Primăria Constanţa mai pompează peste două milioane de lei în promenada turistică din Mamaia (documente)

După ce, în luna iulie, Municipiul Constanţa a suplimentat cu aproape 6 milioane de lei lucrările aferente obiectivului de investiţii „Promenada turistică Mamaia“, iată că situaţia se repetă şi în august, autoritatea locală pompând încă 2.329.231,06 lei în promenada din Mamaia.
 
Potrivit anunţului nr. 149104/19.08.2014, publicat pe portalul achiziţiilor publice, Primăria Constanţa a atribuit, prin negociere directă, contractul „Lucrări suplimentare adiţionale aferente obiectivului de investiţii «Promenada Turistica Mamaia»“ asocierii SC ABC Val SRL - SC Mobitom SRL - SC UTI Grup SA Bucureşti, lider de asociere fiind SC ABC Val SRL Constanţa. Valoarea totală finală a contractului este de 1.515.175,06 lei. Autoritatea contractantă explică atribuirea contractului prin negociere directă prin situaţia de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute. Obiectul contractului constă în executarea „lucrărilor de instalaţii electrice, lucrări de instalaţii de apă şi canalizare şi de conducte de evacuare“. Aşa cum reiese din cel de-al doilea anunţ, cu nr. 149106/19.08.2014, publicat pe SEAP, municipalitatea constănţeană a atribuit, prin negociere directă, contractul „Lucrări suplimentare la obiectul scena Cazino, respectiv amenajare fântână Cazino din cadrul obiectivului de investiţii «Promenadă Turistică Mamaia»“ aceleiaşi asocieri de firme. Obiectul contractului constă în executarea „lucrărilor de structuri metalice, de instalaţii de apă şi canalizare şi de conducte de evacuare, de îmbrăcare a podelelor şi a pereţilor“. Valoarea totală finală a contractului este de 814.056 de lei. Atribuirea prin negociere directă este explicată de autoritatea contractantă prin situaţia de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute.

Şase milioane de lei, alocaţi în luna iulie

Reamintim că, potrivit anunţul nr. 148394/19.07.2014, municipalitatea a atribuit contractul „Lucrări complementare aferente obiectivului de investiţii «Promenada turistică Mamaia»“ prin negociere directă, fără publicarea unui anunţ de participare. Contractul constă în executarea „lucrărilor complementare amplasate în sistemul de iluminat stradal aferente obiectivului de investiţii «Promenada turistică Mamaia»“, valoarea acestuia fiind de 5.964.806 lei. Câştigătoare a fost desemnată asocierea SC ABC Val SRL Constanţa (lider de asociere), SC Mobitom SRL Constanţa, SC UTI Grup SA Bucureşti.
Totodată, în toamna anului trecut, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa demararea lucrărilor de reabilitare a promenadei din Mamaia şi promitea că plajele din staţiune vor fi luminate ca în Brazilia. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro, fonduri europene, iar proiectul urmează să fie finalizat în 2015. Calitatea de executant este deţinută de asocierea SC ABC Val SRL - SC Mobitom SRL - SC UTI Grup SA, proiectant fiind SC House Consult SRL.

Lucrările au început în decembrie 2013

Ordinul de începere a lucrărilor aferente promenadei turistice a fost emis pe 30 noiembrie 2013. În cadrul proiectului, pentru drumuri sunt alocate 14.943.603,83 de lei fără TVA, în vreme ce pentru „amenajare piaţă, promenadă piaţă“ sunt disponibili 9.052.037,38 de lei, fără TVA. Pentru mobilierul urban şi peisagistic au fost alocaţi 1.616.034,12 lei, fără TVA, în timp ce pentru reţelele electrice - 5.643.434,98 de lei, fără TVA. Nu mai puţin important, valoarea reţelelor hidro-edilitare se va ridica la 12.335.106,17 lei, fără TVA, iar cea a organizării de şantier, la 672.278,64 de lei, fără TVA. Drumurile şi construcţiile din cadrul proiectului se vor finaliza în totalitate în luna octombrie a acestui an. Tot atunci, va fi gata şi sistemul de alimentare cu apă din zonă, dar şi sistemul de canalizare menajeră. Amenajarea promenadei va ajunge la final în luna februarie a anului viitor. Asta pentru că proiectul include, aşa cum menţionam mai sus, şi reamenajarea Satului de Vacanţă.
 
Citiţi şi „Negociere directă la Primăria Constanţa. Şase milioane de lei în plus pentru lucrările de la promenada turistică din Mamaia“!
 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

curios

26 Aug, 2014 11:35

oare nu stie nimeni cine e in spatele sc mobitom sau uti?? la cine se intorc majoritatea banilor alocati lucrarilor din constanta?? constanta arata ca un oras parasit, mizerabil, cu gropi, fara spatii verzi, plin de tigani si case darapanate...

ioana

24 Aug, 2014 22:23

Si noi nu avem trotuare nici sa iesim din din bloc, sunt vai de mama lor trotuarele din Constanta, parcari nu mai vorbesc, spatiul verde ori ingradit de babe binevoitoare care hranesc zeci de pisici ori ingradit in vederea construirii vreunui bloc. Pentru doamnele cu carucioare este o adevarata provocare sa isi scoata copilasii la plimbare, ca sa nu mai vorbesc de persoanele cu dezabilitati locomotorii. Terenurile de joaca pentru copii sunt un real pericol, pline de betivani, de cioburi si de maidanezi cu niste leagane si balansoare comuniste descentrate mai ceva ca intr-un film horror. Iar acolo unde cat de cat ar mai fi fost loc pentru bietii pietoni au rasarit bostani, pepeni si f'un mancator de seminte letargic si la bustu' gol de ne scarbeste retinele cu libidinismul golanesc. E cale lunga pana in mamaia, distractie turistilor si numai bine! Pana atunci, constantenii cotizeaza..

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa vrea panouri pentru Promenada turistică din Mamaia

02 Nov 2015 2697

Aproape 70.000.000 de lei investiţi Proiectul „Promenada Turistică Mamaia“ a ajuns la finalul lucrărilor (galerie foto)

30 Jul 2015 2874

Negociere directă la Primăria Constanţa Şase milioane de lei în plus pentru lucrările de la promenada turistică din Mamaia (document)

21 Jul 2014 3685

Încă un contract al SC House Consult SRL cu Primăria Municipiului Constanța

31 May 2014 3067