Euromaterna – primul spital privat de obstetrica-ginecologie din Constanta isi deschide portile

Euromaterna – primul spital de obstetrică - ginecologie la standarde europene din Constanţa îşi deschide porţile

Vineri, 15 mai 2009, ora 14.00 – Euromaterna,  primul spital privat de obstetrică-ginecologie,  la standarde europene, din Sud-Estul României, va fi inaugurat la Constanţa.

Panglica inaugurală a noii instituţii medicale, situate  pe strada Ştefăniţă Vodă, la nr. 32,  va fi tăiată în prezenţa a numeroase personalităţi din administraţia locală, medici, cadre universitare şi reprezentanţi ai unităţilor medicale de pe plan local. 

Cu o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro, Euromaterna este, fără îndoială, un spital „de cinci stele”, construit pentru servicii medicale de cea mai înaltă calitate, unde mama şi copilul se vor simţi protejaţi şi îngrijiţi la cele mai ridicate standarde. Sediul modern şi dotarea cu aparatură de ultimă generaţie, similară sau peste multe spitale europene de elită, plasează Euromaterna pe primele locuri în topul unităţilor medicale de profil din Europa. Spitalul are o suprafaţă de 3500 de metri pătraţi construiţi, dintre care aproximativ 900 mp sunt dedicaţi cazării în regim hotelier a pacienţilor, iar restul se regăseşte în spaţii exclusiv medicale.

Procesul de fertilizare in vitro, tehnici de reproducere asistată, recoltarea de celule stem, naşterea sub apă sunt premierele pe care Euromaterna le aduce în Constanţa, aceste servicii medicale fiind oferite până acum doar de clinici sau spitale din capitală.

Serviciile medicale de excepţie se concretizează în 4 săli de naşteri şi 2 săli de operaţii, o arie rezervată exclusiv fertilizării in vitro, iar în curs de finalizare sunt o sală de sport şi o cafetărie interioară. 20 de rezerve spaţioase pentru o singură persoană, dotate cu grup sanitar propriu, patul bebeluşului şi fotoliu-pat pentru însoţitor, dar şi personalul medical selecţionat atent, pe criterii de calificare şi experienţă incontestabilă sunt tot atâtea argumente pentru ca Euromaterna să merite numele de centru medical european. Dotările spitalulului au fost realizate în colaborare cu profesionişti, trei importante firme româneşti de profil: Radiusmed, o companie de top care promovează cele mai avansate tehnologii în domeniul sănătăţii, Tehnoplus, companie care oferă o gamă completă de servicii şi soluţii profesionale pentru unităţi de îngrijire a sănătăţii şi Sterisystems, reprezentanta exclusivă a companiei Getinge din Suedia, lider mondial in domeniul dezinfecţiei şi sterilizării.

“Am construit un centru în care pacientul să se simtă protejat şi îngrijit. Un mediu civilizat în care clientul are prioritate şi în care beneficiază de cele mai profesioniste servicii medicale, având ca profil principal maternitatea. Credem că vom satisface nevoile şi exigenţele pacienţilor noştri graţie calităţii înalte a serviciilor şi a excelentului raport calitate-preţ”, declară Dr. Ion Ruşa, Preşedintele CA al Euromaterna.

Deşi Euromaterna are ambiţia să ofere servicii medicale europene, preţurile sunt accesibile, prin comparaţie cu aceleaşi servicii dintr-o altă ţară UE şi chiar din capitală. Echipa managerială doreşte ca spitalul să fie dedicat celor care doresc servicii medicale de calitate, care doresc o alternativă la serviciile oferite de spitalele de stat şi care vor aprecia, cu siguranţă, raportul calitate preţ. Preţul unei naşteri naturale în maternitatea Euromaterna este de 4.500 lei, cost care include toată gama de servicii adiţionale: anestezia epidurală, recoltarea de celule stem, 3 zile spitalizare, inclusiv catering, hăinuţe pentru nou-născut, precum şi halate speciale şi prosoape pentru mamă. Costul naşterii prin cezariană sau naşterii acvatice este de 5.000 lei, incluse fiind, de asemenea, şi serviciile adiţionale. Celelalte preţuri dedicate fiecărui serviciu oferit de Euromaterna se găsesc şi pe www.euromaterna.ro

Conceptul şi realizarea design-ului interior al Euromaterna au fost susţinute de
către SCA Verticalia, societate civilă de arhitectură din Bucureşti (Aura Săvulescu, Simona Văleanu, Raluca Tăutu) şi au constat în: proiect de design interior, alegerea cromaticii în concordanţă cu nevoile de imagine şi criteriile de valoare stabilite de beneficiar, design mobilier, coordonare elemente finisaj interior, precum şi refuncţionalizare şi remodelare a spaţiului interior. Ideea ce a generat structura decorativă a pornit de la o forma geometrică cu semnificaţii foarte apropiate de mesajul maternitătii – cercul în sensul său generator, feminin, de simbol al perfecţiunii. Cromatica ansamblului, în tonuri variate de verde şi mov, s-a integrat aceluiaşi concept dinamic, de spaţiu viu, efervescent – un spaţiu al soluţiilor, al sănătăţii, al deciziilor sigure şi al profesionalismului de înaltă ţinută medicală.

