Companii

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

Internet: http://www.asas.ro                                                    www.media-link-business.ro

Aşchiuţă vine în mijlocul copiilor la cea de a X-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale", obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti din perioada 6-8 august 2010 de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice

            - Credincioşii pot prăznui sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului cu păstrăv de la Palanca şi fasole bătută făcută la cazan

            - Copiii vor degusta, gratuit, produse naturale

            Aşchiuţă, întruchipat de actorul Ion Constantin Chirea, care se autointitulează preşedintele partidului Copiilor de ciocolată, va veni, sâmbătă şi duminică, pe aleile parcului Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” pentru a glumi cu copiii, pentru a-i introduce în lumea copilăriei perpetuee.

            Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a cărui voce uluitoare a dat viaţă, cu zeci de ani în urmă, celebrei păpuşi de lemn Aschiuţă, îi va antrena pe copii într-un concurs despre cum să mănânce sănătos -"Hrana sănătoasă". De altfel, sâmbătă şi duminică dimineaţă, între orele 10-12, copiilor care îşi aduc părinţii la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale le va fi pusă, gratuit, la dispoziţie pentru a degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scărişoara.

            ,,Aschiuţă a fost unul din personajele copilăriei mele. Am rămas surprinsă să aflu ca actorul Ion Constantin Chirea, cel care l-a însufleţit pe Aschiuţă, este, la cei peste 75 de ani ai săi, adeptul unei alimentaţii sănătoase, cu produse naturale, alimentaţie care pare să-i fi şi sporit farmecul de a spune snoave.  Generaţii şi generaţii de copii au crescut cu Aschiuţă şi Daniela şi, acum, povestesc nepoţilor despre ei pentru că le-au înseninat zilele. Iar pentru că viitorul nostru se clădeşte pe tradiţie, sâmbătă, la ora 11, doamna Elena Hornea, din satul buzoian Mihăileşti, va lansa cartea Oceanul meu, dedicată întâmplărilor din locurile natale, dar nu numai. Deoarece suntem în postul Sfintei Marii, producătorii vor aduce şi multe produse de post, inclusiv sarmale cu ciuperci, fasole bătută pe care o vom pregăti chiar în târg, la cazan. Şi de această dată, în lada cu zestre a bunicii vom găsi comoara tradiţiilor, cu minunatele, unicele, culori ale covoarelor şi carpetelor olteneşti” a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business.

            Dulceaţa de afine, pregătită în casă de gospodinele din Maramureş, va face deliciul tuturor - de la copii, la bunici. Iar pentru tinerele gospodine, maramureşencele păstrătoare de tradiţii, le va spune chiar şi reţeta acestei dulceţi făcute cu afine de munte.

            Din Palanca, Mihai şi Ionela Păliştean vor aduce bucureştenilor păstrăv prăjit şi afumat, marinată de păstrăv, pâine făcută pe vatră, dulcuri de casă.

            Dobrogenii aduc şi de data aceasta delicioasa Plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa). Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiudem, cu un pahar de vin pelin. Asan Pervin, gospodar din Peştera, va prepara special pâine cu mălai şi un ceaun cu fasole, lângă care, doritorii pot pune o ceapă cu coajă albă pe care dobrogeanul o aduce pentru prima dată la târg.

            Din Maramureş, Rodica Ţiplea va aduce sarmale cu păsat, prăjituri de post, sarmale de post, dar va prepara, pentru clienţii fideli, tradiţionala placintă cu urdă.

            Maramureşencele ne aduc deja binecunoscutele lor prăjituri tradiţionale - foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize.

            Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale. Cozonacul Bujor şi-a dezvoltat şi propria identitate vizuală sub care activează şi în prezent, punând deosebit accent şi pe componenta de promovare a afacerii. Totodată, Cozonac Bujor a devenit marcă înregistrată pe teritoriul României.

            Produse tradiţionale tătăreşti - Suberek, Pide şi Baclava - vor fi aduse la “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale” de Lucia Irescu, din Medgidia.

            Suberek-ul este o plăcintă tradiţională tătărească, foarte gustoasă şi aromată, datorită aluatului făcut cu foaie, manual şi compoziţiei gătite cu mirodenii. Plăcinta este cu brânză sau carne (vită sau oaie).

            Pide este o pâine tradiţională tătărească cu o consistenţă elastică şi deosebit de gustoasă, umplută cu brânză.  Ce are deosebit această plăcintă fină este faptul că aluatul este făcut manual, frământat de mai multe ori, ca să prindă supleţe şi elasticitate.

