Sumele sunt impresionante Anunț important pentru afaceriști, publicat în prima zi de Crăciun. Ce planuri are ABADL pentru litoral și cât e dispus să plătească


Se vor efectua înnisipări artificiale ale plajelor și lucrări de demolare, construcție ori reabilitare a structurilor costiere.

Anunț de maximă importanță de la ABADL, publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice chiar în prima zi de Crăciun. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pune la bătaie peste 1,67 de miliarde de lei pentru refacerea zonei costiere și reabilitarea plajelor. Contractul este împărțit în mai multe loturi și vizează zona de sud a litoralului. Se vor efectua înnisipări artificiale ale plajelor și lucrări de demolare, construcție ori reabilitare a structurilor costiere pentru toate loturile cuprinse în contract, fiind vorba despre perimetrul Costinești – 2 Mai.
 
În data de 25 decembrie, în noul Sistem Electronic al Achizițiilor Publice a fost publicat anunțul de participare pentru licitația privind contractul „Proiectarea și execuția lucrărilor componente ale sistemului de protecție costieră în vederea reducerii eroziunii costiere și asigurării unui grad corespunzător de protecție“ pentru mai multe loturi cuprinse în zona Costinești – 2 Mai. Mai exact, sunt vizate „LOT 6 – Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Costinești; LOT 7 – Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Olimp; LOT 8 – Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Jupiter-Neptun; LOT 9 Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Balta Mangalia-Venus-Aurora; LOT 10 - Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona Mangalia-Saturn; LOT 11 - Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona 2 MAI“. Licitația se înscrie în proiectul „Reducerea eroziunii costiere, Faza II (2014-2020)“.
 
Ce presupune contractul
 
Potrivit datelor puse la dispoziție de ABADL, „se va elabora documentația tehnică de proiectare pentru fazele proiect tehnic și detalii de execuție, se vor executa studiile tehnice necesare definirii soluției/schemei de amenajare, verificare tehnică, asistență tehnică și se vor executa lucrările proiectate conform cerințelor din Caietul de Sarcini pentru fiecare lot în parte“.

Astfel, sunt vizate studii tehnice necesare în definirea soluțiilor tehnice/schemelor de amenajare/proiectului tehnic, după cum urmează: „Studii topo-batimetrice; Studii geotehnice si geologice; Studii sedimentologice; Studii geomorfologice; Studii seismice; Studii climatice“. De asemenea, se vor realiza următoarele: „Modelare numerică hidrodinamică costieră de larg și în apropierea liniei țărmului; Modelare fizică“. Nu în ultimul rând, se vor executa lucrări de înnisipări artificială ale plajelor și lucrări de demolare/construcție/reabilitare a structurilor costiere pentru toate loturile.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.673.418.714,2 de lei și sumele sunt împărțite în cele șase loturi. Numărul maxim de loturi ce poate fi atribuit unui singur ofertant este de 6. Pentru Lotul 6, zona Costinești, suma estimată pusă la bătaie de ABADL este de 296.189.808,50 de lei. Pentru Lotul 7, zona Olimp, valoarea estimată este de 314.082.136,58 de lei, pentru Lotul 8, zona Jupiter – Neptun, valoarea este aproximată la 220.037..596,56 de lei, pentru Lotul 9, zona Balta Mangalia – Venus – Aurora suma se ridică la 426.472.118,02 lei, iar pentru Lotul 10, zona Mangalia – Saturn suma este de 270.746..038,75 de lei. Nu în ultimul rând, Lotul 11, zona 2 Mai, are o valoare totală estimată la 145.891.015,79 de lei.

Contractul va fi atribuit în urma unei licitații deschise, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020, ora 15.00. De altfel, acesta este și momentul stabilit pentru deschiderea ofertelor, în SEAP.


„Numărul de zile până la care operatorii economici interesați pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor / candidaturilor este de 25 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări / informațiilor suplimentare în a 15-a zi înainte de data limită de depunere a solicitărilor de clarificări depuse cu 25 de zile înainte de data limită de depunere a ofertelor“, se mai arată în anunțul publicat de ABADL.


Citește și:
 
Firma EPMC Consulting din Cluj-Napoca va acorda asistenţă tehnică pentru supervizarea lucrărilor privind reducerea eroziunii costiere (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 532

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Michineci, membru în comitetul director la ABADL (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 422

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 757

ABADL Constanța caută firmă de pază!

10 Apr 2024 516

Declarații de Avere Averea și interesele lui Laviniu Marian Grigorescu, șef birou la ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 514

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 464

ANAR, victorie uriașă la Tribunalul Constanța! Apele Române recâștigă un teren din Faleză Nord, intabulat de Primăria Constanța! Judecătorii radiază dreptul de proprietate al municipalității (MINUTA)

03 Apr 2024 3148

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 640

Declarații de Avere Averea și interesele Georgetei Duduta, șef compartiment la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța ABADL, asigurări obligatorii pentru aproape 50 de autoturisme din patrimoniul propriu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 378

Ce avere are Gigel Gabriel Lupu, șef formație la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral? (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 520

Anca Lungu, economist la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 561

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Ionel Gherase, șef formație la ABADL (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 476

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Dorbica, șef compartiment la ABADL (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 576

Ce avere are Petrică Iancu, inspector de specialitate la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral -SGA Tulcea (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 583