Eficienta crescuta pentru Autoritațile Locale din Transilvania

sala_bv1.jpgBucureşti, 17.06.2010: Agentia BTL DESIGN și trustul de presă Agora Group, împreună cu Federația Autorităților Locale din România (FALR), Asociaţia Oraşelor din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Comunelor din România, au organizat astăzi simpozionul de administrație publică: „MODERNIZAREA ŞI EFICIENTIZAREA ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE DIN ROMÂNIA", Editia 1 Transilvania. Evenimentul a avut loc la Hotel ARO Palace din Brașov.

Bogdan Savonea, Director Cabinet, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a declarat: "Acest eveniment este o platformă pentru dezbateri privind modernizarea și eficientizarea activității din cadrul instituțiilor Administrației Publice Locale din Transilvania. Utilizarea soluțiilor IT de ultimă oră facilitează reducerea costurilor atât pentru instituții, cât și pentru mediul de afaceri. Spre exemplu, în Australia și Noua Zeelandă eficientizarea costurilor prin implementarea soluțiilor IT&C s-a ridicat la 80-90%."

"A fost un eveniment interesant astăzi la Brașov, privind găsirea soluțiilor eficiente pentru modernizarea instituțiilor locale. Cred că după terminarea acestui simpozion, mulți primari vor pleca cu câteva idei bine conturate știind că va urma o perioadă foarte grea pentru administrațiile locale din pricina reducerii costurilor și că, în același timp, cerințele cetățenilor vor crește" a spus Alexandru Toader, Secretar Asociația Orașelor din România.

"Oricât de eficientă ar fi primăria, este întotdeauna loc de mai bine. Avem în implementare un proiect susținut de Uniunea Europeană și MCSI, <Brașov la distanță de un click>. Este un proiect cu durată de 2 ani și cu o implementare în valoare de 500.000 euro. Peste 24 de luni cetățenii vor putea comunica mai ușor cu primăria, prin internet, cu semnătură digitală și un call-center care îi va direcționa către persoana la care vor să ajungă și care îi va contacta pentru a-i anunța când mai au 2 zile de plată a taxelor locale. Acum 4 ani Brașov a început un proiect mai amplu, GISU (sistem geografic informatic) printr-o companie americană, Intergraph, pe care îl va continua și anul acesta.", Adrian Gabor, Viceprimar Primăria Brașov.

Conferința și-a propus să informeze și să pună în contact direct reprezentanți ai administrației locale, ai Guvernului și furnizorii de tehnologie și de soluţii financiare pentru a găsi cele mai fiabile și eficiente căi de modernizare a administrației publice locale. Evenimentul s-a adresat reprezentanților administrației publice locale din regiunea Transilvania: președinți de consilii județene, primari de localități și reprezentanți ai instituției prefectului din județele regiunii Transilvania.

În cadrul evenimentului au susținut prezentări legate de necesitatea modernizării și implementării tehnologiei informației în administrația publică și finanțarea și garantarea proiectelor de modernizare a infrastructurii Alina Neamțu - Midmarket Sales Manager, IBM România, Emanuel Ceciu - Microsoft Solutions Specialist, Microsoft România, Florin Sudor - Local Public Administration Specialist, Xerox România, Bogdan Stratula - Channel Manager România & Bulgaria, Kaspersky Lab prin Ager Business Tech, Florentina Tăvălică - Director Sucursala Brașov, CEC Bank SA, Zoltan Somodi - Director General, Matrix Business Consulting și Mihaela Apostol - Consilier, Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media TheCity.ro, IubescBrasovul.ro, WebPR.ro, PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends, Mail Agent, ActiveSoft.

Despre Grupul Agora

Grupul Agora este un trust de presă specializat în tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte străină. Grupul Agora este prezent în piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

În prezent, Grupul Agora deţine în portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate în 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuţie de carte străină Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro/regionale .

Despre BTL Design

Inființată în 2003, firma BTL Design și-a propus să devină un jucător major pe piața evenimentelor destinate mediului de afaceri. Totodata agenția de publicitate BTL Design oferă și servicii de consultanță în marketing și relații publice. În acest sens stau dovadă colaborările de lungă durată cu câtiva dintre clienți: Coface România, Federația Patronilor Bihor, Belballon, Design IT.

Cea mai recentă serie de evenimente este programul național de conferințe intitulat "Soluții pentru dezvoltarea IMM-urilor".

Detalii pe www.btldesign.ro .


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1203

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1248

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1286

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1217

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1378

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1514

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1974

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1582

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1526

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1449

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1621

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1865

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3793

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3128

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6196