RAJDP a bătut palma cu avocatul Constantin Andrei Gudu, pentru servicii de consultanță juridică

 
 
  • Amintim că, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019, în dosarul denumit generic „Directorii din CJC“, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea RAJDP Constanța la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 200.000 lei și pedeapsa complementară constând în difuzarea hotărârii de condamnare, prin intermediul unui post de televiziune, în număr de 10 apariții, cel mult una pe săptămână, apariții constând în citirea și afișarea simultan, pe o durată de minim 5 minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conținând descrierea faptei pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum a fost reținută în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedeapsa aplicată, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
Regia Autonomă Județeana de Drumuri și Poduri a achiziționat, prin cumpărare directă, servicii de consultanță juridică necesare pentru desfășurarea activității Biroului Juridic.
 
Potrivit licitatiapublica,ro, serviciile vor fi asigurate de avocatul Constantin Andrei Gudu, pentru suma totală de aprox. 74.000 de lei (conform anunț SICAP [DA32328895] și anunt SICAP [DA32328877]).
 
Potrivit site-ului oficial, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța RA este condusă de:
 
director general – Ing. Gabriel-Răzvan Zagon
director adjunct – Jr. Nicolae Constantin
director executiv Implementare Proiecte – Jr. Daniel-Jean Slav
director executiv Tehnic – Ing. Lucian Poserba
director executiv Economic – ec. Monica Petcu
 
Potrivit RECOM, Cătălin Ciupercă este președintele consiliului de administrație.
 

Asta în timp ce Gorcea Adrian, Ionescu Sorin-Lucian, Sauciuc Dorel și Labeş Adrian fac parte din Consiliul de administrație
 
Regia Autonomă Județeana de Drumuri și Poduri se ocupă de lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor și are 16 puncte de lucru.

 
Potrivit Confidas.ro, compania Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța RA a încheiat 92 contracte de achiziții publice în valoare totală de 18.781.723,34 lei.
 
Pentru anul trecut, cu aproape 300 de angajați, regia a raportat o cifră de afaceri de 49.817.251 de lei, cheltuieli de 45.776.017 de lei și un profit net de 6.468.305 de lei.
 
Amintim că, prin decizia penală nr. 239 din 11.07.2019, în dosarul denumit generic „Directorii din CJC“, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea RAJDP Constanța la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 200.000 lei și pedeapsa complementară constând în difuzarea hotărârii de condamnare, prin intermediul unui post de televiziune, în număr de 10 apariții, cel mult una pe săptămână, apariții constând în citirea și afișarea simultan, pe o durată de minim 5 minute, a extrasului din hotărârea de condamnare privitor la inculpată, conținând descrierea faptei pentru care s-a dispus condamnarea, astfel cum a fost reținută în considerentele hotărârii de condamnare, încadrarea juridică și pedeapsa aplicată, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
S-a decis în ședința CJC
Cine sunt administratori provizorii în cadrul Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (DOCUMENT)

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Poate fi „fentat“ detectorul de minciuni? Ce spune avocatul constănțean Constantin Gudu

18 Aug 2022 2781

ZIUA LIVE Cum este reglementat testul poligraf în legislația din România (VIDEO)

17 Aug 2022 3363

ZIUA LIVE. Puterea detectorului de minciuni

16 Aug 2022 2103