferentă zonei menționate este de o calitate foarte scăzută, cu suprafețe mari deteriorate, cu un spațiu pietonal restrâns și, în cea mai mare parte, neadaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități, fapt ce duce la lipsa siguranței pietonilor, în special a celor din grupurile cu nevoi speciale (persoane cu dizabilități, bătrâni, copii).
 

Responsabili de atribuirea contractului 

 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante responsabile de organizarea, desfășurarea și atribuirea procedurii publice sunt: Decebal Făgădău, Dumitru Babu, Costin Ioan Răsăuțeanu, Marcela Enache, Irina Roxana Pînzariu, Fulvia Dinescu, Mihaela Liuță, Iuliana Voicu, Laura Bobeș, Mihaela Popescu, Viorica Ani Merlă, Mihaela Stan, Carmina Ionela Popescu, Octavia Bardașu, Noni Adrian Niculae-Stânga, Radu Volcinschi, Cristina Laurenția Itoafă, Eugen Căruntu, Rareș George Iordache, Ionuț Văduva, Nicoleta Constantin, Sorin Viorel Munteanu, Radu Mihai Vânturache, Nicoleta Florescu, Mihai Balaban, Sorina Gherasim, Anamaria Cristina Guzga, Daniela Nanu, Neida Molagean, Veaveghiul Borali, Marcela Frigioiu, Georgeta Gheorghe, Oana Dobre, Lenuța Petcu, Camelia Dudaș, Monica Hagi, Carmen Stânișor, Dorel Vârlan, Ionuț Pripiși, Daniel Bratu, Dan Baltag, Ionuț Dumitru, Mugurel Leonard Petcu, Adrian Constantin Untaru, Florin Tudose, Mihaela Rodica Nache, Elena Ghinea, Irina Gavriz, Gheorghe Coman, Manolache Dragoș Morcov, Mihaela Pătruțoiu, Adriana Stamat, Antuanela Dancu, Cristina Toma, Liviu Pătrașcu, Liviu Tramudana, Ana Rodica Crăciun, Dezideriu Dudaș, Stefan Taran, Iuliu Valeriu Giman, Valeria Elisabeta Udrea, Petrescu Loredana Sorina Gorpin, Elena Paiu, Cătălin Demetriad Todireanu, Drăguț Encică.
 

Trei certificate de urbanism 

 
Primăria Constanța a emis, pe 1 august 2017, trei certificate de urbanism. Certificatul de urbanism nr. 2310 vizează „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, cel cu numărul 2311a fost emis pentru „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Delfinariu și bulevardul Aurel Vlaicu, iar cel cu numărul 2312 are ca obiect „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, în zona centrală“.

Contractul a fost atribuit după mai mult de jumătate de an

 
Autoritatea contractantă a atribuit abia la începutul lunii februarie contractul „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“, trei loturi. Valoarea totală finală a contractelor a fost de 89.000 de lei.
S-au primit patru oferte, iar operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Urban Scope SRL.
 
Societatea, înființată în 2016, are sediul social în București. Asociații firmei sunt: Vasile Dorel Daneci, care este și administrator, și Floriana-Cătălina Gondea, domeniul vizând activitățile de arhitectură. În primul an de activitate, societatea a avut un singur angajat, profit net de 89.764 de lei, cifră de afaceri netă de 267.500 de lei și un profit brut de 113.449 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magazin alimentar din Constanța verificat de comisarii CJPC. Mai multe nereguli au fost constatate (galerie foto)

21 May 2018 1027

Primăria Constanţa a găsit ţapul ispăşitor Viceprimarul Babu - „Black Sea Bike”, bicicletele mult aşteptate de constănţeni nu funcţionează. Ministerul Comunicaţiilor întârzie avizul!

19 May 2018 1516

Primăria Constanța a deschis sesiunea de selecție de proiecte pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Bugetul este generos!