            Baclavaua este o reţetă tradiţională turcească de prajitură cu nucă, aromată si îmbietoare. Cu cât foile din aluat sunt mai subţiri, cu atât baclavaua este mai preţioasă.

Istoria prăjiturii este puţin cunoscută, dar o certitudine este faptul că baclavaua, în forma actuală, a fost realizată în palatul Topkapi, resedinţa oficială a sultanilor, undeva pe la 1500, pentru incântarea gusturilor rafinate ale Sultanului Mehmed II.

            Producătorii din Olt vă vor aduce lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării. Şi ce ar putea fi mai apetisant decât o roşie-ciocolată, soi hibrid adaptat de o familie de ingineri horticoli din Scărişoara. Tot la standul producătorilor din Scărişoara vom găsi caise, prune, piersici.

            Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă. Producătorii aduc mierea de salcâm, una dintre cele mai premiate produse româneşti pe plan internaţional, de mană, de rapiţă, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

            În ceea ce priveşte oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variată şi de calitate.

            Domeniile Dealul Mare şi Institutul de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Fetească albă, Fetească regală, Riesling. La aceastea se adaugă şi un vin ecologic ce a făcut deja deliciul cumpărătorilor la ediţia anterioară a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale”.

            Din Călăraşi, de la Ştefăneşti,  producătorii aduc brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră, unul dintre cele mai sănătoase produse, după cum ne sigură şi Mihai Ciocan distribuitor de produse bio din Bucureşti, prin magazinele UNGRA.

            Sucurile naturale de mere de la „Vital“, un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara) vor fi prezente şi la această ediţie a Târgului.

            O gamă largă de sortimente de brânză ne va aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Şirnia,  Gheorghe Bangălă din Fundata, Dorin Trişcă tot din Fundata, judeţul Braşov şi alţi producători.

            Gălăţenii ne vor răcori şi în acest week-end cu bragă, berea KlaussWies şi Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galaţi, vine şi berea fără alcool pentru şoferi.

            Pe lângă ceaiuri, din culturi proprii, atestate ecologic, tincturi şi siropuri, FARMACIA NATURII propune un remediu naturist brevetat deja de OSIM – Pernuţele terapeutice din plante.

Pernuţele terapeutice din plante reprezintă o terapie bazată pe energiile de neegalat ale micilor vieţuitoare ale pământului acumulate de la soare, apă, sol, aer.

Acţiunea pernuţelor se bazează pe degajarea mirosurilor din uleiurile volatile din plante care sunt preluate de cele circa 10 milioane de celule receptoare ale mirosului şi de la acestea, prin nervii olfactivi, informaţia se transmite la creier, care o defineşte. Remarcabila putere bactericidă şi microbiană proprie esenţelor aromatice, se exercită atât în interiorul, cât şi în exteriorul organismului: antiseptice, antispasmodice, antireumatismale etc.

 Multora din esenţele aromatice le este proprie o extraordinară forţa de difuzare prin structurile organismului. Aceste produse sunt foarte greu de realizat, deoarece încorporează multă muncă manuală, începând de la recoltarea plantelor, uscare, amestec, cusut, decor. Totul se face cu multă atenţie şi migală, dar şi cu multă dragoste.

            PERNUŢELE DE MASAJ anticelulitic sunt noutatea acestei ediţii, iar specialiştii vor oferi, la stand, toate detaliile legate de acest produs nou.s
         
            În lada de zestre a bunicii vom găsi covoare olteneşti, din Bechet, Dolj covoare, carpete, prosoape toate cu realizate cu pasărea măiastră, pomul vieţii şi flori stilizate.

Lor li se adaugă multe altele, pe care le puteţi descoperi şi degusta, la târg.
Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti’ (ASAS) – Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada  6-8 august 2010 (vineri-duminică), între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă!

Daniela Popa
Director
SC Media Link Business SRL
www.media-link-business.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Post vacant la Școala Gimnazială "Mircea Dragomirescu", Medgidia, județul Constanța. Când este programat concursul

23 Sep 2018 691

Școala Gimnazială numărul 1, localitatea Siliștea, județul Constanța face angajări

23 Sep 2018 377

Universitatea "Ovidius" din Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuiesc îndeplinite

23 Sep 2018 589

Post vacant la Primăria Comunei Dobromir, judeţul Constanţa

22 Sep 2018 255

Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa scoate la concurs un post de secretar

22 Sep 2018 507

In memoriam. Au trecut cinci ani. Doi militari din Forţele Navale căzuţi în Afganistan. Unul era din judeţul Constanţa. Cum s-a întâmplat

22 Sep 2018 652

Cele şase adăposturi de protecţie civilă din Constanţa vor fi igienizate şi reparate

