Interesul pentru cumpărături online în rate a crescut cu 50% în primele 4 luni din 2013, pe Oktal.ro

Interesul pentru cumpărături online în rate a crescut cu 50% în primele 4 luni din 2013, pe Oktal.ro


Comunicat de presă, 15 mai 2013, Bucureşti


Aşa cum arată majoritatea studiilor din piaţă, românii sunt în continuare foarte interesaţi de obţinerea de credite, în prim-plan fiind creditele de consum fără garanţii ipotecare şi cardurile de credit. Oktal.ro, magazinul online de IT&C şi electrocasnice cu cea mai mare experienţă pe piaţa românească de comerţ electronic, a remarcat în primele 4 luni din 2013 o creştere semnificativă a interesului clienţilor de a face cumpărături online în rate.


Magazinul permite achiziţia oricăror produse prin credite uşor de obţinut, în condiţii foarte bune oferite de partenerii Oktal.ro. Credit Europe Bank (prin CardAvantaj), Raiffeisen Bank, BRD Finance, Banca Transilvania (prin programul Star BT), Garanti Bank (prin Bonus Card) şi Cetelem sunt partenerii financiari care le permit clienţilor Oktal.ro să cumpere toate produsele dorite.


"Românii sunt foarte atraşi de instrumentele de credit oferite de bănci şi IFN-uri, cardurile de credit şi creditele de consum uşor de obţinut fiind asociate tot mai mult şi cu achiziţiile online. Posibilitatea de plată în rate fără dobândă atrage mulţi clienţi ce astfel îşi pot cumpăra mai uşor produsele dorite, fără a resimţi un impact puternic al cheltuielilor", explică reprezentanţii Oktal.ro. "În primele 4 luni, se observă o creştere de 50% a solicitărilor de rate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în luna aprilie volumul de cumpărături în rate a fost dublu faţă de aprilie 2012, în contextul în care apropierea Paştelui a reprezentat, probabil, un efort financiar sporit pentru clienţi, dar şi un prilej de împlinire a unor dorinţe".


Printre produsele alese cel mai mult de cei ce fac cumpărături online în rate se remarcă televizoarele, laptopurile şi tabletele. Coşul de cumpărături cu plată în rate cuprinde însă orice produse, de la componente IT la smartphone-uri, de la imprimante la foto-video, de la monitoare la electronice de toate tipurile. Valoarea achiziţiilor în rate, pe client, este în general între 500 şi 5000 de lei, dar există şi excepţii - cea mai mare achiziţie online plătită în rate pe Oktal.ro a fost de peste 9000 de lei. Există clienţi care cumpără produse de bază la cel mai bun preţ, dar şi clienţi care aleg să achiziţioneze în rate produse de top, tehnologia de vârf.



"Posibilitatea de a cumpăra în rate direct pe internet sporeşte atractivitatea cumpărăturilor online, întreg procesul fiind şi mai comod. Produsele de pe Oktal.ro sunt comandate şi primite rapid, în timp ce plata se face în rate fără dobândă, conform termenilor şi condiţiilor expuse de fiecare partener. Clienţii au acces la informaţii complete şi extrem de transparente, expuse atât pe site-urile partenerilor, cât şi într-o secţiune dedicată de pe Oktal.ro, pentru o informare cât mai corectă", mai spun reprezentanţii magazinului.



Prin CardAvantaj, clienţii Credit Europe Bank pot plăti rapid şi sigur pe Oktal.ro şi pot beneficia de până la 6 rate fără dobândă. Cardurile Visa şi MasterCard cu brandul CardAvantaj sunt printre cele mai populare carduri de credit din România, înregistrând un succes impresionant încă de la lansare, datorită facilităţilor de plată şi numărului mare de parteneri comerciali online şi offline.


De 6 rate fără dobândă beneficiază şi posesorii de carduri de credit Banca Transilvania, care fac cumpărături de la Oktal.ro. Sunt incluse în program cardurile de credit MasterCard Forte, MasterCard Forte pentru Medici, Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary şi Visa Platinum.


Cardurile Bonus Card de la Garanti Bank îi relaxează şi mai mult pe posesori, căci le permit plata în până la 10 rate fără dobândă, pentru plata integrală a ratei lunare.


Cetelem are o ofertă dedicată clienţilor Oktal.ro - credit oferit rapid, cu 0% dobândă, acordat 100% online, în lei, costurile fiind fixe şi clar expuse încă din momentul solicitării creditului. Detalii complete despre modalitatea de cumpărare cu credit Cetelem pot fi accesate chiar pe www.oktal.ro. Sistemul este cu atât mai util celor care nu doresc un card de credit, ci doar un credit accesat rapid, direct pe internet, în momentul cumpărării produselor dorite.


Soluţiile de finanţare de la Credit Europe Bank, Cetelem şi BRD Finance (card de credit şi credit clasic) sunt acceptate direct online, în timp ce soluţiile oferite de Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank îi pot ajuta pe clienţii care plătesc în showroom-ul Oktal.ro din Bucureşti.


Oktal.ro garantează satisfacţia prin promisiunea de returnare a banilor în cazul în care clientul, în maxim 30 de zile de la achiziţie, doreşte să returneze un laptop sau netbook, nemulţumit de performanţele acestuia - proces rapid şi uşor, fără penalităţi şi fără necesitatea invocării unui motiv.


De asemenea, Oktal.ro oferă "E-Service", un program complet gratuit care îi ajută pe clienţi să economisească timp şi bani. În perioada de garanţie a produselor, clienţii Oktal.ro pot completa online un formular, în cazul apariţiei unei probleme. Ulterior, un operator de service va prelua solicitarea şi va contacta telefonic sau prin e-mail clientul. Preluarea produsului defect va fi făcută de către un curier trimis şi plătit de Oktal.ro, iar returnarea produsului la client va fi făcută în aceleaşi condiţii favorabile pentru client.


Oktal.ro este un magazin online cu profil IT&C şi membru fondator al Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO). Magazinul este administrat de Elka-Oktal Group, companie cu o experienţă de peste 15 ani în comercializarea calculatoarelor şi a componentelor PC şi unul din cei mai longevivi furnizori de pe piaţa IT din România.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 494

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 915

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2522

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3461

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 394

Accident rutier pe bulevardul 1 Mai din Constanța, în zona Gării CFR (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1001

Oficial de la MApN despre detonarea din Poligonul Capul Midia!

05 Apr 2024 931

A fost condamnată în primă instanță Mirabela Călin, fost secretar al municipiului Constanța, vrea să anuleze dispoziția primarului Chițac prin care a fost concediată!

04 Apr 2024 620

UPDATE Caz șocant la Constanța! Adolescent de 17 ani decedat după ce a căzut de la etajul unei clădiri în construcție. Minorul fusese dat dispărut (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 3002

UPDATE Autocamion încărcat cu piatră răsturnat în județul Constanța, O victimă, încarcerată (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1118

Horoscop pentru joi, 04 aprilie 2024. Este o zi animată la serviciu pentru una dintre zodii

04 Apr 2024 804

Autobuz plin cu elevi, cuprins de flăcări în Moldova Nouă! (FOTO)

02 Apr 2024 769

Motociclist implicat într-un accident rutier la intrare în Constanța dinspre Lazu (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1543

Accident rutier în Constanța la intersecția străzilor Mircea cel Bătrân cu Nicolae Iorga (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Apr 2024 1177

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victimă în apropierea Cherhanalei din Olimp

31 Mar 2024 774