Spitalul Militar Constanța a atribuit un contract unei firme ai cărei asociați au legături de rudenie cu un fost ministru al finanțelor (DOCUMENT)

  • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța a atribuit contractul „pachete reactivi pentru analizoare Iricell 2000 și International Laboratory ACL Elite Pro” firmei Medist
  • Potrivit platformei confidas, Medist SRL are sediul pe strada Ion Urdăreanu nr. 34A, sectorul 5, București, obiectul de activitate este comerțul cu ridicata nespecializat și anul înființării este 1995
  • Unul dintre asociații firmei Medist SRL, Sebastian Alexandru Vlădescu, este fiul lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, condamnat în luna martie 2022, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. De asemenea, soția fostului ministru, Carmen Vlădescu figurează în Medist SRL
 
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța a atribuit contractul „pachete reactivi pentru analizoare Iricell 2000 și International Laboratory ACL Elite Pro” firmei Medist.
 
Conform descrierii succinte, contractul de achiziție publică de pachete reactivi va avea durata până la 31 decembrie 2023, cu posibilitate de prelungire prin act adițional, conform prevederilor art. 165 din HG395/2016, până la data de 30 aprilie 2024.
 
Valoarea totală a achiziției este de 235.748,84 de lei.
 
Contractul a fost împărțit în două loturi. Este vorba despre:
  • Pachet reactiv pentru analizor automat de urini Iricell 2000 (lot 1);
  • Pachet reactivi și consumabile pentru analizor coagulometru automat International Laboratory ACL Elite Pro (lot 2).
 
Criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.
 
Tipul procedurii a fost licitație deschisă.
 
Contractul a fost încheiat la data de 28 aprilie. Pe 30 aprilie, rezultatul a apărut în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
 

Despre Medist

 
Potrivit platformei confidas, Medist SRL are sediul pe strada Ion Urdăreanu nr. 34A, sectorul 5, București, obiectul de activitate este comerțul cu ridicata nespecializat și anul înființării este 1995.
 

Medist SRL a raportat pentru anul 2021 următoarele:
  • 96.023.919 lei – cifră de afaceri
  • 11.262.746 de lei – profit net
  • 91 de angajați
 
Firma a înregistrat în 2020:
  • 85.312.884 de lei – cifră de afaceri
  • 7.525.753 de lei – profit net
  • 89 de angajați
 
Conform confidas, Medist SRL a parafat 4.800 de contracte de achiziție publică. Valoarea lor ajunge la 330.557.053,70 de lei. Printre entitățile contractante se numără: Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, Centrul Clinic de Boli Reumatismale dr. Ion Stoia, Centrul Medical Clinic Cristian Șerban Buzias, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești etc.

 
Asociații companiei sunt: Ionel Manole, Carmen Vlădescu, Sebastian Alexandru Vlădescu, Gheorghe Florin Coica, Cristina-Ioana Crăciun, Gabriela-Cristina Anghel și Mihaela Elena Manole.
 

Sebastian Alexandru Vlădescu este fiul fostului ministru Sebastian Vlădescu

 
Unul dintre asociații firmei Medist SRL, Sebastian Alexandru Vlădescu, este fiul lui Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanțelor, condamnat în luna martie 2022, în primă instanță, la opt ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită. Apelul cauzei se află în prezent pe rolul Curții Supreme, pronunțarea fiind stabilită pentru data de 15 mai 2023.
https://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=100000000338752

De asemenea, soția fostului ministru, Carmen Vlădescu figurează în Medist SRL.
 
Sebastian Alexandru Vlădescu este prezent în companiile: Besmax Pharma Distribution SRL, Blend Project SRL, Business 4 All Company SRL, Energize Creative Studio SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL, P.V.B. Euroconsulting SRL, S&T Properties 1 SRL și Sebimob Construct SRL.
 
Conform Oficiului Național al Registrului Comerțului (RECOM), Carmen Vlădescu apare în Ecologic All Pro SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL și Mărul de Aur SRL.
 
Ionel Manole este asociat și în Ecologic All Pro SRL, Medist Life Science SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL și Mărul de Aur SRL.
 
Gheorghe Florin Coica este asociat în firmele: Ecologic All Pro SRL, Ecotermhho SRL, Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL și Panoramic I.L. Line SRL.
 