Echipa de medici Euromaterna este formată din: dr.Ion Marius Ruşa, preşedinte al CA Euromaterna, dr. Florian Danteş, dr. Dan Mugurel Raica, dr. Ion Sebastian Luţescu şi dr. Ioana Luţescu, specialist în fertilizare in vitro, toţi medici primari obstetrică -ginecologie, medicii anestezişti, dr. Asan Rucni şi dr.Mihaela Coşofreţ, dr. Lenuţa Malcea - medic primar pediatru şi specialist neonatolog şi dr. Emil Nicolae, director general Euromaterna.

Dr. Ioana Lutescu
Medic primar obstetrica-ginecologie
Responsabil PR Euromaterna
www.euromaterna.ro
office@euromaterna.ro
0241/ 60 55 55


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gabriela

22 Feb, 2011 18:38

Buna ziua,tuturor. Sunt fffffff dezamagita de Euromaterna.Am fost pt niste analize si dr.Balasa care mi-a luat multi bani pe nimic Analize fara nici un rost.

MARIA

09 Apr, 2010 13:57

Inca de la nastere se face diferentiere;sau cel putin moral.Eu ce pot sa inteleg ca exista doctori pregatiti profesional foarte bine,altii mai putin;doctori cu suflet,altii fara;doctori care te asista la nastere numai cu bani ,altii te asista gratuit.Conditiile mai putin confortabile din unele spitale apar din cauza saraciei,si nu din cauza oamenilor care lucreaza acolo.

GIANY

28 Jan, 2010 16:55

PRIN REALIZAREA ACESTEI CLINICI CONSIDER UN PAS INAINTE SPRE SIGURANTA SI SANATATEA OAMENILOR.FELICITARI

gabi

07 Jan, 2010 18:22

felicitari

paula:

15 Sep, 2009 13:33

bravo lolo! asa este... ar vrea profitorii astia de la Euromaterna sa fie primii!

paula

15 Sep, 2009 13:30

Nici pe departe NU este prima clinica privata! Eu am nascut pe 16 aprilie la clinica privata in c-ta si atunci nu era Euromaterna. Si apropo de dr. Rusa este un profitor, nu te intreaba daca poti, daca ai bani, ci trebuie sa nasti acolo! El si ceilalti medici de acolo vad clinica ca pe-o afacere!

anamaria

10 Sep, 2009 20:24

eu am nascut acolo pe 29 mai si am fost ff multumita nu am cuvinte de lauda pt dl doctor rusa si pt asistente. eu am avut probleme cu alaptatul si va rog sa ma credeti ca am avut o asistenta care a stat langa mine aproape o noapte intreaga. daca aveti posibilitatea ducetiva sa nasteti acolo va garantez ca merita

Tatic dezamagit

24 Aug, 2009 12:49

Euromaterna este o MARE gainarie. Sotia mea a nascut acolo. Serviciile sunt ca in spitalul mare. Sotia a solicitat la ora 8:30 un biberon pentru fata, iar la ora 11:30 cand am ajuns acolo, inca nu venise. Atunci am solicitat eu biberonul si asistenta de la capatul celalalt al firului mi-a raspuns: "noi suntem una singura. nu pot sa ma impart peste tot". Am solicitat prezenta cuiva din conducere si mi-a fost trimis doctorul Raica. L-am intrebat daca are si atributiuni manageriale nu doar medicale si nu mi-a raspuns, insa mi-a spus ca ei au personal putin. Si "daca nu va convine, sa nu mai veniti". Toate astea, pe banii mei. Mai mult decat atat, desi sotia a nascut prin cezariana, mi-a fost externata la 3 zile dupa fara nicio medicamentatie. Daca gainarul ala considera ca rolul meu este doar sa platesc si sa tolerez tratament ca in spitalul mare, se inseala. Jocul abia acum incepe!

nicoleta

21 Aug, 2009 12:09

eu sunt la a doua nastere cu rh-negativ si ma monitorizeaza doamna dr.T@rok Ioana care se va muta la Euromaterna,m am bucurat foarte mult ca voi naste acolo ptr binele meu si al copilului eu cred ca merita toti banii.

flori

03 Aug, 2009 12:26

buna este adevarat ca este o clinica moderna dar la un salariu de 1000 de ron pe luna si sa mai ai si rate la banci nu cred ca iti poti permite sa nasti acolo cei cu venituri mici nasc tot in spitalul de urgenta am auzit ca o nastere normala ajunge cam 1000 de euro este strigator la cer cine isi permite mult succes.

lolo

26 Jun, 2009 11:41

prima clinica de obstretica ginecologie a fost ISIS, deschisa in martie 2009, unde se naste si in apa...iar preturile sunt mult sub cele de la euromaterna

corina

02 Jun, 2009 14:21

Totusi preturile sunt mari ! din pacate nu toate viitoarele mame i-si pot permite asemenea ingrijiri medicale .

Valentina

02 Jun, 2009 12:05

Intradevar este un lucru foarte bun pentru viitoarele mamici , viitorii parinti . Prin seviciile de buna calitate preintimpina sarcinile cu malformatii si alte probleme , care pot fi evitate din timp . Preturile sunt cam piperate,dar pentru siguranta mamei si a copilului face toti banii ! ! FELICITARI si SUCCES in continuare !

mari

11 May, 2009 21:15

cu siguranta nu ve-ti regreta

Cristina

11 May, 2009 19:27

Felicitari! De mult asteptam aceste vesti!

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 542

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1035

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 502

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 636

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 460

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1641

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575