O firmă vieneză și una românească au pus mâna pe un contract de reabilitare a zonei sudice a litoralului (document)

 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) Constanța a atribuit un contract, prin negociere fără anunț de participare, privind execuția de lucrări suplimentare la obiectivul de investiții Protecție și reabilitare a zonei sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona municipiului Constanța-Mamaia Sud. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare a fost faptul că lucrările suplimentare sunt comandate în condițiile stricte stabilite în directivă.
 
Valoarea totală finală a contractului este de 4.499.795,65 lei, fără TVA. Contractul este legat de un proiect finanțat din fonduri comunitare. Locul principal de executare a lucrărilor este Mamaia Sud.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Asocierea Porr Bau GmbH – Franco Giuseppe SRL – Dinamica SRL.
 
Firma mamă Porr Bau GmbH are sediul în Viena, iar filiala din București are sediul  social în Sectorul 2, pe b-dul Dimitrie Pompeiu, nr. 6E. Filiala din România a fost înființată în 2006, însă nu are capitalul social înscris la Registrul Comerțului, nici asociații. Se specifică doar că firma mamă este Porr Bau GmbH și că administratorii filialei de aici sunt cetățenii austrieci Klaus Bleckenwegner și Johann Joachim Höden. Obiectul de activitate al firmei este bazat pe ”lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”.
 
SC Dinamica SRL are sediul social în localitatea Râşnov, oraşul Râşnov, șoseaua Branului, nr. 21, biroul 1, județul Braşov. Firma a fost înființată în anul 2004, are un capital social subscris de 80.200 lei și un obiect de activitate bazat pe ”comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şi a celor pentru vopsit, în magazine specializate”. Asociat unic în această firmă este Manu Cosmina, iar administrator Szabo Miklos-Csaba.
 
Potrivit vrajitorul.eu, Porr Bau GmbH - filiala din România a avut în 2014 o cifră de afaceri de 19.283.062 lei, datorii de 311.440.874 lei și venituri de 27.596.027 lei. Potrivit site-ului menționat, în 2014 (ultima actualizare) firma avea un singur angajat.
 

Potrivit vrajitorul.eu, SC Dinamica SRL a avut în 2014 o cifră de afaceri de 372.377 lei, datorii de 309.262 lei, și venituri de 372.377 lei. De asemenea, firma avea trei angajați. 

În secțiunea Documente puteți citi anunțul de atribuire.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gelu

31 Dec, 2015 14:00

Firma Porr e mare in Austria.In România are o sucursala cu un angajat.Deci de fapt nu va realiza lucrări ci va subcontracta. Cealaltă firma are trei angajați si cifra de afaceri sub 400000 lei,deci e firma de zugrăvit apartamente.E ales bine câștigătorul?

Articole asemanatoare

ABADL, dată în judecată de trei societăţi. Motivul – un litigiu privind achiziţiile publice. Cine sunt reclamanţii

29 Dec 2017 3890

Imagini unice! Cum arată plaja Mamaia filmată cu drona. Falii măturate de valuri (galerie foto+video)

22 Feb 2017 9899