18 May 2018 342

După cinci ani de la startul proiectului şi trei ani de la data la care trebuia finalizat, bicicletele nu funcţionează. Ce se mai aude despre „Black Sea Bike“? Mai nimic!

18 May 2018 2227

Cu statistici preluate din presă Primăria Constanţa a lansat în dezbatere publică Strategia de Dezvoltare a Serviciilor Sociale la nivelul municipiului (document)

17 May 2018 537

După ce a prelungit contractul cu Green Life Recycling, Primăria Constanţa a atribuit contractul pentru reparaţii la adăpostul de câini fără stăpân al municipalităţii (document)

16 May 2018 1526

Spațiile pentru tonete amplasate în Mamaia, Constanța și Satul de Vacanță pe timpul verii, scoase la licitație de municipalitate

12 May 2018 553

Contractul Primăriei Constanţa cu firma de ecarisaj Green Life a fost prelungit. Amenajarea biobazei bate pasul pe loc

11 May 2018 1251

Primăria Constanţa. Licitaţie pentru organizarea de evenimente de informare în proiectul „Măsuri integrate pentru o viaţă mai bună“

08 May 2018 214

Atenţie constănţeni! Se asfaltează pe bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între strada Alba Iulia și DN3C (video)

06 May 2018 484

Platanii de pe Valea Portului, motiv de gâlceavă între Primăria Constanţa şi Asociaţia „Eco Dobrogea“, au fost relocaţi pe bulevardul Aurel Vlaicu

04 May 2018 380

Într-un mandat, numărul de dosare noi poate atinge 3.000 Primăria Constanţa, primarul Făgădău şi Consiliul Local Municipal angajează casă de avocatură

04 May 2018 1501

Licitaţie publică. Primăria Constanţa vrea să inscripţioneze adăposturile de protecţie civilă

03 May 2018 340

Procedura de selecţie, anulată de Primărie La fel ca în 2016, Ziua Constanţei nu se mai organizează anul acesta!

27 Apr 2018 1193

Primăria Constanţa se pregăteşte să scoată la licitaţie serviciul de pază a bunurilor publice şi private care aparţin municipalităţii

26 Apr 2018 395

Asociaţia „Eco Dobrogea“, despre reabilitarea străzilor Termele Romane şi Traian „Vor fi tăiaţi copaci, nu este prevăzut tranzitul velo, trotuarele dispar, ruinele arheologice sunt ignorate!“

24 Apr 2018 1225

Licitaţie cu bani mulţi în joc pentru rezolvarea problemei Primăria recunoaşte - coşuri de gunoi insuficiente în municipiul Constanţa şi mobilier stradal deteriorat!

23 Apr 2018 1190

Primăria Constanţa face consultare de piaţă pentru echipamente de protecţie în situaţii de urgenţă

20 Apr 2018 375

Se caută o firmă specializată pentru igienizarea maşinilor Primăriei Constanţa

18 Apr 2018 263

Primăria cumpără servicii de informare în cadrul proiectului „Măsuri pentru o viaţǎ mai bună“, derulat în cartierul Henri Coandă din Constanţa

17 Apr 2018 612

Alţi bani, altă distracţie la Constanţa! Două milioane de lei pentru Festivalul Verii 2018 şi Festivalul Internaţional de Teatru Independent!

17 Apr 2018 1091

Este oficial. Cinci hectare de la MApN, transferate la Consiliul Local Constanța Proiectul cartierului social a picat - Decebal Făgădău spune că aici ar putea fi construit un CET sau un parc fotovoltaic (document)

17 Apr 2018 5929

Sumă uriaşă alocată de Primăria Constanţa Cine vrea să organizeze „Triatlonul“, „Festivalul «Mamaia Copiilor»“ şi „Filme în aer liber“ să se grăbească!

