Oportunitati in administratie solutii prezentate la Timisoara

Bucureşti, 18.04.2011: Simpozionul de administratie publica: „Solutii pentru Dezvoltarea Durabila a Autoritatilor Publice Locale", Editia 3 Banat si Oltenia, eveniment organizat de catre agentia BTL Design si trustul de presa Agora Group, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR), Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, a avut loc in Timisoara in data de 14 aprilie 2011.

Evenimentul s-a bucurat de participarea invitatilor de onoare Dusan Popov - Deputat, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei si Mircovici Niculae - Deputat, Camera Deputatilor, Parlamentul Romaniei.

Prima parte a conferintei a fost deschisa de catre Mihaela Tomescu - Director Agentie Cec Bank Timisoara, care a prezentat oferta CEC Bank de produse si servicii dedicate pentru Accesarea fondurilor europene: sprijinirea beneficiarilor in acoperirea necesarului de finantare, experienta in finantarea proiectelor din fonduri de pre-aderare, deschiderea a 42 de birouri specializate in acordarea de consultanta pentru obtinerea fondurilor europene, lansarea recenta a Eurobuletinului CEC Bank - un newsletter lunar despre fondurile europene.

In continuare, Emil Cotutiu - Sef serviciu, Compartimentul de Dezvoltare Rurala Timisoara, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a prezentat rezultatele programului de dezvoltare rurala dupa 3 ani de la lansare: „Avem proiecte depuse in valoare de peste 13 miliarde euro, contracte semnate cu o valoare de peste 3,5 miliarde euro si plati efectuate catre beneficiari de aproximativ 1,8 miliarde euro".

Veronica Toncea - Director General, Fondul de Garantare a Creditelor Rurale, a vorbit despre garantiile guvernamentale ca solutii de creditare in mediul rural, acestea aducand avantaje atat beneficiarilor, cat si bancii.

Cătălin Miraute - Presales Consultant, GIS Solutions, STAR STORAGE, a pus in valoare solutiile oferite pentru componenta geospatiala din Administratia Publica. Astfel, printr-un sistem integrat, se poate obtine transpunerea realitatii din teren, administrarea centralizata, analize si rapoarte, se pot efectua operatiuni de monitorizare a cadastrului, infrastructurii rutiere, disciplina in constructii si multe altele, direct de pe terminalul conectat la internet: calculator sau telefon mobil.

Adrian Budura - Business Developer Manager, ETA2U, a exemplificat multitudinea de solutii de suport IT oferite de ETA2U prin studiile de caz ale proiectelor desfasurate la Primaria Timisoara, Consiliul Judetean Timis, Directia Fiscala a Municipiului Timisoara si la Primaria Oradea. ETA2U a pus la dispozitie un sistem automat de monitorizare, raportare si alertare capabil sa interactioneze cu absolut toate elementele infrastructurii IT: realizarea unei zone de acces de tip hot spot pentru deservirea populatiei cu acces gratuit la internet, transmisii live prin intermediul internetului ale sedintelor consiliului local, realizarea de conexiuni VPN si retele wireless cu acces public, instalarea de camere de monitorizare puncte de interes public care transmit imagini in timp real pe internet http://www.timislive.ro/, servicii de securitate prin protejare a retelei LAN de atacuri informatice prin utilizarea dispozitivelor tip firewall si altele.

Daniel Kostyal - Relationship Manager Solutions Provider, IBM Romania, a adus la cunostinta participantilor solutiile special dezvoltate de catre IBM pentru administratia publica, precum transporturile inteligente (o oportunitate de a reduce congestiile, informarea in timp real asupra situatiilor din trafic, cresterea productivitatii companiilor de transport public, etc), administratia locala inteligenta (stimularea economiilor, reducerea timpului si a costurilor pentru contribuabili, etc), energie si utilitati inteligente pentru gestionarea eficienta a cererii si ofertei, educatie inteligenta si telecomunicatii inteligente pentru interconectarea sistemelor urbane.

Alin Barbut - Director Vanzari, ADEPLAST, a subliniat importanta reabilitarii termice a cladirilor. In aceste sens, ADEPLAST ofera o serie de solutii: adezivi pentru sisteme termoizolante, finisaje, mortare de asanare, sistem de stocare si transport a mortarelor uscate cu aplicare mecanizata.

In completare, Tolomey Marcel Andrei - Director sucursala CEC Bank Timisoara, a informat invitatii cu privire la solutiile de finantare pe care le pot obtine pentru reabilitarea termica a locuintelor. Acestea sunt oferite pe o perioada de 60 de luni, acoperind max. 90% din devizul de executare a lucrarilor, dar nu mai mult decat echivalentul in lei, inclusiv TVA a 1.850 EUR/camera de locuit, iar contributia proprie trebuie sa fie de min. 10% din valoarea de executie a lucrarilor din devizul general.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media Craiova.ro, PRWave, Wall-street.ro, Startup.ro, PRWave Directory, MediaLook, Agora News, IT Trends.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informaţiei, comunicaţii, afaceri şi distribuţie de carte straina si este prezent in piaţa publicaţiilor de IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group deţine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferinţele Regionale Agora, Conferinţele de Tehnologie Agora, Conferinţele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica - conferinţa anuala pe tema Open Source Free Software, serviciul de distribuţie de carte straina Byblos şi portalul online cu serviciul de ştiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vești bune de la Ministerul Muncii! Mai multe indemnizații, majorate de la 1 martie 2024

05 Mar 2024 2144

O fermă de creștere și abatorizare prepelițe, deținută de Ferma Buna SRL din Constanța, scoasă la licitație. Bunul a fost evaluat la peste 5 miloane de lei (DOCUMENT)

01 Mar 2024 656

#ConstantaEsteBine Valul doi de energie – partea a doua – ziua 7. Următoarele șapte zile cu luna în creștere sunt foarte intense

16 Feb 2024 615

Clasamentul celor mai căutate staţiuni la acest moment arată că Mamaia şi Eforie Nord îşi dispută prima poziţie

06 Feb 2024 572

Licitații Constanța Primăria Medgidia, modificări la contractul cu Bau Stark SRL pentru lucrările de la Spitalul Municipal Medgidia (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1388

Debitul Dunării va fi în creştere, săptămâna viitoare! Anunțul hidrologilor

28 Jan 2024 631

Ministrul Învățământului „Între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere a salariilor de peste 50% în medie, în învăţământ“

15 Jan 2024 780

Transportul rutier de mărfuri a crescut cu 1,2%, în primele 9 luni din 2023. Situația transportului maritim

13 Jan 2024 621

Modă Pentru 2024. Culori vii, materiale inovatoare și stiluri neașteptate

07 Jan 2024 1354

Premierul României, Marcel Ciolacu, anunţă o creştere economică de 3,4% pentru 2024; peste 7% din PIB, pentru investiţii (VIDEO)

04 Jan 2024 585

Sondaj de opinie Ce obiective personale îți propui să atingi în noul an?

31 Dec 2023 896

Retrospectivă 2023 Investiții imobiliare ce au marcat anul. De la spălătorii trasnsformate în restaurant, la blocuri de 28 de etajele

29 Dec 2023 1314

Prim ministrul Marcel Ciolacu ​”Așa cum am asigurat în repetate rânduri, nu vom crește taxe sau impozite”

12 Dec 2023 767

Constanța Lichidatorul judiciar al fermelor de porci de la Pecineaga și Movila Verde, sancționat de Garda de Mediu

12 Dec 2023 785

Monitorizare hidrologică Evoluția debitului Dunării și a râurilor din România în săptămâna 2-9 decembrie

03 Dec 2023 645