Temperaturile ridicate pot influenţa în mod negativ siguranţa produselor alimentare, perisabile din punct de vedere microbiologic.Venim cu câtva sfaturi pentru consumatori, în vederea evitării unor situaţii de acest tip.
- la cumpărarea unui produs alimentar verificaţi dacă este respectată temperatura de expunere la comercializare, temperatură menţionată de producător pe eticheta de însoţire sau pe ambalaj;
- verificaţi în mod direct caracteristicile organoleptice ale produselor alimentare achiziţionate, respectiv: miros, culoare, aspect, consistenţă;
- refuzaţi să cumpăraţi produse alimentare care prezintă neconformităţi, cauzate de temperaturi ridicate ; consistenţă moale (îngheţată, ciocolată), aspect mâzguit, miros acru-înţepător, aspect spongios de început de deformare;
- acordaţi o atenţie deosebită asupra modului de prezentare a ambalajului, acesta trebuie să fie întreg, fără deformări, fără bombări, să nu fie rupt, în aceste situaţii nu se asigură siguranţa produsului oferit la comercializare;
„Recomand consumatorilor să acorde o atenţie deosebită la achiziţionarea , transportul şi depozitarea produselor alimentare în aceste zile toride, pentru a preîntâmpina situaţiile neplăcute”, declară comisarul şef adj. al CJPC Constanţa – Lungoci Lucian.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: