Companii

Social Impact Award caută studenții cu idei de întreprinderi sociale!

Impact Hub București și Fundația ERSTE lansează ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE.
 
În România, un juriu compus din peste 10 membri va desemna proiectele câștigătoare ale celor trei premii de câte 5.000 de lei, iar un al patrulea premiu, în valoare de 3.000 de lei, va fi decis de votul publicului.
 
Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. Alături de specialiști în domeniu, studenții vor identifica posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societății, vor învăța cum să creeze modele de afaceri sustenabile și cum să transmită mesaje convingătoare către finanțatori, parteneri sau viitori clienți. Seminariile vor avea loc la Impact Hub București, participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online.
 
De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.
Informaţii detaliate despre înscriere, programul atelierelor tematice precum și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: http://socialimpactaward.ro.
Data limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2014.
Proiectele înscrise în competiţie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienţă  în diverse domenii de activitate, dar cu interese comune în zona de antreprenoriat social: Ciprian Stănescu - Aspen Institute, Diana Certan - Fundația Noi Orizonturi, Florin Ghindă - RomâniaPozitivă.ro, Oana Păun - Impact Hub Bucharest, Oana Țoiu - Business Models Inc., Tincuta Apăteanu - Asociatia Edusfera, Vlad Craioveanu - Impact Hub Bucharest & Business Models Inc., Zoltan Bereczki - NESsT.
Premii:
Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:
  • 3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)
  • 1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.
 
În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaționale și vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie - august 2014.
 
„Fundaţia ERSTE sprijină Social Impact Award pentru că suntem convinși că antreprenoriatul social reprezintă o soluție viabilă pentru diferite probleme ale societății. Totodată, dorim să sprijinim entuziasmul, creativitatea și spiritul inovator caracteristic tinerilor, provocându-i să dezvolte idei de întreprinderi sociale sustenabile”, a declarat Franz Karl Prüller, membru al Consiliului de Conducere și Directorul Programului de Dezvoltare Socială al Fundaţiei ERSTE.
„Prin programele pe care noi la Impact Hub București le desfășurăm susținem inițiativele antreprenoriale ce vizează și un impact social, iar lucrul cu noua generație de antreprenori ne-a încurajat să organizăm Social Impact Award în România și în 2014. Suntem convinși că vom întâlni mulți studenți cu inițiativă atât la evenimente cât și ca aplicanți, iar pentru câștigători susținerea unei comunități precum cea de la Impact Hub și premiile financiare îi vor ajuta să își pună ideile în practică”. a declarat Oana Păun, Managing Director și Co-Fondator Impact Hub București.
Competiția de anul trecut a avut trei câștigători din România. Proiectul InoTech și „Cooperativa de artă” au fost declarate câștigătoare în urma evaluării juriului, iar proiectul ZenDoo Kindergarten a primit premiul de popularitate în urma voturilor online. InoTech este un proiect de mediu care vizează dezvoltarea de noi concepte și produse în domeniul reciclării, cum ar fi amenajarea spațiilor publice cu produse reciclate (canapele realizate din PET-uri și Bean Bags). Cooperativa de artă realizează tricouri unicat pe care le comercializează în scopul susținerii unei organizații non-profit. Proiectul ZenDoo în grădinițe are în vedere dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor între trei și nouă ani, prin piese de teatru, cursuri de teatru și de dezvoltare personală.
 
Calendar Social Impact Award (SIA) 2014:
13 martie – Lansare Social Impact Award 2014 & deschiderea înscrierilor
31 martie – studenții vor avea ocazia să afle detalii despre competiție și să cunoască antreprenori sociali din România, printre care se numără trei dintre câștigătorii ediției din 2013 a Social Impact Award (Ștefan Sava, Cezar Cherciu, Dragoș Iulian Matei). http://socialimpactaward.ro/workshop/sia-info-session/
4 aprilie – seminar de identificare a ideilor de afaceri sociale. http://socialimpactaward.ro/workshop/idea-generation/
7 aprilie – seminar de instruire privind transformarea ideii într-un model de afacere sustenabilă http://socialimpactaward.ro/workshop/social-business-models/
15 aprilie – Data limită pentru înscrieri în competiția de idei
7 - 20 mai – Vot online pentru ideile finaliste
21 mai – Ceremonia de premiere la Impact Hub București
Despre competiţie
Competiţia a fost lansată în 2009 în Austria de către Institutul de Antreprenoriat Social şi Inovaţie al Facultăţii de Ştiinţe  Economice şi Administrarea Afacerilor din Viena.
Ediția din România este sprijinită de KissFM în calitate de partener media principal.
Fundaţia ERSTE
În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.
www.erstestiftung.org
 
