O companie din București, înființată anul trecut, se va ocupa de aplicațiile web ale Primăriei Frecăței, din județul Tulcea (DOCUMENT)

Primăria Frecăței - sursa foto: Primăria Comunei Frecăței
  • Câștigătoarea procedurii de atribuire a fost compania Cubetic GHWS SRL, din București, firmă înființată în cursul anului trecut.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
Primăria Comunei Frecăței a atribuit, prin procedura simplificată, contractul privind digitalizarea instituției și dezvoltarea abilităților personalului din primărie pentru utilizarea aplicațiilor informatice implementate.
 
Câștigătoarea procedurii de atribuire a fost compania Cubetic GHWS SRL, din București, firmă înființată în cursul anului trecut.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că a fost depusă o singură ofertă admisibilă, valoarea totală a contractului fiind de 334.000 de lei fără TVA, față de suma estimată inițial de primărie, de 336.765 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se arată pe SEAP.
 
Despre contract
 
Denumirea completă a contractului este de „Servicii de achiziție și implementare licență pentru aplicație web de management a activității și a documentelor interne și aplicație web de interconectare a cetățenilor cu instituția, echipamente de tip hardware și licențe necesare implementării soft-ului și curs pentru instruirea personalului“.
 
În descrierea acestuia se arată că, pe de o parte, acesta vizează digitalizarea proceselor de administrare a documentelor prin implementarea unei soluții informatice care să asigure administrarea electronică a documentelor create, primite sau întocmite pentru uz intern în cadrul instituției, iar pe de altă parte, contractul presupune, de asemenea, dezvoltarea abilitaților personalului din Primăria Frecaței în utilizarea aplicațiilor informatice implementate.
 
Pentru cea de-a doua parte a contractului, grupul țintă eligibil al proiectului va cuprinde 50 de persoane din cadrul Primăriei Frecăței.
 

Legat de prima parte, se mai precizează că soluția informatică va asigura desfășurarea proceselor de administrare a documentelor.
 
Astfel, sunt vizate prin acest proiect „luarea în evidență a documentelor din domeniul de interes, atribuind un identificator unic, pentru a asigura extragerea și alocarea metadatelor relevante și pentru a asigura că documentul electronic asociat nu mai poate fi modificat după luarea în evidență - asocierea documentelor înregistrate după diferite criterii determinate de obligații legale sau nevoi practice («îndosariere» la nivel electronic), precum și atribuirea de indicative conform nomenclatoarelor arhivistice aprobate și confirmate, aplicabile la nivelul primăriei“.

 
De asemenea, se urmărește crearea unor „mecanisme de acces la documente și grupări de documente în funcție de nevoile operaționale de lucru și de informare,  mecanisme de identificare, la nivel individual și de grup, a documentelor și grupărilor cu termen de păstrare expirat, conform nomenclatoarelor arhivistice aprobate și confirmate, aplicabile la nivelul primăriei“.
 
În continuare, se mai dorește „generare rapoarte de evidență (la nivel de document și grupări de documente), care să permită realizarea controlată a activităților de selecționare/eliminare a documentelor cu termen de păstrare expirat, eliminarea auditabilă și controlată din sistem a tuturor documentelor/grupărilor de documente cu termen de păstrare expirat, dincolo de orice posibilă refacere“.
 
Autoritatea contractantă spune că „soluția informatică va permite utilizatorilor care au drepturile necesare să realizeze exportul securizat al metadatelor și a documentelor electronice asociate de către utilizatorii care au drepturile necesare, pentru a facilita migrarea datelor și documentelor între sisteme și a evita captivitatea tehnologică“.
 
De asemenea, „soluția informatică se va integra cu alte sisteme de creare și transmitere de documente (de ex. pachetul Office, e-mail), pentru a facilita administrarea centralizată a documentelor din cadrul primăriei“.
 
Despre Cubetic GHWS SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 16 mai 2023, societatea Cubetic GHWS a fost înființată în luna mai 2022 și are sediul social în București, Sectorul 3, strada Drm. Gura Caliței nr. 4-32, obiectul principal de activitate al firmei fiind reprezentat de activități de consultanță în tehnologia informației.
 
Asociat unic și administrator este Alexandru Daniel Gherbezeanu.
 
Datele financiare ale firmei privind activitatea din anul 2022 nu sunt încă disponibile, potrivit Confidas.ro.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
O firmă din Constanța se va ocupa de documentația pentru reabilitarea Bisericii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, din comuna tulceană Frecăței (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Creșterea eficienței energetice pentru sediul Primăriei Frecăței. Cine a câștigat contractul (DOCUMENT)

10 Jan 2024 896

Licitații Tulcea Primăria Frecăței, contract cu societățile Cavadini Construct și Titerlea Prod 99 pentru extinderea rețelei de canalizare în Cataloi (DOCUMENT)

14 Jun 2023 2056

O firmă din Constanța se va ocupa de documentația pentru reabilitarea Bisericii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, din comuna tulceană Frecăței (DOCUMENT)

10 Feb 2023 1270

Grădiniță nouă în județul Tulcea. Unde va fi amplasată și ce firmă și-a adjudecat contractul (DOCUMENT)

31 Mar 2022 2837

Bărbat care amenința că se autoincendiază în fața Primăriei Frecăței, salvat de polițiștii tulceni

29 Mar 2021 1646

Județul Tulcea Primăria Frecăței cumpără echipamente IT pentru elevi

05 Dec 2020 3265