Pragma Computers SRL, încă un contract din bani publici Ministerul Transporturilor cumpără sute de calculatoare (document)


 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Ministerul Transporturilor a atribuit, în data de 8 septembrie 2016, contractul „Furnizare computere de birou”, cu o valoare totală estimată de 1.200.000,00 de lei, fără TVA.
Criteriul de atribuire a contractului a fost „preţul cel mai scăzut”, iar procedura a fost organizată prin licitaţie deschisă.
 
În cadrul licitaţiei, au fost primite 20 de oferte, dintre care 18 au fost declarate admisibile. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au desemnat câştigătoare oferta depusă de Pragma Computers SRL, care a obţinut contractul pentru furnizarea a 360 de computere de birou către Ministerul Transporturilor, venind cu o propunere financiară în valoare de 744.846,00 de lei, fără TVA.

Despre Pragma Computers SRL, client fidel al contractelor din fonduri publice 

Societatea Pragma Computers SRL are sediul în Sectorul 4 din Bucureşti, pe strada Mihail Cerchez, şi a fost înfiinţată în anul 1992. Firma are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al calculatoarelor şi al echipamentelor periferice, precum şi comerţul cu ridicata de software-uri. Din structura acţionariatului societăţii fac parte: Alexandra Mihaela Gheorghiţă, născută în luna martie a anului 1949, în capitala României, cu o cotă de participare de 50%, şi Corneliu Cătălin Gheorghiţă, născut în luna martie a anului 1949, în localitatea Roşiorii de Vede, cu aceeaşi cotă de participare. Atât cei doi acţionari, cât şi Mihai Cosmin Gheorghiţă, născut în luna noiembrie a anului 1980, în Bucureşti, deţin calităţile de administratori ai societăţii.
 
Pragma Computers SRL a avut, în anul 2015, o cifră de afaceri de 20.788.439 de lei. În acelaşi an, societatea a avut datorii totale în valoare de 1.229.092 de lei, venituri totale de 20.860.373 de lei şi cheltuieli totale în valoare de 19.061.219 de lei. Anul trecut, societatea a avut 11 de angajaţi şi un profit de 1.799.154 de lei.
 
De altfel, societatea nu se află la primul contract cu statul. Începând cu anul 2014 şi până în prezent, societatea a câştigat 145 de contracte derulate parţial sau total din fonduri publice, conform licitatiapublica.ro. Numai în primele patru luni ale acestui an, societatea a încheiat contracte în valoare de peste 4,5 milioane de lei cu mai multe instituţii publice. 
 
Pragma Computers SRL a câştigat de-a lungul timpului contracte cu STS, DNA, DGIPI sau Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Printre clienţii societăţii s-au numărat şi mai multe ministere, precum cel al Apărării, al Mediului şi Pădurilor, al Afacerilor Externe, al Finanţelor Publice, dar şi universităţi, spitale, primării sau consilii judeţene din întreaga ţară. 
 
De menţionat că societatea nu se află la primul contract cu Ministerul Transporturilor. La finalul lunii iunie a acestui an, Pragma Computers SRL a câştigat un contract tot pentru furnizarea de computere de birou, contract în urma căruia societăţii i-au intrat în conturi 744.846 de lei.

Unul dintre cele mai valoroase contracte publice încheiate de Pragma Computers SRL a avut ca obiect furnizarea de laptopuri şi desktopuri „all-in-one“ pentru Curtea de Conturi a României. Instituţia condusă de Nicolae Văcăroiu a plătit aproximativ un milion de lei pentru 120 de laptop-uri şi 90 de computere de tip desktop „all-in-one”.
 
Anunţul de participare la licitaţie a fost publicat pe 11 decembrie anul trecut, oferta câştigătoare fiind desemnată în luna februarie a acestui an, când s-a semnat şi contractul de furnizare. Conform documentaţiei de achiziţie, valoarea echipamentelor IT a fost estimată la 1.214.516,7 lei, la care se adaugă TVA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța cumpără echipamente de scanare și imprimare. Pragma Computers, NS Copiers SRL și Formwerk au câștigat contractul (DOCUMENT)

30 Dec 2023 902

Licitații Tulcea ARBDD achiziționează echipamente pentru evaluarea diversităţii genetice la speciile sălbatice periclitate (DOCUMENT)

19 Dec 2023 659

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării achiziționează echipamente IT și foto - optice de peste 420.000 de lei (DOCUMENT)

16 May 2023 1005

Autoritatea Navală Română, achiziție de aproape 58.000 de lei, cu obiectiv general siguranța navigației (DOCUMENT)

03 May 2023 1330

Pragma Computers SRL şi Prosoft++ SRL, contracte adjudecate de la ACROPO (documente)

28 Dec 2018 3205

Doi agenţi economici vor livra echipamente audiovizuale Unităţii Militare 02003 din Constanţa (document)

04 Oct 2018 2321

Trei societăţi au semnat cu Unitatea Militară 02133 Constanţa. Iată ce vor livra şi câţi bani vor încasa (document)

24 Aug 2018 2118