Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Municipalitatea vrea să îmbunătățească mobilitatea în Constanța Licitația s-a încheiat după jumătate de an. Cine a câștigat contractul?

Primăria Municipiului Constanța anunța, în august 2017, desfășurarea și organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“ (trei loturi). Achiziția este parte a unei investiții în infrastructura de transport și zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunătățirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor și a mărfurilor, cu scopul de a crește calitatea vieții.
 
Durata contractului/acordului-cadru/SAD sau termenul pentru finalizare este de 20 de zile începând de la data atribuirii contractului. Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de acțiune pe termen scurt al PMUD, ce va fi depus spre finanțare prin intermediul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 4.1 - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane.

Iată care a fost obiectul celor trei loturi:
- lotul 1 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța»“;
- lotul 2 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei»“.
- lotul 3 - „Elaborare documentație tehnico-economică aferenta obiectivului de investiții «Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia»“.
 

Descrierea celor trei loturi 

 
Lotul 1 - „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, altele - elaborare temă de proiectare“. În ansamblu, zona centrală a municipiului Constanța se confruntă cu următoarele deficiențe: infrastructura pietonală, tehnic, este necorespunzătoare, nu poate îndeplini funcția și funcțiunea de bază (traseu pietonal - trotuar); trotuarele sunt subdimensionate și/sau ocupate abuziv de autoturisme parcate sau cu alte obstacole; pardoseala de slabă calitate; deficiențe de organizare / amenajare care afectează siguranța rutieră, calitatea mediului și, implicit, calitatea vieții; spații publice cu accesibilitate deficitară pentru persoane cu mobilitate redusă; căile de rulare dedicate mijloacelor de transport în comun sunt inexistente, conducând la îngreunarea traficului, la aglomerări și întârzieri în trafic a mijloacelor de transport în comun; prezența și calitatea redusă a unor trasee pietonale care să asigure accesul nemotorizat la principalele obiective de interes pentru locuitori și turiști: culturale, educaționale, instituții administrative.
 
Lotul 2 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, altele - elaborare tema de proiectare“. Bulevardul 1 Mai și șoseaua Mangaliei reprezintă unele dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanța, făcând legătura între Gara CFR Constanța, stațiunea Mamaia, stațiunile din sudul litoralului românesc și localitățile ZMC. Modul haotic și intensiv de utilizare a celor două străzi a condus la deteriorarea tramei stradale și a trotuarelor, îngreunând mobilitatea și, totodată, punând în pericol siguranța traficului.
 
Lotul 3 - „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia, altele - elaborare tema de proiectare“. Tronsonul de drum reprezentat de bulevardele 1 Decembrie 1918 și Alexandru Lăpușneanu este una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Constanta, acesta făcând legătura între Gara CFR Constanța și stațiunea Mamaia. Infrastructura pietonală aferentă zonei menționate este de o calitate foarte scăzută, cu suprafețe mari deteriorate, cu un spațiu pietonal restrâns și, în cea mai mare parte, neadaptat nevoilor persoanelor cu dizabilități, fapt ce duce la lipsa siguranței pietonilor, în special a celor din grupurile cu nevoi speciale (persoane cu dizabilități, bătrâni, copii).
 

Responsabili de atribuirea contractului 

 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante responsabile de organizarea, desfășurarea și atribuirea procedurii publice sunt: Decebal Făgădău, Dumitru Babu, Costin Ioan Răsăuțeanu, Marcela Enache, Irina Roxana Pînzariu, Fulvia Dinescu, Mihaela Liuță, Iuliana Voicu, Laura Bobeș, Mihaela Popescu, Viorica Ani Merlă, Mihaela Stan, Carmina Ionela Popescu, Octavia Bardașu, Noni Adrian Niculae-Stânga, Radu Volcinschi, Cristina Laurenția Itoafă, Eugen Căruntu, Rareș George Iordache, Ionuț Văduva, Nicoleta Constantin, Sorin Viorel Munteanu, Radu Mihai Vânturache, Nicoleta Florescu, Mihai Balaban, Sorina Gherasim, Anamaria Cristina Guzga, Daniela Nanu, Neida Molagean, Veaveghiul Borali, Marcela Frigioiu, Georgeta Gheorghe, Oana Dobre, Lenuța Petcu, Camelia Dudaș, Monica Hagi, Carmen Stânișor, Dorel Vârlan, Ionuț Pripiși, Daniel Bratu, Dan Baltag, Ionuț Dumitru, Mugurel Leonard Petcu, Adrian Constantin Untaru, Florin Tudose, Mihaela Rodica Nache, Elena Ghinea, Irina Gavriz, Gheorghe Coman, Manolache Dragoș Morcov, Mihaela Pătruțoiu, Adriana Stamat, Antuanela Dancu, Cristina Toma, Liviu Pătrașcu, Liviu Tramudana, Ana Rodica Crăciun, Dezideriu Dudaș, Stefan Taran, Iuliu Valeriu Giman, Valeria Elisabeta Udrea, Petrescu Loredana Sorina Gorpin, Elena Paiu, Cătălin Demetriad Todireanu, Drăguț Encică.
 

