Combaterea criminalitatii in achizitiile publice

Setconstruct a câştigat de la CN APM Constanţa un contract de peste două milioane de lei. Ce va face de această sumă (document)

Compania Naţionala Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a atribuit contractul „Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare Dig de larg - Dana 0 (etapa a II-a)“ societăţii Setconstruct SRL. Valoarea contractului atribuit este de 2.095.000 lei.
 
Pentru anularea efectelor care au condus la starea actuală este necesar să se realizeze lucrări de modernizare a zidului de gardă, pe toată lungimea acestuia, pe zona care nu a fost reparată între anii 2011-2012. În conformitate cu expertiza tehnică, întocmită de către SC IPTANA SA în anul 2009, lucrările de modernizare vor consta în: îndepărtarea protecţiei existente de pe toata suprafaţa şi se va realiza o nouă protecţie din beton armat cu plasă de armatură şi pe paramentul exterior, se va executa o protecţie similara, până la unirea cu protecţia realizata în etapa I. Entitatea contractantă îşi rezervă dreptul ca pe toată durata de execuţie a contractului, în funcţie de disponibilităţile băneşti pe care le deţine, să modifice graficul de execuţie cu acordul Executantului, în sensul devansării lucrărilor şi plăţilor aferente, stabilite prin graficul iniţial.

Responsabili de atribuirea licitaţiei

Persoanele cu funcţii de decizie din cadrul CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, responsabile de atribuirea licitaţiei, sunt:  director general - Dan Nicolae Tivilichi; director general adjunct - Marian Tănase; director economic - Daniela Șerban; şef Departament Achiziţii Publice - Otilia Ifimov; şef Serviciu Juridic şi Contencios - Tănase Iulian Pepi; director tehnic - Ion Tomescu; şef Serviciu Patrimoniu - Constantin Brandi.

Date din caietul de sarcini 

Digul de larg al portului Constanţa, de la Poarta nr. 1 de intrare în port şi până în dreptul danei 0, este o porţiune de dig care face parte din vechiul port proiectat de către Anghel Saligny. Acesta a avut o structură mixtă, la partea inferioară având o zidărie din blocuri din beton de 36 de tone/bucata. Digul de larg avea o lungime de 1.377,56 m. Pe o lungime de 739 m a fost construit un zid de gardă înalt de 5,50 m. Zidul de gardă a fost realizat din beton, dar în loc de ciment a fost utilizată puzzolana (material de construcţie bogat în bioxid de siliciu întrebuinţat la fabricarea cimentului). La faţa din interiorul portului, zidul a fost placat cu moloane din piatră de calcar. Pe coronamentul zidului de gardă sunt montate două conducte, una pentru alimentarea cu apă şi a doua pentru alimentarea cu gaze, ambele aflate în proprietatea CN APM SA. În timp, s-a constatat că valurile produse de furtună trec peste zidul de gardă şi apa pătrundea în incinta portuară. Pentru a înlătura acest neajuns, începând de la 78 m de la Poarta nr. 1 de acces în port, zidul de gardă a fost supraînălţat cu o grinda întoarce val, realizată din beton simplu. Pe coronamentul supraînălţării este montat gardul antiefracţie, parte a sistemului perimetral de securitate portuară. În perioada anilor 2011 - 2012, zidul de gardă a fost reparat parţial, lucrările efectuate constând în demolarea totală a cozorocului întoarce val, puternic deteriorat din cauza factorilor de mediu, dar şi în turnarea unei cămăşuieli pe suprafaţa rămasă în urma demolării cozorocului pe o înălţime de 1,50 m şi întoarcerea acesteia pe partea superioară a grinzii. În ceea ce priveşte moloanele de piatră cu care a fost placat paramentul interior al zidului de gardă, acestea sunt desprinse de corpul zidului, stând totuşi pe poziţie numai datorită materialului de rosturi. Pe aceste porţiuni, între moloane şi corpul zidului este un spaţiu de cca 2-3 cm. Pe unele porţiuni, moloanele au căzut, iar corpul zidului este la vedere. Pentru îmbunătăţirea stabilităţii placajului de pe paramentul interior al zidului, pe zonele cele mai deteriorate, au fost efectuate lucrări de reparaţii prin aplicarea unui strat de torcret. Stratul de torcret actual este căzut sau desprins de corpul zidului, existând în permanenţă pericolul căderii acestuia, fiind periclitată securitatea pietonilor care circulă pe trotuarul adiacent. Paramentul interior al supraînălţării zidului de gardă prezintă fisuri şi segregări ale betonului. La paramentul exterior, se constată apariţia unor fisuri, în special la zona de contact între straturile de turnare ale betonului.

Setconstruct SRL, în datele  Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 2007, Setconstruct SRL are sediul social în municipiul Constanţa, strada Sabinelor. Capitalul social subscris de 1.000 lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Firma este controlată de
Cristina Mihaela Stoica, cu 1% din capitalul social, şi Aurelian Claudiu Stoica, cu  99% din capitalul social. Administratorul firmei care desfăşoară lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale este Aurelian Claudiu Stoica. În anul fiscal 2015, societatea cu 45 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de
6.293.178 lei şi un profit de 1.256.167 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu 39 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 7.226.284 lei şi un profit de 1.003.154 lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 32 de salariaţi, cifră de afaceri de 2.562.374 lei şi un profit de 94.733 lei.

În secţiunea „Documente“, puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Citeşte şi:
 
CN APM Constanţa SA anunţă licitaţie Zidul de gardă al digului de larg de la Poarta I va fi reabilitat şi modernizat (galerie foto+document)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Insulă artificială în partea de sud-est a Portului Constanţa. Se face dezbatere publică

19 Feb 2019 1112

O firmă din Chitila s-a îndreptat împotriva CN APM Constanţa SA. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat o decizie. Detalii

14 Feb 2019 668

Parcelele de teren domeniu public al statului, platformele şi alte active din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate de Primoval SRL (document)

12 Feb 2019 604

Investiţie a Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA în Portul Constanţa. Este vizat digul de larg pentru acostare nave

11 Feb 2019 1021

Licitaţie de peste 24 de milioane de lei CN APM Constanţa cumpără energie electrică (document)

08 Feb 2019 553

Ordinea de zi a Adunării Generale a CN APM Constanţa. Când va avea loc şedinţa (document)

06 Feb 2019 710

Au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA. Cine sunt aceştia şi ce indemnizaţii vor primi

02 Feb 2019 1749

Povestea oficială din sala de judecată Cum a pierdut Nicolae Tivilichi şefia Portului Constanţa (document)

01 Feb 2019 2481

Trei societăţi vor furniza Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa echipament individual de protecţie şi de lucru

31 Jan 2019 612

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2068

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

30 Jan 2019 1536

Veste proastă pentru Dan Nicolae Tivilichi, director la CN APM Constanța. Judecătorii au decis încetarea mandatului său

28 Jan 2019 2115

Două societăţi vor furniza papetărie Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (document)

22 Jan 2019 380

D.O. Style 99 SRL se va ocupa de întreţinerea liniilor CF din Portul Constanţa. Contract de peste jumătate de milion de lei (document)

19 Jan 2019 558

A fost solicitat acordul de mediu pentru repararea digului de sud din Portul Midia

14 Jan 2019 366