Nume grele în asociere pentru un contract de peste 700.000 de euro, pentru asfaltări, la Ghindărești. La cine merg banii

  • Valoarea totală a contractului, fără TVA, este de 3.613.538,61 de lei, adică circa 736.000 de euro, la cursul actual, față de cei peste 762.000 de euro estimați inițial de primărie.
  • Companiile câștigătoare sunt Autoprima Serv, Bizantine Art Proiect, Elves Web Design și Newbuilding Cons.
  • Firmele și-au adjudecat contractul prin procedura simplificată, oferta depusă de asocierea Bizantine Art Proiect (leader), Elves Web Design, Newbuilding Cons și Autoprima Serv fiind singura ofertă depusă.
 
Autoprima Serv, Bizantine Art Proiect, Elves Web Design și Newbuilding Cons – acestea sunt cele patru companii care tocmai și-au adjudecat un contract de asfaltare de peste 730.000 de euro, la cursul actual, pus la bătaie de Primăria Ghindărești.
 
Mai exact, este vorba despre Servicii de proiectare, Execuție lucrări și Servicii de asistență tehnică din parte a proiectantului pentru proiectul „Reabilitare DC67, Ghindărești – DJ223“.
 
Valoarea totală a contractului, fără TVA, este de 3.613.538,61 de lei, adică circa 736.000 de euro, la cursul actual, față de cei peste 762.000 de euro estimați inițial de primărie.
 
Firmele și-au adjudecat contractul prin procedura simplificată, oferta depusă de asocierea Bizantine Art Proiect (leader), Elves Web Design, Newbuilding Cons și Autoprima Serv fiind singura ofertă depusă.
 
Un aspect interesant este acela că Bizantine Art Proiect, leaderul asocierii care și-a adjudecat contractul de aproape trei sferturi de milion de euro, a fost înființată nu mai departe de anul trecut, fiind controlată, la rândul său, de o companie înființată anul acesta.
 
Totodată, și numele Autoprima Serv este unul cu rezonanțată, fiind binecunoscut în județul Constanța, ca urmare a multiplelor contracte privind asflatările sau lucrările de canalizare pe care firma le-a semnat cu diverse primării.

În plus, compania din Constanța a intrat tare și pe piața tulceană, atât cu lucrări de asfaltare în diferite comune, cât și în ce privește lucrările de apă-canal, dovadă în acest sens fiind și prezentul contract cu Primăria Tulcea.

Nu în ultimul rând, la finele anului trecut, Autoprima Serv a intrat și în porturile din Constanța, tot cu lucrări privind reparația drumurilor. 

 
Despre Autoprima Serv
 

Platforma Confidas.ro arată că Autoprima Serv a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 181 bis.
 
Firma se ocupă de „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor“, iar acțiunile sunt deținute în cote egale de Adrian și Iudit Balagiu, administratori ai firmei.
 
Numele lui Adrian Balagiu figurează și în Road Mix Technology București și Roadmax Construct SRL Constanța, ambele companii cu cel puțin un contract public încheiat.
 
Pentru a reveni la Autoprima Serv, firma a avut un număr de angajați mai mare în 2021 (173), a înregistrat o creștere a profitului, care s-a situat în 2021 la 9,88 milioane de lei, dar și a cifrei de afaceri, ajungând în 2021 la 115 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
 
Conform sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Autoprima Serv SRL a încheiat 120 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 372.896.234,16 lei.
 
Printre acestea, se numără și unele încheiate inclusiv cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru estetica rutieră privind Autostrada Soarelui și A4, dar și pentru gardurile de protecție în anumite zone.
 
În cursul lunii iulie 2022, Primăria Tulcea a majorat valoarea contractului încheiat cu firma din Constanța pentru lucrările de canalizare, respectiv îmbunătățirea colectării apelor pluviale din zonele cu acumulări mari de apă, contract finanțat prin PNDL, ce a ajuns astfel la o valoare totală de 21.480.951,06 lei fără TVA, echivalentul sumei de circa 4,35 milioane de euro, la cursul actual.
 