Trei certificate de urbanism 

 
Primăria Constanța a emis, pe 1 august 2017, trei certificate de urbanism. Certificatul de urbanism nr. 2310 vizează „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai - șoseaua Mangaliei, cel cu numărul 2311a fost emis pentru „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Delfinariu și bulevardul Aurel Vlaicu, iar cel cu numărul 2312 are ca obiect „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, în zona centrală“.

Contractul a fost atribuit după mai mult de jumătate de an

 
Autoritatea contractantă a atribuit abia la începutul lunii februarie contractul „Elaborare documentații tehnico-economice aferente obiectivelor de investiții - îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța - elaborare teme de proiectare“, trei loturi. Valoarea totală finală a contractelor a fost de 89.000 de lei.
S-au primit patru oferte, iar operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este SC Urban Scope SRL.
 
Societatea, înființată în 2016, are sediul social în București. Asociații firmei sunt: Vasile Dorel Daneci, care este și administrator, și Floriana-Cătălina Gondea, domeniul vizând activitățile de arhitectură. În primul an de activitate, societatea a avut un singur angajat, profit net de 89.764 de lei, cifră de afaceri netă de 267.500 de lei și un profit brut de 113.449 de lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Primăria va încheia un acord-cadru pentru achiziţia de carburant auto pe bază de carduri

21 Feb 2018 209

Constanţa. Primăria pregăteşte licitaţia pentru serviciul de pază, transport valori şi monitorizare sisteme de alarmare şi intervenţie rapidă

20 Feb 2018 584

Municipalitatea achiziţionează chitanţe cu regim special pentru Poliţia Locală Constanţa

18 Feb 2018 217

Cazinoul ar putea fi preluat din nou de municipalitate şi reabilitat printr-un credit de 10 milioane de euro. Constănţenii sunt chemaţi să decidă soarta şi funcţiunea clădirii-simbol! (documente)

16 Feb 2018 828

Constanţa. Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu a fost finalizată. Primăria vă invită să o consultaţi. Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung? (document)

14 Feb 2018 569

Constanţa. Dezbatere publică privind regulamentul de acordare a finanţărilor nerambursabile din bugetul municipal

13 Feb 2018 698

Sume uriaşe s-au dus în ultimii ani pe îngrijirea spaţiilor verzi din Constanţa Primăria va încheia un nou contract pentru achiziţia de material dendro-floricol

12 Feb 2018 456

Constanţa. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de dezinsecţie şi deratizare, în consultare publică (document)

12 Feb 2018 124

Șpagă pentru locurile de veci. Un șef din Primăria Călărași, prins în flagrant

10 Feb 2018 642

Primăria Constanţa, amendată în contextul inventarierii locurilor de joacă. Primul termen, în martie

10 Feb 2018 672

Constanța. Primăria a atribuit un contract privind studii de fezabilitate pentru reabilitarea Teatrului de Stat și a patru școli din municipiu

09 Feb 2018 688

Primăria Constanţa caută un evaluator imobiliar pentru expertiza unor terenuri care fac obiectul unui dosar penal

02 Feb 2018 633

Curtea de Conturi a obligat Primăria Constanţa să recupereze bani de la vecinii din Consiliul Judeţean, respectiv Prefectură

01 Feb 2018 864

Curtea de Conturi a trimis speţa şi la Parchet Fostul primar Urdea, dat în judecată de actualul primar şi de Consiliul Local Limanu

31 Jan 2018 733

Nu se doreşte declasificarea clădirii Situaţia Cazinoului, discutată astăzi la Compania Naţională de Investiţii

31 Jan 2018 661

Am aflat unde vor fi situate noile locuri de joacă din municipiul Constanţa. Primăria a demarat licitaţia pentru reamenajarea lor

26 Jan 2018 2898

Primăria Constanţa vrea să inscripţioneze adăposturile de protecţie civilă din municipiu

24 Jan 2018 450

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral şi Primăria Constanţa îşi dispută în instanţă zona Poligon 23. Administraţia locală demarase amenajarea unui adăpost pescăresc! (galerie foto + document)

24 Jan 2018 1187

Editorial Prăbuşirea acoperişului Cazinoului este doar o chestiune de timp!

