Sucursala Regională CFR Constanța a bătut palma cu două firme. Detalii din contracte (DOCUMENTE)

Lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe
C.N.C.F."CFR" SA- Sucursala Regională CF Constanța - Unitate Operațională a încheiat un acord cadru pentru consolidare pasaj inferior km 15+470 linia 807 Ciulnița - Slobozia Veche (proiectare si executie) și lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe - trecere la nivel stația Lehliu, km 69+518.
 
Societățile câsștigătoare sunt CON METAL CF S.R.L. și DARIA CONST.
 
 
 
Descrierea contractului cu  DARIA CONST
 
Proiectare și execuţie lucrări pentru obiectivul „Consolidare pasaj inferior km 15+470 linia 807 Ciulniţa - Slobozia Veche”, conform specificaţiilor din Caietul de sarcini, pentru punerea în siguranţă a pasajului inferior.

Conform prevederilor caietului de sarcini, proiectul tehnic și detaliile de execuție se vor elabora în baza expertizei şi DALI existente şi a avizelor/acordurilor obţinute.

Proiectul tehnic și detaliile de execuție vor fi întocmite cu respectarea prevederilor HG 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice.

Documentaţia va fi verificată de verificator de proiecte autorizat în domeniile A5, B3, D. Expertul tehnic care a întocmit expertiza tehnică va viza proiectul tehnic.


Se va obține avizul AFER pentru Caietul de sarcini elaborat în cadrul proiectului tehnic, în conformitate cu Ordin MT 290/2000, costurile aferente avizarii fiind suportate de catre proiectant.

Proiectantul va obţine în numele entităţii contractante avizele şi acordurile necesare obţinerii autorizaţiei de construire.
Lucrările vor fi executate după avizarea planului de management al traficului feroviar și auto și obținerea tuturor avizelor și a autorizației de construire.
Lucrările propuse a se efectua sunt prezentate în cadrul documentațiilor de avizare a lucrărilor de intervenție, soluția tehnică pentru Varianta II, Soluţia 1. Punerea în siguranţă a pasajului inferior de la km 15+470 va consta în păstrarea infrastructurii şi repararea acesteia și îndepărtarea suprastructurii existente și înlocuirea acesteia cu o suprastructură nouă. Noul tablier va fi un tablier metalic din grinzi metalice inima plină cale jos, cu calea așezată pe cuva metalică pentru susținerea pietrei sparte și o grindă de protecție a tablierului.

Durata de execuție este de maxim 365 zile (12 luni) dupa cum urmează:

- 30 zile pentru prestarea serviciului de proiectare, de la data emiterii ordinului de începere a serviciului, ce este condiționată de alocația bugetară de la acea dată;
- 335 zile pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor de către Achizitor către Executant, ce este condiționată de alocația bugetară de la acea dată, la care se adaugă, dacă este cazul, 4 luni (120 zile) calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe timp de iarnă.

Duratele sunt cele angajate de către Contractant şi exclud perioada aferentă analizării, verificării şi avizării PTh în CTE al SRCF Constanta şi C.N.C.F. “CFR” S.A. De asemenea, sunt excluse şi perioadele pentru obţinerea avizelor, acordurilor pentru obținerea autorizatiei de construire și a autorizaţiei de construire, dacă nu sunt respectate termenele legale de către autorităţile emitente.

Numar zile până la care operatorii economici pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 8 zile
Entitatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificari în a 6-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA): 3756715.32 RON
 
 


Descrierea contractului cu CON METAL CF S.R.L.
 
Executarea lucrărilor de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe linii curente și directe - trecere la nivel stația lehliu, km 69+518, conform specificațiilor caietului de sarcini.

Trecerea la nivel ce face obiectul prezentului caiet de sarcini este amplasată în stația c.f. Lehliu, km 69+518, la intersecția secției de circulație 800 București-Constanța cu DN 3 București-Călărași, pe raza de activitate a Sucursalei Regionale CF Constanţa, Secția L4 Slobozia. Trecerea la nivel a fost reabilitată în anul 2010 și până în prezent au fost executate doar lucrări de întreținere curentă, cu readucerea căii ferate în toleranțele geometrice de exploatare, fără înlocuirea dalelor elastice. Trecerea la nivel nu dispune de un sistem adecvat de evacuare a apelor, neexistând o continuitate în cuprinsul trecerii la nivel a șanțurilor din beton monolit, de scurgere a apelor pluviale din zonele adiacente. Stagnarea apei în cale în zona trecerii la nivel a necesitat lucrări repetate de întreținere curentă și a condus în timp la producerea de deformații ale căii ferate în profilul în lung, fapt ce a impus ca măsură de siguranță restricționarea vitezei de circulație feroviare la 100 km/h. Intensitatea crescută a traficului rutier cu valori ridicate ale tonajului, care se derulează prin trecerea la nivel de la km 69+518, a generat deteriorarea pronunțată a sistemului rutier (dale elastice), precum și apariţia în timp a unor denivelări accentuate în profilul în lung al căii ferate pe zona trecerii la nivel, fapt care impune efectuarea unor lucrări de rectificare a nivelului c.f. prin buraj mecanizat. Drumul Național 3 asigură legătura rutieră între municipiile București și Călărași. Traficul pe această cale rutieră este trafic greu, de intensitate ridicată.