 
Impact Hub București
Impact Hub București este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub București oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliţia Română scoate 168 de posturi la concurs. Află în ce domenii!

07 Sep 2018 1397

Domeniile „.ro” pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanţă anuală vor fi şterse

30 Aug 2018 236

Veşti bune pentru Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova!

01 Aug 2018 757

Viorica Dăncilă, la Summit-ul formatului de cooperare R.P. Chineză - Europa Centrală și de Est

06 Jul 2018 324

Aproape 30.000 de locuri de muncă vacante, în România. Peste 600 sunt disponibile în județul Constanța. Află din ce domenii sunt oportunitățile de angajare

26 Jun 2018 720

Știați că...Giovanni Boccaccio, Nae Ionescu, Murad al IV-lea și Tupac Shakur au ceva în comun?

16 Jun 2018 474

Italieni cu suflet de români Favoriţi ai Familiei Regale (galerie foto)

01 Jun 2018 1278

UPDATE Declarații de ultimă oră. LIVE TEXTDeputatul Mircea Dobre, fost ministru al Turismului, se alătură proiectului politic Pro România a lui Victor Ponta (galerie foto)

23 May 2018 2152

Prim-ministrul Republicii Croația, Andrej Plenkovic, în vizită oficială la Palatul Victoria

18 May 2018 989

Furnizori internaţionali de echipamente şi servicii navale, la Europort România. Eveniment organizat de Ahoy Rotterdam Olanda, CCINA Constanţa şi Ambasada Olandei (galerie foto)

16 May 2018 1349

Programul şi componenţa comisiilor de specialitate din cadrul CJC. Când îi găsiţi la „lucru“ pe aleşii judeţeni?

02 Apr 2018 722

Imagini de la eveniment Istoricii Valentin Ciorbea și Stoica Lascu au fost premiați de Academia Oamenilor de Știință din România (galerie foto + document)

31 Mar 2018 1494

Cine sunt şi ce au realizat cei trei poliţişti din Constanţa câştigători ai premiului „Poliţistul de Onoare al Anului“

29 Mar 2018 1646

Legea de aprobare a OUG privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice promulgată de președintele Klaus Iohannis. Ce prevede aceasta

28 Mar 2018 1124

Dobrogea în perioada 1908-1912. Câteva statistici interesante (I)

19 Mar 2018 1372

Dragnea a numărat șase domenii prioritare în economie. Ce crede că este necesar la Constanța

10 Mar 2018 1518

Primăria Constanţa alocă aproape 10 milioane de lei pentru evenimente culturale şi sportive în 2018. Vezi ce buget primesc Centenarul şi celelalte festivaluri!

07 Mar 2018 1232

Călători străini prin Dobrogea (CLXXVII.4) - Wilhelm Hamm (Germania) - galerie foto

28 Feb 2018 992

Călători străini prin Dobrogea (CLXXVII.3) - W. Hamm (Germania)

21 Feb 2018 832

Călători străini prin Dobrogea (CLXXVII.2) - Wilhelm Hamm (Germania) - galerie foto

16 Feb 2018 1287

Călători străini prin Dobrogea (CLXXVII.1) - Wilhelm Hamm - galerie foto

14 Feb 2018 783

Salariile au crescut în luna decembrie. În ce domenii s-a câştigat cel mai mult

09 Feb 2018 728

Tranzacţia prin care Glebi Holdings PLC preia A&D Pharma Holdings NV analizată de Consiliul Concurenței

