RAJDP a cumpărat sare de la o firmă controlată de controversaţii oameni de afaceri Constantin Pănescu şi Pavel Zamfir (document)

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa a achiziţionat de la Bursă, pe 13 noiembrie, sare industrială în valoare de 288.000 de lei. Contractul cu numărul 10.470 pentru furnizarea de sare industrială - vrac 0-4mm pentru dezgheţat drumuri acces a fost atribuit, în urma unei negocieri fără anunţ de participare, firmei care a oferit cel mai mic preţ dintre cele patru oferte primite - Alcadibo Trading SA din Piteşti. Astfel, societatea va furniza pentru RAJDP sarea industrială pentru oraşul Baneasa - 100 de tone, Hârşova - 160 de tone, Topraisar - 200 de tone, Cuza Vodă - 200 de tone şi Tariverde - 140 de tone.
 

Iată cine este Alcadibo Trading SA, firma care se ocupă de comerţul cu ridicata nespecializat. Potrivit publicaţiei locale Piteşteanul, în toamna anului trecut, societatea pe acţiuni Alcadibo Trading prelua un pachet de acţiuni de 33,33% de la o altă societate, Metabet CF SA. Acţionarii majoritari de la Alcadibo sunt Constantin Pănescu, cel care deţine 33% din acţiuni, şi soţii Zamfir Pavel şi Adriana Zamfir, care au împreună aceleaşi procente, dar şi Elena Pănescu, care deţine 0,0002% din participaţii. Imediat după preluarea Merabet, Constantin Pănescu şi Adriana Zamfir devin administratori, în iulie 2014 (tot atunci devine administrator şi Bogdan Stelian Pănescu). "În decembrie 2005, cei doi hotărăsc vânzarea unui important activ al societăţii, un teren în suprafaţă de peste 18.000 mp, către Selca SA. Preţul vânzării, 240.795 de lei (puţin peste 3 euro/mp), pare suspect de mic, având în vedere că în zona în care este situat terenul cu pricina, metrul pătrat sare binişor de 100 de euro (aşa cum reiese şi dintr-o evaluare făcută de o firmă de experţi). Explicaţia preţului extrem de mic pentru care s-a făcut vânzarea este simplă: în firma cumpărătoare, SC Selca SA, acţionar majoritar este... Alcadibo Trading, adică aceiaşi Constantin Pănescu şi soţii Zamfir! De altfel, Constantin Pănescu şi Pavel Zamfir sunt administratorii Selca. Pe scurt, un teren care, în realitate, valorează 2 milioane de euro, a fost vândut de Pănescu şi soţii Zamfir cu o mână şi cumpărat de acelaşi trio, cu cealaltă mână, la un preţ de 30 de ori mai mic", afirmă publicaţia citată. Nu în ultimul rând, Constantin Pănescu apare şi în Top 300 Capital de anul acesta. Pănescu se află pe locul 293, cu o avere de circa 15 milioane de euro, şi este urmat îndeaproape de Pavel Zamfir (15 milioane de euro), pe locul 294. De altfel, fraţii Pănescu şi Pavel Zamfir derulează şi afaceri împreună.
 
Citeşte şi
CFR a atribuit contractul pentru furnizare de traverse din lemn în Constanţa (document)
 
Lucrări de 122 de milioane de lei
Podurile CFR de peste Dunăre, de la Feteşti şi Cernavodă, închise pentru reparaţii

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consal Trade, patronată de un off-shore din Cipru, contract de aproape 630.000 de euro cu RAJDP Constanța (DOCUMENT)

22 Jul 2022 2016

Yse Trans SRL, licitație câștigată la RAJDP Constanța (document)

29 Apr 2021 4420

Achiziţii la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Ce şi-a propus să cumpere

23 Mar 2017 3592

La sfârşitul lunii august Ce vrea să achiziţioneze RAJDP Constanţa cu peste şapte milioane de lei (document)

09 Jun 2014 2622