16 Apr 2018 486

Primăria Constanţa cumpără servicii de dirigenţie de şantier pentru lucrările de amenajare a 36 de locuri de joacă din municipiu

14 Apr 2018 926

Primăria Municipiului Constanţa pregăteşte achiziţia unei strategii locale, pentru următorul deceniu, în domeniul salubrizării

13 Apr 2018 307

10.000 de euro pentru formarea profesională a angajaţilor Primăriei Constanţa

13 Apr 2018 399

„Ziua Constanţei 2018“ şi „Ziua Copilului 2018“, în aer Primăria Constanţa, în criză de timp şi de proiecte!

12 Apr 2018 677

De ce a dat în judecată Primăria Constanţa Asociaţia Clubul Sportiv al Sporturilor de Iarnă Mamaia?

12 Apr 2018 644

Programul de achiziţii anual al municipalităţii Primăria Constanţa a stabilit valoarea estimată a cadourilor pentru sărbători destinate copiilor

03 Apr 2018 368

Asociaţia „Constanţa Altfel“, a senatorului Chiţac, face concurenţă campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră“, derulată de municipalitate

03 Apr 2018 1769

Primăria Constanţa face achiziţie de rechizite şcolare pentru copiii din Campusul Social „Henri Coandă“

02 Apr 2018 362

Cum are de gând Primăria să concesioneze bunurile imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanţa? (documente)

02 Apr 2018 441

Confort Urban a reluat lucrările de reabilitare a străzilor şi trotuarelor din municipiul Constanţa

01 Apr 2018 778

Editorial Fonduri pentru Wi-Fi în parcuri sau pieţe publice. Constanţa nu ştie sau nu vrea să acceseze bani europeni?!

24 Mar 2018 1098

Licitaţia se apropie de final. Mobitom, singura care a depus ofertă financiară pentru contractul de reabilitare a primelor 36 de locuri de joacă din municipiu!

23 Mar 2018 1312

Clădirea Teatrului de Stat Constanţa, reabilitată termic de municipalitate

20 Mar 2018 244

Proiect de Consiliu Local, iniţiat de USR Contractele, protocoalele, plăţile şi licitaţiile Primăriei şi ale instituţiilor aflate în subordinea CL să fie postate pe site-ul Primăriei Constanţa (document)

20 Mar 2018 746

Reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“, în linie dreaptă

17 Mar 2018 231

Vine vara! Primăria Constanţa pregăteşte achiziţia foişoarelor pentru serviciul de salvamar!

15 Mar 2018 686

Organizatorii NEVERSEA şi Asociaţia ARCHÉ se vor implica în proiectul de restaurare al Cazinoului!

14 Mar 2018 626

Constanţa. Primăria cumpără servicii de traducere şi interpretare în cadrul proiectului „Port - Cities. Innovation for Sustainability“

13 Mar 2018 426

Ionuţ Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Constanţa, prima reacţie după condamnare

13 Mar 2018 1369

Audit Camera de Conturi. Primăria Mircea Vodă a finanţat nelegal Parohia Satu Nou. Banii nu au fost aprobaţi prin hotărâre de Consiliu Local. Arbitrii de la clubul sportiv, plătiţi peste baremele legale (document)

12 Mar 2018 887

Ce firme se vor ocupa de cadastrul imobilelor din proprietatea municipiului Constanţa? Printre acestea, un SRL care aparţine unui fost deputat şi consul în Senegal!

12 Mar 2018 1031

Consultare de piaţă. Primăria Constanţa cumpără consumabile

10 Mar 2018 318

Ce spune fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, despre Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2018 855

Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice De la cine cumpără Primăria Constanţa echipamente informatice şi pachete software

03 Mar 2018 757

Electrocentrale SA a chemat la judecată Consiliul Local Constanța și municipalitatea prin primar. Iată motivul! (document)

02 Mar 2018 542

Primăria Constanţa organizează dezbatere publică pe marginea strategiei de dezvoltare şi promovare turistică. Vezi când are loc întâlnirea?

28 Feb 2018 360

Anunţ important de la autorităţi. Primăria vă sfătuieşte să folosiţi doar mijloacele de transport în comun ale RATC

28 Feb 2018 362