22 Sep 2018 1481

Post vacant la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, județul Constanța. Când este programat concursul

21 Sep 2018 267

Grădiniţa Program Prelungit “Căsuţa de turtă dulce” Constanţa angajează îngrijitoare

21 Sep 2018 1375

Constanţa Ceremonie de comemorare pentru scafandrii militari căzuți la datorie în Afganistan în 2013

19 Sep 2018 404

Trecerea la nivel a drumului Poarta 1 - Gara Maritimă pe liniile CF, reabilitată (document)

19 Sep 2018 426

Constanța. Șapte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

18 Sep 2018 251

Post vacant la Spitalul Orășenesc Hârșova, județul Constanța. Cine poate participa și când este programat concursul

18 Sep 2018 286

Județul Constanța Spitalul Orășenesc Hârșova angajează. Află când are loc concursul

18 Sep 2018 678

Județul Constanța Spitalul Orășenesc Hârșova recrutează. Care sunt condițiile de participare

18 Sep 2018 374

Liceul Cobadin scoate la concurs un post vacant. Iată condiţiile de participare!

17 Sep 2018 296

Zeci de posturi vacante, la Spitalul Judeţean Constanţa

16 Sep 2018 3822

Preşedintele Donald Trump, o nouă tranşă de impozite vamale pentru produsele din China

16 Sep 2018 362

Constanţa. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime româneşti. Cele mai multe sunt pentru încărcare

15 Sep 2018 285

Universitatea "Ovidius" din Constanța angajeză. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

15 Sep 2018 1264

In memoriam. Căzut la datorie. Este ultimul militar decedat în teatrele de operaţii. A trecut un an de-atunci

15 Sep 2018 2035

Constanţa. Lista navelor avizate pentru sosire în porturile maritime româneşti. Sub ce pavilion sunt

14 Sep 2018 249

Post vacant la Spitalul Municipal Mangalia. Ce condiţii trebuie îndeplinite şi când este programat concursul

14 Sep 2018 1430

Post vacant la Primăria comunei Albești, judeţul Constanţa. Cine poate participa și când este programat concursul

12 Sep 2018 635

Constanța. Cinci nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Toate sunt avizate pentru descărcare

12 Sep 2018 237

Consiliul Judeţean Constanţa scoate la concurs un post de director general adjunct. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

12 Sep 2018 391

Liceul Tehnologic Cogealac scoate la concurs un post vacant

12 Sep 2018 435

Liceul Tehnologic Cogealac face angajări

12 Sep 2018 516

Primăria Oraşului Hârşova scoate la concurs un post vacant

11 Sep 2018 296

Primăria Constanţa angajează. Află posturile vacante

11 Sep 2018 3943

Grădinița cu Program Prelungit Amicii Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

10 Sep 2018 1369

Posturi vacante la Primăria Gârliciu, judeţul Constanţa. Nu este necesară vechimea

09 Sep 2018 1318

Post vacant la Primăria Adamclisi. Cine poate participa la concurs

09 Sep 2018 590

Școala Generală Numărul 28 "Dan Barbilian" din Constanța angajează. Află ce post este vacant

09 Sep 2018 2935

Constanța. Șase nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

07 Sep 2018 250

Coreea de Nord. 76 de morţi, în urma inundaţiilor masive

07 Sep 2018 241

Muzeul de Artă Constanţa scoate la concurs un post vacant

07 Sep 2018 524

Primăria Comunei Castelu scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

05 Sep 2018 379

Revista presei locale

05 Sep 2018 432

Constanța. 12 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt sub pavilion Turcia

04 Sep 2018 299

Militari din Brigada 9 Mecanizată Dobrogea la un exerciţiu internaţional în Georgia. De unde sunt şi cine îi comandă (galerie foto)

04 Sep 2018 1032

Liviu Dragnea susține că nu se află într-o dispută cu Gabriela Firea. Ce a declarat despre audierea primarului Capitalei la Parchetul General

03 Sep 2018 301

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa scoate la concurs un post vacant

03 Sep 2018 1197

Post vacant la Primăria Comunei Cerchezu, județul Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

02 Sep 2018 348

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

02 Sep 2018 261

„Niciodată singur!“ Radio Sky împlineşte un sfert de secol de când emite fără întrerupere în FM-ul constănţean

01 Sep 2018 949

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa scoate la concurs un post vacant

31 Aug 2018 2159

Constanța. Lista navelor avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

31 Aug 2018 271

Constanța. Șapte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

30 Aug 2018 266

Constanța. 12 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

29 Aug 2018 264