Companii

Social Impact Award caută studenții cu idei de întreprinderi sociale!

Impact Hub București și Fundația ERSTE lansează ediția din 2014 a Social Impact Award, competiția de antreprenoriat social pentru studenții din România. Concursul încurajează tinerii să dezvolte proiecte care, pe lângă obținerea unui profit, au impact pozitiv în societate. Inițiativa se desfășoară anul acesta în 8 țări europene, Austria, Cehia, Croația, Elveția, Grecia, România, Rusia și Slovacia iar partenerul principal este Fundația ERSTE.
 
În România, un juriu compus din peste 10 membri va desemna proiectele câștigătoare ale celor trei premii de câte 5.000 de lei, iar un al patrulea premiu, în valoare de 3.000 de lei, va fi decis de votul publicului.
 
Sub sloganul “Push the button, change the world!”, competiţia oferă tuturor studenţilor interesați oportunitatea de a participa la seminarii de informare și instruire în domeniul antreprenoriatului social. Alături de specialiști în domeniu, studenții vor identifica posibile idei de afaceri sociale pornind de la problemele societății, vor învăța cum să creeze modele de afaceri sustenabile și cum să transmită mesaje convingătoare către finanțatori, parteneri sau viitori clienți. Seminariile vor avea loc la Impact Hub București, participarea fiind gratuită pentru studenți, pe baza înscrierii online.
 
De la reducerea sărăciei, sănătate, educaţie, mediu, dezvoltare comunitară, până la tehnologii de informare şi de comunicare, drepturile omului, egalitatea de şanse, studenţii, organizaţi în echipe de maximum cinci persoane, îşi pot alege orice temă pentru a dezvolta o idee de afacere socială, atâta vreme cât ea este relevantă pentru comunitatea în care se doreşte implementarea sa.
Informaţii detaliate despre înscriere, programul atelierelor tematice precum și criteriile de eligibilitate sunt disponibile pe website-ul competiţiei: http://socialimpactaward.ro.
Data limită pentru înscrieri este 15 aprilie 2014.
Proiectele înscrise în competiţie vor fi evaluate de un juriu multidisciplinar cu experienţă  în diverse domenii de activitate, dar cu interese comune în zona de antreprenoriat social: Ciprian Stănescu - Aspen Institute, Diana Certan - Fundația Noi Orizonturi, Florin Ghindă - RomâniaPozitivă.ro, Oana Păun - Impact Hub Bucharest, Oana Țoiu - Business Models Inc., Tincuta Apăteanu - Asociatia Edusfera, Vlad Craioveanu - Impact Hub Bucharest & Business Models Inc., Zoltan Bereczki - NESsT.
Premii:
Câștigătorii din Romania vor primi patru premii, după cum urmează:
  • 3 premii în urma evaluării juriului (3 x 5 000 lei)
  • 1 premiu de popularitate de 3 000 de lei pe baza votului online din perioada 7-20 mai 2014.
 
În afara premiilor în bani, reprezentanții proiectelor câștigătoare vor avea posibilitatea de a participa la workshop-uri internaționale și vor beneficia de abonamente la Impact Hub București în perioada iunie - august 2014.
 
„Fundaţia ERSTE sprijină Social Impact Award pentru că suntem convinși că antreprenoriatul social reprezintă o soluție viabilă pentru diferite probleme ale societății. Totodată, dorim să sprijinim entuziasmul, creativitatea și spiritul inovator caracteristic tinerilor, provocându-i să dezvolte idei de întreprinderi sociale sustenabile”, a declarat Franz Karl Prüller, membru al Consiliului de Conducere și Directorul Programului de Dezvoltare Socială al Fundaţiei ERSTE.
„Prin programele pe care noi la Impact Hub București le desfășurăm susținem inițiativele antreprenoriale ce vizează și un impact social, iar lucrul cu noua generație de antreprenori ne-a încurajat să organizăm Social Impact Award în România și în 2014. Suntem convinși că vom întâlni mulți studenți cu inițiativă atât la evenimente cât și ca aplicanți, iar pentru câștigători susținerea unei comunități precum cea de la Impact Hub și premiile financiare îi vor ajuta să își pună ideile în practică”. a declarat Oana Păun, Managing Director și Co-Fondator Impact Hub București.
Competiția de anul trecut a avut trei câștigători din România. Proiectul InoTech și „Cooperativa de artă” au fost declarate câștigătoare în urma evaluării juriului, iar proiectul ZenDoo Kindergarten a primit premiul de popularitate în urma voturilor online. InoTech este un proiect de mediu care vizează dezvoltarea de noi concepte și produse în domeniul reciclării, cum ar fi amenajarea spațiilor publice cu produse reciclate (canapele realizate din PET-uri și Bean Bags). Cooperativa de artă realizează tricouri unicat pe care le comercializează în scopul susținerii unei organizații non-profit. Proiectul ZenDoo în grădinițe are în vedere dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor între trei și nouă ani, prin piese de teatru, cursuri de teatru și de dezvoltare personală.
 