06 Feb 2018 696

La Gala HOTSPOT Brașov 2018 Maurer Imobiliare și-a adjudecat premiul de onoare „Liderul în dezvoltare imobiliară rezidențială în România“

02 Feb 2018 1231

Interviu online cu Drăguţ Encică şi Dan Baltag, şefii Direcţiei Poliţia Locală Constanţa „De anul viitor vom fi mai prezenţi în stradă, după angajarea celor 100 de persoane în serviciile de ordine publică“

16 Dec 2017 3852

#scrieDobrogea Vasile Pârvan, de veghe printre ruinele Tomisului (galerie foto)

25 Nov 2017 1825

Guvernul, abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanței parlamentare

22 Nov 2017 615

Raportul MCV. Independenţa justiţiei, sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană

15 Nov 2017 727

Asociația Municipiilor din România a premiat excelența. Lista laureaților. Constanța nu a prins niciun loc. Și asta spune multe

07 Nov 2017 2238

#scrieDobrogea Sistemul educaţional islamic. Seminarul musulman din Medgidia (II) - galerie foto

25 Oct 2017 3706

Astrocafe.ro Luna noua in Balanta- 19 octombrie 2017. Libertatea e la un adevar distanta

19 Oct 2017 1321

Făgădău aduce Institutul Aspen la Constanţa!

07 Oct 2017 1289

Colaborare ZIUA de Constanţa Sorin Marcel Colesniuc propune o nouă serie de articole pentru pasionaţii de istorie

29 Aug 2017 2035

Eşti român? Ştii să păstrezi un secret? SRI angajează opt oameni în domenii diferite. Iată care sunt condiţiile şi unde se trimit CV-urile

28 Aug 2017 6739

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti. Bugetul pentru apărare pe lista subiectelor analizate

08 Aug 2017 888

Comisia de Urbanism a CJC a rămas fără preşedinte. Cum lucrează aleşii judeţeni şi în ce zile se întrunesc comisiile de specialitate

05 Jul 2017 1856

Unităţile de învăţământ şi dispensarul, incluse pe lista obiectivelor de investiţii la Mihail Kogălniceanu

22 Jun 2017 2615

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL Muhscină pierde în faţa lui Dobre, Huţucă intră în Biroul Politic Naţional (document)

19 Jun 2017 4113

Întrevederea dintre domnul Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României şi E.S. dl. Ramiro Fernández Bachiller, ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti

06 Jun 2017 1042

Companiile KazMunayGas, CEFC si KazMunayGas International pregătesc mai multe investiţii în ţara noastră. Ce domenii au în vizor

22 May 2017 1408

Andrei Cătălin Huianu, de la Colegiul Tehnic „Pontica“, premiul III la Olimpiada de Tehnologii, domeniul Agricultură

15 May 2017 1107

Horoscop pentru saptamana 15 - 21 mai 2017

15 May 2017 1824

Guvernul a modificat Ghidul carierei cadrelor militare. Cum se vor face înaintările în grad

27 Apr 2017 29610

Trei ani de la moartea poetei Nina Cassian, de o eleganţă ieşită din comun

15 Apr 2017 1016

Manifestări culturale şi sportive la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, de ziua unităţii şcolare (galerie foto)

12 Apr 2017 1238

În prima zi de Paşte, Traian Petcu împlineşte 93 de ani „Un doctor care m-a consultat a zis, impresionat, că se apucă şi el de atletism“

11 Apr 2017 2760

Rezultatul procesului de consultare a pieţei Cât ar putea costa „Strategia integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Constanţa pentru perioada 2017 - 2022“

08 Apr 2017 1135

Next Star 2017 s-a încheiat. Cine este mica mare câștigătoare și din oraș este. Care este valoarea marelui premiu

07 Apr 2017 3462

Traian Petcu, atletul-fenomen „Viaţa sportivă, echilibrată şi fără excese m-a ajutat să concurez şi la peste 90 de ani”

06 Apr 2017 4553

Sevil Shhaideh şi situaţia aleșilor locali care se află în conflict de interese

03 Mar 2017 1068