Despre leaderul Bizantine Art Proiect- contracte publice și niciun angajat
 
Așa cum afirmam anterior, compania Bizantine Art Proiect s-a înființat abia anul trecut, în luna iulie 2021, însă are deja două contracte de achiziții publice la activ, ambele încheiate la câteva luni de la înființare (în octombrie și decembrie 2021), cu două comune din Dobrogea, suma totală depășind  9,5 milioane de lei, după cum vom arăta mai jos.
 
Platforma Confidas, consultată pe 11 august 2022, arată că firma are deja un profit net de invidiat pentru primul an de funcționare, fiind raportat pe 2021 un profit ce depășește 3,64 milioane de lei la o cifră de afaceri de peste 7,17 milioane de lei și 0 angajați.
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, are sediul social în Babadag, pe 1 Decembrie 1918, nr. 77 și, în prezent, este controlată exclusiv de compania constănțeană Vatopediou Holding SRL.
 
Administratorul Bizantine Art Proiect este Nelu Ionuț Lipan, care administrează, totodată, și Vatopediou Holding.
 
O privire în Monitoarele Oficiale în care este cuprins istoricul firmelor arată că, inițial, Bizantine Art Proiect a fost înființată în Năvodari, pe strada Prelungirea D13, nr. 6A, cam. 1, bloc C1, etaj 1, ap. 1, fondator asociat unic și administrator fiind Nelu Ionuț Lipan (Monitorul Oficial din 3 august 2021).
 
Monitorul Oficial din 27 decembrie 2021 arată că sediul Bizantine Art Proiect s-a schimbat în Babadag, în sediul unde figurează și în prezent.
 
La momentul mutării în Babadag, județul Tulcea, compania își adjudecase deja cele două contracte în valoare totală de peste 9,5 milioane de lei de la cele două comune.
 
Trei luni mai târziu după mutarea firmei în Tulcea (pe 28 martie 2022), aceasta este preluată de la Nelu Ionuț Lipan de către compania recent înființată (pe 1 martie 2022) Vatopediou Holding, din Constanța. Nelu Ionuț Lipan rămâne doar administrator al Bizantine Art Proiect, dar și al Vatopediou Holding.
 
Numele lui Nelu Ionuț Lipan se mai leagă și de compania Lineaatelier SRL Constanța – asociat unic și administrator – în prezent, radiată.
 
Iscru - Dăeni revine
 
În ce privește Vatopediou Holding, înființată în luna martie a.c, cu sediul în Constanța într-un aparatment pe starda Murelor, firma a fost fondată de asociat unic Marinela Iscru, cu domiciliul în Dăeni, județul Tulcea, și administrator, același Nelu Ionuț Lipan, are ca obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management.
 
Autoritățile contractante care sunt beneficiarii lucrărilor derulate de societatea Bizantine Art Proiect  SRL sunt comunele Topolog și Ciucurova din  județul Tulcea, și valoarea contractelor încheiate la sfârșitul anului trecut este de 9.530.620 de lei.
 
Comuna Topolog a contractat  pe 25 octombrie 2021,  proiectare și execuție, reabilitare și infrastructură Sâmbăta Nouă în valoare de 450.000.lei, iar comuna Ciucurova a încheiat contractul în data de 20 decembrie 2021, în valoare de 9.080.620 de lei.
 
Bizantine Art Proiect, la rândul său, controlează cu 40% companiile Biodelta Resurse (fără contracte de achiziții publice, un angajat, cifra de afaceri 29.800 de lei) și Ecologic Danube (două contracte de achiziții publice, doi angajați, cifra de afaceri 825.799 de lei, profit 503.282 lei).
 
Despre Newbuilding Cons
 
Compania Newbuilding Cons a fost înființată în 2016 și are sediul social în Constanța, pe strada Tache Ionescu, nr. 27A, potrivit Confidas.ro.
 
Firma se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, iar asociați sunt Georgian Barbu, cu 95%, acesta fiind și administrator și Anamaria Barbu, cu 5%.
 
Numele Georgian Barbu se leagă și de compania Geotrans Anaconstruct SRL, unde a fost asociat și administrator, în prezent radiată.
 
În 2021, cu șase angajați, Newbuilding Cons a raportat un profit de peste 46.000 de lei, în scădere față de anul anterior, și o cifră de afaceri de 1,33 de milioane, în creștere față de 2020.
 