Scopul lucrării de reparație în zona trecerii la nivel de la km 69+518 îl reprezintă realizarea unui sistem de drenare și evacuare a apelor pluviale pe lățimea drumului rutier, de ambele părți ale căii ferate înlocuirea dalelor elastice existente cu dale elastice noi, pe întreaga suprafață a trecerii la nivel, remedierea denivelărilor căii ferate, în scopul eliminării restricției de viteză existente de 100 km/h și reluarea circulației trenurilor, după lucrare, cu viteza proiectată de 160 km/h.

Număr zile până la care operatorii economici pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 8 zile
Entitatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificari în a 6-a zi inainte de data limita de depunere a ofertelor.

Durata de execuţie este de 60 zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu va depăşi data de 01.12.2022.

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA): 815149.53 RON


 
Valoare contractului cu CON METAL CF S.R.L. este de  815149.53 RON, iar valoarea constractului cu DARIA CONST este de 3756715.32 RON.

 
Despre firmele câștigătoare


Despre CON METAL CF S.R.L.
 
Înfiinţată în anul 2004, societatea are sediul în Bucureşti.

Potrivit Confidas.ro, pentru anul 2021, cifra de afaceri este de 12.408.259ron, profitul net este de 2.026.655 ron, la un număr de 44 de angajați.
În anul fiscal 2016, societatea cu 46 de salariaţi a declarat un profit de 221.037 lei şi o cifră de afaceri de 3.830.231 lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, firma cu 47 de salariaţi a raportat un profit de 215.949 lei şi o cifră de afaceri de 3.822.465 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 42 de salariaţi, un profit de 378.113 lei şi o cifră de afaceri de 5.084.307 lei.

Asociaţi persoane fizice sunt Burcă Paul Gabriel şi Popa Gheorghe, fiecare cu 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă  şi subterane, este Burcă Paul Gabriel.
 
Compania CON METAL CF SRL a încheiat 58 contracte de achiziții publice in valoare totală de 14.299.623,21 lei.
 
Printre autoritățile contractante se numără Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale - Unitatea Teritoriala 140, Compania Nationala de Cai Ferate "CFR"SA-prin Sucursala Regionala CF Iaşi – Serviciu Achiziţii Publice, Electrocentrale Bucuresti S.A.,
 
 
 
 
Despre Daria Const SRL

Societatea Daria Const SRL este o firmă înfiinţată în anul 1994 în Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare, şi se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, asociaţi în firmă sunt Gheorghe Cicio, care este şi administratorul societăţii, şi Vasile Cicio.

Pentrul anul 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 15.668.672 ron, un profit de 2.346.537, la un număr de 52 de angajați.

În anul fiscal 2016, societatea cu 65 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 15.711.164 de lei şi un profit de 609.319 lei. Cu 61 de salariaţi în anul 2018, firma a raportat o cifră de afaceri de 11.071.986 lei şi un profit de 506.912 lei.
 
Societatea Daria Const SRL şi-a adjudecat pe 25.04.2017, de la Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Sucursala Regională CF Cluj, contractul „Reparaţie capitală pod km 77+450, fir II, linia CF 412 Galgau-Ileanda“, în valoare de 2.342.273,2 lei. Pe 29.03.2016, Daria Const SRL a obţinut lotul II al contractului „Lucrări de întreţinere şi reparaţie linii CF (preţ inclus materiale, manoperă şi utilaje)“ - Sucursala RCF Constanţa, 2 loturi.
 
Potrivit Confidas.ro, societatea are 15 dosare în instanță și 26 de contracte publice.
 
Compania DARIA CONST SRL a încheiat 26 contracte de achiziții publice in valoare totală de 26.188.176,49 lei.
 
Printre autoritățile contractante se numără ARSVOM, Compania Nationala de Cai Ferate "CFR"SA-prin Sucursala Regionala CF Iaşi – Serviciu Achiziţii Publice, Scoala cu clasele I-VIII nr.1 Negresti Oaș.
 
 

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 308

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 269

Atribuiri Constanța Primăria Năvodari achiziționează urnă mobilă. Ce firmă o va furniza (DOCUMENT)

28 Mar 2024 323

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 326

Canalele Dunăre - Marea Neagră și Poarta Alba - Midia Năvodari se modernizează în vederea creșterii siguranței navigației (DOCUMENT)

27 Mar 2024 464

Complexul de creștere a porcilor Crinsuin din comuna Pecineaga, județul Constanța, scos la licitație. Bunul, evaluat la peste 3 milioane de euro

26 Mar 2024 571

Cumpărări directe O firmă din județul Harghita va furniza toalete ecologice Consiliului Județean Constanța (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 475

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, licitație pentru sistematizarea și construirea de șanțuri colectoare

26 Mar 2024 345

Licitații Constanța Confort Urban SRL, licitație de 3 milioane de euro pentru achiziția de pavele (DOCUMENT)

26 Mar 2024 480

Unitatea Administrativ Teritorială comuna Poarta Albă organizează licitaţie publică pentru mai multe terenuri intravilane

26 Mar 2024 280

Licitații Constanța Primăria Techirghiol investește în lucrări de reparație și întreținere curentă a unor străzi asfaltate (DOCUMENT)

25 Mar 2024 630

Licitația pentru atribuirea contractului care prevede amenajarea a trei străzi, anulată de Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

25 Mar 2024 377

Primăria Corbu, județul Constanța, scoate la licitație un imobil – teren. Ce suprafață are

25 Mar 2024 558

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 458

Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Comana, județul Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 376