Cristina-Ioana Crăciun figurează în companiile: Medist Imaging & P.O.C. SRL, Medist Imob SRL, Medist Life Science SRL, Mărul de Aur SRL și Romanian Soft Company SRL.
 
Gabriela-Cristina Anghel este prezentă și în Medist Imob SRL.
 
Mihaela Elena Manole mai figurează în companiile: Med Up SRL, Med Up Imob SRL și Medist Imob SRL.
 
Administrator în Medist SRL este Gheorghe Florin Coica.
 
Deține această funcție și pentru Onco Systems SRL.
 

Despre Sebastian Vlădescu

 
S-a născut pe 3 aprilie 1958. Este absolvent al Facultății de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București, promoția 1983. Apoi, a urmat studii post-universitare în specializarea Piețe de capital, investiții directe, organizate de Merrill Lynch, pe care le-a absolvit în 1997.
 
După absolvirea facultății, a lucrat ca economist însărcinat cu recuperarea creanțelor la COS Târgoviște (1983) și economist însărcinat cu derularea de programe de investiții, achiziții, plăți către furnizori la IRVMR București (1983 – 1990).
 
Ca politician, Sebastian Vlădescu a fost numit, după alegerile parlamentare din octombrie 1996, secretar de stat la Ministerul Industriei și Comerțului (ianuarie - iunie 1997), fiind responsabil de compartimentul financiar, angajare plăți inclusiv subvenții și transferuri, fiind și reprezentant al Ministerului în negocierile cu FMI și Banca Mondială.
 
La data de 22 august 2005, Sebastian Vlădescu a fost numit ministru al finanțelor în Guvernul Tăriceanu, îndeplinind această funcție până la data de 5 aprilie 2007, când Ministerul Finanțelor a fost comasat cu Ministerul Economiei și Comerțului.
 
Ca urmare a reorganizării Ministerului Economiei și Finanțelor, Vlădescu a fost numit secretar de stat cu relațiile internaționale și trezorerie. În vara anului 2007, el a intrat în conflict cu ministrul Varujan Vosganian, deoarece a susținut că bugetul nu dispune de resurse financiare pentru mărirea pensiilor, reprezentând un pericol pentru stabilitatea macroeconomică.
 
Sebastian Vlădescu a demisionat din funcția respectivă la data de 22 octombrie 2007, după finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova (unde Vlădescu deținea funcția de președinte al Comisiei de privatizare) cu compania americană Ford.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Firma fiului unui fost ministru condamnat în primă instanță pentru luare de mită livrează reactivi la Spitalul Județean Constanța (DOCUMENT)

În urmă cu scurt timp! Decizia Curții Supreme pentru fostul ministru Vlădescu! Sume impresionante confiscate de instanță!(MINUTA)

Constanța Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu“ achiziționează pachete reactivi pentru analizoarele Pathfast și Rapid Point 500 (DOCUMENT)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 920

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 578

Firma Black Sea Euro Investments SRL, oligată de judecătorii să achite 400 de lei Spitalului Militar de Urgență din Constanța

07 Apr 2024 682

MApNVizita ministrului apărării naționale la Spitalul Militar din Sibiu

05 Apr 2024 368

UPDATE Termoficare Constanța Anumiți consumatori, afectați de o avarie, vor putea beneficia din această seară de agent termic

20 Mar 2024 670

Lucrări RAJA la Constanța! Mai multe zone, fără apă la robinete! Afectat și Spitalul Militar “Dr. Alexandru Gafencu”

20 Mar 2024 1194

Termoficare Constanța Căldura și apa caldă oprite din cauza unei avarii în câteva zone ale municipiului Constanța

19 Mar 2024 656

Spitalul Militar de Urgență Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Mar 2024 1134

UPDATE Spitalul Militar Constanța și sediul IPJ Constanța, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Ce puncte termice mai sunt afectate

14 Mar 2024 616

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 905

Spitalul Militar de Urgență Constanța, dat în judecată de Black Sea Euro Investments SRL. La mijloc, un litigiu privind achizițiile publice

03 Mar 2024 886

Locuri de muncă Constanța Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” scoate la concurs două posturi vacante

01 Mar 2024 1760

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Grigore Gafencu” Constanța face angajări. Ce post este scos la concurs și ce vechime îți trebuie

01 Mar 2024 1221

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 780

Act de urbanism, emis de Municipalitate Investiții la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța

22 Feb 2024 848