În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Newbuilding Cons SRL a încheiat 10 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 481.902 de lei.
 
Cele mai multe contracte au fost încheiate cu Primăria Crucea, două cu Primăria Dăeni și unul cu Primăria Ghindărești.

Ca o paranteză, surse ZIUA de Constanța au afirmat că Tudorel Nădrag, fostul primar din Hârșova, este finul tatălui lui Barbu.
 
Despre Elves Web Design
 
Confidas.ro arată că firma Elves Web Design a fost înființată în 2005 și are sediul social în București, Sectorul 3, pe Șoseaua Mihai Bravu, nr. 309, ocupându-se de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociat unic și administrator este Nicolae Cosmin Păunescu, al cărui nume se mai leagă de Cool CLC (asociat, administrator 50%), Geco Proiect Topo și La Flămânzilă, ultimele două radiate.
 
În 2021, cu un angajat, firma a raportat un profit de circa 64.000 de lei, în scădere față de anul precedent și o cifră de afaceri de peste 800.000 de lei, mai mare decât în 2020.
 
În perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, potrivit Confidas.ro, compania Elves Web Design SRL a încheiat 38 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 2.336.681 de lei.
 
Și această companie a încheiat contracte cu Primăria Dăeni, Primăria Ghindărești, Primăria Crucea, dar și cu alte instituții publice.
 
Pentru a reveni la contractul încheiat acum cu Primăria Ghindărești, se mai precizează în înțelegerea parafată de autoritățile locale și cele patru companii că lungimea străzilor propuse pentru asfaltare este de 6345,65 de metri.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proiect pe PNDL
Majorare de contract, la Tulcea, pentru Autoprima Serv. Sunt vizate lucrările de canalizare

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ţilincă Gheorghe, primarul din Casimcea (Tulcea), achitat! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța. Legături cu Siluan Proiect SRL, firma fondată de preotul Iscru

10 Mar 2024 998

Legături cu scandalul stufului din Deltă Bizantine Art Proiect SRL, controlată de Marinela Iscru, din Dăeni, fost partener al fiului senatorului PSD Paul Stănescu, în dizolvare! (DOCUMENTE)

30 Jan 2024 1394

Stuf Delta Production SRL, din Tulcea, în insolvență! Legături cu scandalul stufului din Deltă și cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu

29 Jan 2024 1270

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 12852

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 august 2023

28 Aug 2023 947

Familia Iscru dă lovitura la Dăeni! Contract de peste două milioane de euro, luat împreună cu alte două firme

07 Jan 2023 9014

Falimentul Siluan Proiect SRL, amânat pentru la anul! Ultima decizie a Tribunalului Tulcea

20 Nov 2022 2210

Familia Lipan administrează afacerile familiei Iscru, din Dăeni. Schimbare de administrator la Vatopediou Holding și Bizantine Art Proiect

26 Sep 2022 3584

Primăria Casimcea, contract de peste 420.000 de euro pentru reabilitarea termică a unor blocuri. O singură ofertă depusă. Cine sunt câștigătorii

04 Sep 2022 2294

O primărie din județul Tulcea, demers în instanță după ce firma care a modernizat reţeaua de iluminat public ar fi supraevaluat preţurile

13 Aug 2022 2313

Judecătorii aşteaptă Raportul cauzelor și împrejurărilor insolvenţei Siluan Proiect SRL, fondată de preotul tulcean Iscru

20 Jun 2022 2954

Siluan Proiect SRL, fondată de preotul Iscru, termen azi la tribunal

01 Apr 2022 2488

UAT Pantelimon, la judecată cu Siluan Proiect SRL, firma preotulului Mădălin Adrian Iscru. Procesul, suspendat

15 Nov 2021 1909

Falimentul, amânat DNA Constanța a luat documentele contabile ale Siluan Proiect SRL. 114 contracte de achiziții publice

25 Oct 2021 2261

Siluan Proiect SRL, obligată să achite Primăriei Hârșova o mică avere pentru „lucrări neexecutate“. Dosarul, la Tribunal

29 Sep 2021 1830