Rafinăria Steaua Română SA va furniza combustibil unei unități militare din Constanța (document)

 
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă câştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Ministerul Apărării Naționale - UM 02022 Constanța, potrivit anunțului de atribuire numărul 163251/30.10.2015, a atribuit prin licitație deschisă – încheierea unui accord-cadru, contractul „Combustibil lichid pentru uz industrial tip M și combustibil lichid ușor tip III”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul este Rafinăria Steaua Română SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 15.532.268,30 lei fără TVA, iar valoarea totală finală a contractului a fost de 9.511.947,40 lei fără TVA.
 
Potrivit Registrului Comerțului, din data de 2 octombrie 2015 Rafinăria Steaua Română SA figurează astfel: este sub incidenţa Legii nr. 85/2006, insolvenţă.
 
Rafinaria Steaua Romana SA cu sediul social în Bucureşti Sectorul 5, pe  strada Sfântul Elefterie, numărul 27, cu un capital social subscris de 4.138.347,5 lei, integral vărsat, are ca și activitate principală fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.
 
Acţionari persoane juridice sunt Omnimpex Chemicals SRL cu un aport la capital de 3.412.345,5 lei și SIF Muntenia cu un aport de 235.710 lei.  
 
Alți acționari persoane fizice dețin un aport de 490.292 lei.
 
Persoanele împuternicite din cadrul firmei sunt: Nicolae Bucur (director general), Nicolae Matei (director ethnic), Maria-Matilda Rujoiu (director economic), Lăcrimioara-Rodica Bordei (director comercial), Iulian Lungu (director administrative), CITR filiala Bucureşti SPRL (fosta casă de insolvenţă Transilvania filiala Bucureşti SPRL) (administrator judiciar) reprezentată prin Aurel Constantin Podariu și Elena Manoiu (administrator special).
 



Sursa foto: curierulnational.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.