20 Jan 2018 2563

Începe autorizarea comercianţilor de mărţişoare la Constanţa

19 Jan 2018 235

Asociaţia pe care „regina Tomiris“ a folosit-o pentru imagine şi contracte pe bani publici îşi cere dizolvarea la Judecătoria Constanţa. A fost adusă la sapă de lemn!

18 Jan 2018 3029

A fost unul dintre cei mai puternici oameni din Primăria Constanţa! Ce au decis judecătorii în cazul lui Ionuţ Pripişi (rechizitoriu)

16 Jan 2018 3115

La început de an, Primăria Constanţa este dispusă să investească în echipamente informatice şi software

12 Jan 2018 612

Primăria Constanţa organizează concurs pentru ocuparea unor funcţii publice de execuție. Vezi dacă te încadrezi!

06 Jan 2018 1233

Cabinele de pază din municipiul Constanţa destinate agentilor de securitate, cumpărate de la Legmas SA (document)

04 Jan 2018 1676

Primăria Constanţa şi-a reînnoit parcul auto cu autoturisme cumpărate de la Alba Iulia (document)

04 Jan 2018 2846

Biroul decese din cadrul Serviciului de Stare Civilă deschis pe 1 ianuarie

30 Dec 2017 741

Primăria Constanța cumpără materiale de protocol personalizate

19 Dec 2017 376

Luxten Lighting Company, câştigătoare pe bandă rulantă a contractelor de iluminat la Constanţa. Asigură ornamentele şi pentru „Ţara Piticilor“ (document)

18 Dec 2017 460

Înalta Curte „intervine“ în procesul dintre Polaris şi Municipiul Constanţa

18 Dec 2017 853

PMP Constanţa a depus cinci amendamente Va vota proiectul taxelor şi impozitelor locale doar cu amendamentele depuse

15 Dec 2017 1549

Constanţa. Modificări în proiectul privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2018. Făgădău umblă la taxe, protestul nu se anulează (documente)

14 Dec 2017 2627

Strada Dianei a devenit strada Gheorghe Dumitraşcu Se schimbă plăcuţe stradale şi indicatoare din Constanţa (galerie foto)

13 Dec 2017 1782

Primăria cumpără o aplicație de gestionare a achiziţiilor publice

11 Dec 2017 563

Primăria Constanţa nu a identificat terenuri pentru compensare pe Legea 10/2001

06 Dec 2017 915

Primăria Municipiului Constanţa intenţionează să achiziţioneze mobilier pentru sediile proprii

06 Dec 2017 412

Avertizare de vânt pentru municipiul Constanţa. Echipele de intervenţie ale Primăriei asigură permanenţa!

30 Nov 2017 711

Servicii de asigurare de personal, inclusiv personal angajat temporar, la Primăria Constanţa

29 Nov 2017 508

Vor să reautorizeze clădirea de pe Vârful cu Dor Municipalitatea achiziţionează lucrări de reparaţii la adăpostul pentru câini fără stăpân

29 Nov 2017 1201

Alţi constănţeni au semnat pentru acţiunea „Salvaţi Parcul Tăbăcărie”

25 Nov 2017 682

Municipalitatea Constanţa pregăteşte achiziţia serviciului de pază şi transport valori

23 Nov 2017 328

PUG-ul datează din 1999 Primăria iniţiază procedura de actualizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanţa

16 Nov 2017 1034

Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă! După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document)

16 Nov 2017 3891

Comisia de buget-finanţe se reuneşte în această săptămână. Cetăţenii care vor să semnaleze probleme Consiliului Local pot participa

15 Nov 2017 338

După o procedură anulată Primăria Constanţa vrea să reînvie sistemul de bike-sharing

11 Nov 2017 576

Primăria Constanţa cumpără o aplicaţie informatică pentru managementul fişierelor

11 Nov 2017 405

Se modifică Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă din Constanţa (document)

11 Nov 2017 1539

Primăria cumpără echipamente de protecţie pentru situaţii de urgenţă

10 Nov 2017 396

Primăria Constanţa achiziţionează servicii de telefonie fixă şi mobilă

10 Nov 2017 453

Intră în reabilitare de anul viitor - Şcoala „Ferdinand“, Şcoala „Brâncoveanu“, şcoala din Palazu Mare, Liceul de Telecomunicaţii şi Şcoala „Remus Opreanu“

08 Nov 2017 1244