Calendar Social Impact Award (SIA) 2014:
13 martie – Lansare Social Impact Award 2014 & deschiderea înscrierilor
31 martie – studenții vor avea ocazia să afle detalii despre competiție și să cunoască antreprenori sociali din România, printre care se numără trei dintre câștigătorii ediției din 2013 a Social Impact Award (Ștefan Sava, Cezar Cherciu, Dragoș Iulian Matei). http://socialimpactaward.ro/workshop/sia-info-session/
4 aprilie – seminar de identificare a ideilor de afaceri sociale. http://socialimpactaward.ro/workshop/idea-generation/
7 aprilie – seminar de instruire privind transformarea ideii într-un model de afacere sustenabilă http://socialimpactaward.ro/workshop/social-business-models/
15 aprilie – Data limită pentru înscrieri în competiția de idei
7 - 20 mai – Vot online pentru ideile finaliste
21 mai – Ceremonia de premiere la Impact Hub București
Despre competiţie
Competiţia a fost lansată în 2009 în Austria de către Institutul de Antreprenoriat Social şi Inovaţie al Facultăţii de Ştiinţe  Economice şi Administrarea Afacerilor din Viena.
Ediția din România este sprijinită de KissFM în calitate de partener media principal.
Fundaţia ERSTE
În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.
www.erstestiftung.org
 
 
Impact Hub București
Impact Hub București este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub București oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei ani de administrație Făgădău, între „avem o listă impresionantă de proiecte“ şi „proiectele serioase se construiesc greu, vă mulţumesc pentru răbdare“. Ce spune vocea poporului?

06 Jun 2019 2513

Ce a declarat avocata lui Liviu Dragnea la ieșire din locuința acestuia

27 May 2019 1167

Măsurile europarlamentarilor PSD pentru mediu - „Vom lupta pentru subvenţii UE, astfel încât produsele locale din ariile naturale protejate să ajungă de la fermier pe raftul românesc şi european“

16 May 2019 583

Primăria municipiului Constanţa Finanţările nerambursabile pentru activităţi nonprofit 2019. Vezi sumele pe capitole

15 May 2019 1031

Ceremonie de repatriere a militarilor din Teatrul de Operaţii Afganistan la Murfatlar, județul Constanța (galerie foto)

13 Mar 2019 619

Județul Constanța. Ceremonie de repatriere a militarilor din Teatrul de Operații din Afganistan

12 Mar 2019 712

Mii de controale efectuate de inspectorii sanitar-veterinari în luna februarie. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei

12 Mar 2019 846

Ce se întâmplă cu tichetele de masă şi voucherele de vacanţă. Proiectul e în transparenţă decizională

07 Mar 2019 505

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 615

#citeşteDobrogea Pericle Martinescu… „Umbre pe pânza vremii“. 108 ani de la naşterea unuia dintre cei mai interesanți scriitori dobrogeni

11 Feb 2019 1153

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Axione de către Bouygues Energies & Services și Mirova

29 Jan 2019 425

Inspectoratul General pentru Imigrări scoate la concurs mai multe posturi vacante. Unde își vor desfășura activitatea viitorii angajați

26 Jan 2019 998

Inspectorii ITM verifică mai multe evenimente comunicate de angajatorii din județul Constanța

17 Jan 2019 861

Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Ce s-a constatat

10 Jan 2019 661

Propunerile pentru desemnarea miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, trimisă președintelui Iohannis. Cine sunt cei nominalizați

07 Jan 2019 574