Companii

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

Internet: http://www.asas.ro                                                    www.media-link-business.ro

Aşchiuţă vine în mijlocul copiilor la cea de a X-a ediţie a "Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale", obţinute în ferme şi gospodării ţărăneşti din perioada 6-8 august 2010 de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice

            - Credincioşii pot prăznui sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului cu păstrăv de la Palanca şi fasole bătută făcută la cazan

            - Copiii vor degusta, gratuit, produse naturale

            Aşchiuţă, întruchipat de actorul Ion Constantin Chirea, care se autointitulează preşedintele partidului Copiilor de ciocolată, va veni, sâmbătă şi duminică, pe aleile parcului Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti” pentru a glumi cu copiii, pentru a-i introduce în lumea copilăriei perpetuee.

            Ion Constantin Chirea, actorul ventriloc a cărui voce uluitoare a dat viaţă, cu zeci de ani în urmă, celebrei păpuşi de lemn Aschiuţă, îi va antrena pe copii într-un concurs despre cum să mănânce sănătos -"Hrana sănătoasă". De altfel, sâmbătă şi duminică dimineaţă, între orele 10-12, copiilor care îşi aduc părinţii la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale le va fi pusă, gratuit, la dispoziţie pentru a degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scărişoara.

            ,,Aschiuţă a fost unul din personajele copilăriei mele. Am rămas surprinsă să aflu ca actorul Ion Constantin Chirea, cel care l-a însufleţit pe Aschiuţă, este, la cei peste 75 de ani ai săi, adeptul unei alimentaţii sănătoase, cu produse naturale, alimentaţie care pare să-i fi şi sporit farmecul de a spune snoave.  Generaţii şi generaţii de copii au crescut cu Aschiuţă şi Daniela şi, acum, povestesc nepoţilor despre ei pentru că le-au înseninat zilele. Iar pentru că viitorul nostru se clădeşte pe tradiţie, sâmbătă, la ora 11, doamna Elena Hornea, din satul buzoian Mihăileşti, va lansa cartea Oceanul meu, dedicată întâmplărilor din locurile natale, dar nu numai. Deoarece suntem în postul Sfintei Marii, producătorii vor aduce şi multe produse de post, inclusiv sarmale cu ciuperci, fasole bătută pe care o vom pregăti chiar în târg, la cazan. Şi de această dată, în lada cu zestre a bunicii vom găsi comoara tradiţiilor, cu minunatele, unicele, culori ale covoarelor şi carpetelor olteneşti” a precizat Daniela Popa, manager Media Link Business.

            Dulceaţa de afine, pregătită în casă de gospodinele din Maramureş, va face deliciul tuturor - de la copii, la bunici. Iar pentru tinerele gospodine, maramureşencele păstrătoare de tradiţii, le va spune chiar şi reţeta acestei dulceţi făcute cu afine de munte.

            Din Palanca, Mihai şi Ionela Păliştean vor aduce bucureştenilor păstrăv prăjit şi afumat, marinată de păstrăv, pâine făcută pe vatră, dulcuri de casă.

            Dobrogenii aduc şi de data aceasta delicioasa Plăcintă dobrogeană dar şi rulada din pulpă de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa). Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiudem, cu un pahar de vin pelin. Asan Pervin, gospodar din Peştera, va prepara special pâine cu mălai şi un ceaun cu fasole, lângă care, doritorii pot pune o ceapă cu coajă albă pe care dobrogeanul o aduce pentru prima dată la târg.

            Din Maramureş, Rodica Ţiplea va aduce sarmale cu păsat, prăjituri de post, sarmale de post, dar va prepara, pentru clienţii fideli, tradiţionala placintă cu urdă.

            Maramureşencele ne aduc deja binecunoscutele lor prăjituri tradiţionale - foi cu mere, prăjitură caramel, cu nucă de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac, dar şi alte surprize.

            Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale. Cozonacul Bujor şi-a dezvoltat şi propria identitate vizuală sub care activează şi în prezent, punând deosebit accent şi pe componenta de promovare a afacerii. Totodată, Cozonac Bujor a devenit marcă înregistrată pe teritoriul României.

            Produse tradiţionale tătăreşti - Suberek, Pide şi Baclava - vor fi aduse la “Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale” de Lucia Irescu, din Medgidia.

            Suberek-ul este o plăcintă tradiţională tătărească, foarte gustoasă şi aromată, datorită aluatului făcut cu foaie, manual şi compoziţiei gătite cu mirodenii. Plăcinta este cu brânză sau carne (vită sau oaie).

            Pide este o pâine tradiţională tătărească cu o consistenţă elastică şi deosebit de gustoasă, umplută cu brânză.  Ce are deosebit această plăcintă fină este faptul că aluatul este făcut manual, frământat de mai multe ori, ca să prindă supleţe şi elasticitate.

            Baclavaua este o reţetă tradiţională turcească de prajitură cu nucă, aromată si îmbietoare. Cu cât foile din aluat sunt mai subţiri, cu atât baclavaua este mai preţioasă.

