Sircuc Braşov SRL, o societate aflată într-o situaţie financiară precară, a câştigat o licitaţie la CFR, Sucursala Constanţa (document)

Societatea comercială Lucrări şi Întreţinere Reparaţii şi Construcţii de Utilaje de cale Ferată Sircuc Braşov SA este câştigătorul unei licitaţii organizată de Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA. Potrivit licitatiapublica.ro, contractul atribuit de Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" – SA, prin Sucursala Regionala CF Constanţa, este “Reparaţii maşini mică mecanizare”.

Locul principal de prestare va fi la Constanţa. Anunţul implică efectuarea de reparaţii pentru un număr de 5 bucăţi de maşini de mică mecanizare, conform caietului de sarcini, maşini ce se află în dotarea secţiilor de linii din cadrul Diviziei Linii şi se utilizează la lucrările de întreţinere a liniilor CF.

Valoarea totală finală a contractului este de 19.885,77 de lei. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă în funcţie de preţul cel mai scăzut, la data de 9 decembrie. A fost primită o singură ofertă din partea societăţii comerciale Lucrări şi Întreţinere reparaţii şi Construcţii de Utilaje de cale Ferată Sircuc Braşov SA.

Cine este SC Sircuc Braşov SRL
 
Potrivit Vrajitorul.eu, SC Sircuc Braşov SRL a înregistrat, la finalul anului 2013, o marjă a profitului net de 0%, creşterea cifrei de afaceri a înregistrat o valoare negativă (-14,31%), iar randamentul activelor şi al capitalului a rămas la 0%. Firma are un grad total de îndatorare de 62,42%, iar perioada de încasare de la clienţi este de 376 de zile. Activele circulante înregisrează un grad de rotaţie de 84,02%. Rata capitalului propriu faţă de activele imobilizate este de 53.84%, iar gradul de acoperire al activelor circulante cu capitalul propriu este de -53,25%. Conform sursei citate, marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate.

Evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte (-14.31% faţă de % media industriei).Randamentul activelor este foarte scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare.Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (0% faţă de % media industriei).Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (62.42% faţă de % media industriei).Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (376zile faţă de zile media industriei).
 
Compania se află într-o situaţie financiară precară. Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpina dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plata faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii.
 
Potrivit RECOM, asociaţi persoane juridice în firmă este Tehnorail SRL. În calitate de asociat unic, cu sediul social la aceeaşi adresă ca agentul economic câştigător al licitaţiei: strada Fundătura Hărmanului, nr 16 A, Braşov.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitaţie la CFR - Sucursala Regională Constanța pentru lucrări de reparații (document)

12 Aug 2020 699

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța repară aparatul de cale (document)

04 Aug 2020 574

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța cumpără aparate de aer condiționat (document)

14 Jul 2020 655

CFR Sucursala Regională Constanța achiziționează servicii de măsurători topo-hidrografice (document)

10 Jul 2020 982

Va fi modernizat coridorul feroviar Predeal-București-Constanța. CFR alocă peste 5 milioane de lei (document)

02 Jul 2020 835

CNAPM Constanța organizează o licitație pentru întreținerea liniilor de contact din Portul Constanța (document)

12 May 2020 774

CFR va efectua modificări în Portul Constanța, pentru îmbunătățirea transportului de cereale (document)

04 May 2020 641

Proiectul de reabilitare și modernizare a bulevardelor 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu din Constanța nu prezintă interes pentru constructori. Prima licitație a fost anulată

11 Apr 2020 952

Se caută un agent economic care se va ocupa de salubrizarea staţiilor CF pe raza SRCF Constanţa (document)

05 Feb 2020 1148

O societate din Botoșani se va ocupa de demolarea unor clădiri de pe raza SRCF Constanța (document)

31 Oct 2019 771

BBD Lift RO SRL a semnat un contract cu Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța (document)

21 Oct 2019 876

Cine va furniza mii de sticle cu apă minerală către CFR Călători Constanţa (document)

14 Jun 2019 2475

CFR SA modernizează echipamentele de semnalizare şi macaz de la Constanţa

24 May 2019 878

CFR a anulat licitaţia pentru reparaţia podului Bucureşti - Constanţa

13 May 2019 824

Proiect amplu pe linia de cale ferată Bucureşti - Constanţa. Circulaţia feroviară va fi îngreunată

08 Apr 2019 1418