Se cumpără tehnică pentru Forțele Navale în scopul identificării timpurii a unor amenințări submarine


 
  • Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin procedura cererii de oferte, fiind primite două oferte, iar cea înaintată de societatea Kity Krentz fiind desemnată câștigătoare.
  • Se menționează în descrierea oficială a contractului că „proiectul are ca scop realizarea unui capabilități pentru Forțele Navale, care să asigure culegerea din mediul submarin a datelor neceare pentru cercetarea și analiza emisiilor în spectrul hidroacustic și magnetic, în scopul identificării, clasificării și prevenirii timpurii asupra existenței unor pericole și amenințări submarine“.
Compania constănțeană Kity Krentz a bătut palma, din nou, cu Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale (UM 02512).
 
După noile componente pentru dezvoltarea vehiculului (semi) autonom al Forțelor Navale, pentru care au semnat contractul în cursul acestei veri, societatea și-a adjudecat acum contractul privind furnizarea unei plăci de achiziție portabilă și a unui set de senzori acustici subacvatici cu accesorii.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că atribuirea s-a făcut prin procedura cererii de oferte, fiind primite două oferte, iar cea înaintată de societatea Kity Krentz SRL fiind desemnată câștigătoare.
 
Conform sursei citate, valoarea totală a contractului este de 183.740 de lei fără TVA, adică circa 37.000 de euro la cursul actual, militarii estimând inițial contractul la 193.277,31 de lei fără TVA.
 
Totodată, se menționează în descrierea oficială a contractului că „proiectul are ca scop realizarea unui capabilități pentru Forțele Navale, care să asigure culegerea din mediul submarin a datelor neceare pentru cercetarea și analiza emisiilor în spectrul hidroacustic și magnetic, în scopul identificării, clasificării și prevenirii timpurii asupra existenței unor pericole și amenințări submarine“.
 
Despre Kity Krentz
 
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, societatea Kity Krentz este un nume cunoscut pe piața de profil, prin prisma contractelor de furnizare echipamente, dotări sau servicii de reparare și întreținere pentru instituții publice precum Garda de Coastă, Administrația Națională Apele Române, ARSVOM sau inspectoratele pentru situații de urgență din mai multe județe.
 
Potrivit platformei Confidas.ro, compania Kity Krentz a fost înființată în anul 2008 și are sediul social în Constanța, pe strada Cpt. Dobrilă Eugeniu, nr. 11, ocupându-se de comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente.

 
Asociați cu cote egale sunt Mădălina Krenț și Nicolae Krenț, prima fiind, totodată, și administratorul societății.
 

 
Mădălina Krenț este asociat unic și administrator al Aquaventure Diving Center SRL, societate inactivă fiscal, ultima raportare financiară datează din 2010, în timp ce Nicolae Krenț figurează în Prosub Aquaprod, unde este asociat cu Robert Hazaros,  și administrator, în Tuborakord (asociat unic și administrator), dar și în Krenz Comp (radiată).
 
Pentru a reveni la Kity Krentz, compania a raportat în 2021 un angajat, un profit de peste 770.000 de lei, în scădere față de 2020, și o cifră de afaceri de 2,44 milioane de lei, de asemenea, în ușoară scădere față de anul precedent.
 
Firma are un punct de lucru și în Vama Veche.
 
Conform sursei citate, compania Kity Krentz SRL a încheiat 135 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 3.361.692,62 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu firma se numără Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei al Județului Călărași, ISU Dobrogea al Județului Constanța, ISU Dunărea al Județului Brăila, dar și altele.
 
În noiembrie 2021, firma și-a adjudecat și contractul privind furnizarea unei geamanduri cu transmisie WiFi tot pentru Centrul de Cercetare Științifică pentru Forțele Navale, valoarea contractului fiind de 159.460 de lei, fără TVA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Investiție de peste 55.000 de euro în sistemul naval de suprafață pentru Forțele Navale. Dotările, furnizate de un vechi partener

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 493

Centrul de Scafandri Constanţa cumpără balon MCM pentru ridicarea obiectelor de sub apă

14 Dec 2022 1319

Investiție de peste 55.000 de euro în sistemul naval de suprafață pentru Forțele Navale. Dotările, furnizate de un vechi partener

13 Aug 2022 1443

Kity Krentz SRL va livra o geamandură cu transmisie Wi-Fi UM 02512 M Constanța (document)

10 Nov 2021 3006

De unde cumpără Centrul de Scafandri din Constanţa echipamente de lucru (document)

28 Oct 2019 2326

Echipamente de scufundare noi pentru Centrul de Scafandri din Constanţa (document)

08 Dec 2018 2097

Kity Krentz SRL va furniza un motocompresor portabil centrului de scafandri din Constanța (document)

18 Nov 2015 3102