Istoria prăjiturii este puţin cunoscută, dar o certitudine este faptul că baclavaua, în forma actuală, a fost realizată în palatul Topkapi, resedinţa oficială a sultanilor, undeva pe la 1500, pentru incântarea gusturilor rafinate ale Sultanului Mehmed II.

            Producătorii din Olt vă vor aduce lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării. Şi ce ar putea fi mai apetisant decât o roşie-ciocolată, soi hibrid adaptat de o familie de ingineri horticoli din Scărişoara. Tot la standul producătorilor din Scărişoara vom găsi caise, prune, piersici.

            Tot de la producătorii din Maramureş, bucureştenii pot cumpăra miere, fagure, propolis, dar şi dulceţuri şi siropuri naturale preparate în casă. Producătorii aduc mierea de salcâm, una dintre cele mai premiate produse româneşti pe plan internaţional, de mană, de rapiţă, zmeur, floarea soarelui, de tei, de castan.

            În ceea ce priveşte oferta de vinuri, aceasta este, ca de obicei, variată şi de calitate.

            Domeniile Dealul Mare şi Institutul de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Fetească albă, Fetească regală, Riesling. La aceastea se adaugă şi un vin ecologic ce a făcut deja deliciul cumpărătorilor la ediţia anterioară a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale”.

            Din Călăraşi, de la Ştefăneşti,  producătorii aduc brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră, unul dintre cele mai sănătoase produse, după cum ne sigură şi Mihai Ciocan distribuitor de produse bio din Bucureşti, prin magazinele UNGRA.

            Sucurile naturale de mere de la „Vital“, un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara) vor fi prezente şi la această ediţie a Târgului.

            O gamă largă de sortimente de brânză ne va aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Şirnia,  Gheorghe Bangălă din Fundata, Dorin Trişcă tot din Fundata, judeţul Braşov şi alţi producători.

            Gălăţenii ne vor răcori şi în acest week-end cu bragă, berea KlaussWies şi Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galaţi, vine şi berea fără alcool pentru şoferi.

            Pe lângă ceaiuri, din culturi proprii, atestate ecologic, tincturi şi siropuri, FARMACIA NATURII propune un remediu naturist brevetat deja de OSIM – Pernuţele terapeutice din plante.

Pernuţele terapeutice din plante reprezintă o terapie bazată pe energiile de neegalat ale micilor vieţuitoare ale pământului acumulate de la soare, apă, sol, aer.

Acţiunea pernuţelor se bazează pe degajarea mirosurilor din uleiurile volatile din plante care sunt preluate de cele circa 10 milioane de celule receptoare ale mirosului şi de la acestea, prin nervii olfactivi, informaţia se transmite la creier, care o defineşte. Remarcabila putere bactericidă şi microbiană proprie esenţelor aromatice, se exercită atât în interiorul, cât şi în exteriorul organismului: antiseptice, antispasmodice, antireumatismale etc.

 Multora din esenţele aromatice le este proprie o extraordinară forţa de difuzare prin structurile organismului. Aceste produse sunt foarte greu de realizat, deoarece încorporează multă muncă manuală, începând de la recoltarea plantelor, uscare, amestec, cusut, decor. Totul se face cu multă atenţie şi migală, dar şi cu multă dragoste.

            PERNUŢELE DE MASAJ anticelulitic sunt noutatea acestei ediţii, iar specialiştii vor oferi, la stand, toate detaliile legate de acest produs nou.s
         
            În lada de zestre a bunicii vom găsi covoare olteneşti, din Bechet, Dolj covoare, carpete, prosoape toate cu realizate cu pasărea măiastră, pomul vieţii şi flori stilizate.

Lor li se adaugă multe altele, pe care le puteţi descoperi şi degusta, la târg.
Evenimentul se desfăşoară în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu-Şişeşti’ (ASAS) – Bd. Mărăşti nr. 61, sector 1, Bucureşti, în perioada  6-8 august 2010 (vineri-duminică), între orele 9 şi 18. Intrarea este liberă!

Daniela Popa
Director
SC Media Link Business SRL
www.media-link-business.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din Constanţa angajează comandant. Când este programat concursul

22 Jul 2018 610

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră organizează concurs. 12 posturi vacante

20 Jul 2018 405

Spitalul Municipal Mangalia scoate la concurs un post vacant

20 Jul 2018 453

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa angajează şoferi pentru autosanitare

20 Jul 2018 1317

A trecut un an de la crima din gara Suceava. Un polițist a fost înjunghiat mortal. Ce mesaj transmit polițiștii din Constanța

20 Jul 2018 241

Primăria Agigea scoate la concurs un post vacant. Condiții de participare

19 Jul 2018 487

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru încărcare

19 Jul 2018 242

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa organizează concurs pentru ocuparea a două posturi vacante

18 Jul 2018 2048

Două unităţi militare din Constanţa angajează personal civil

18 Jul 2018 4735

Constanța. Zece nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru descărcare/încărcare

18 Jul 2018 323

Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale Constanța angajează. Iată ce post este vacant!

17 Jul 2018 407

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor face angajări. La Constanța sunt două posturi vacante

17 Jul 2018 1044

Constanța. Opt nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru reparații

17 Jul 2018 1113

Primăria Comunei Lumina, județul Constanța, angajează șofer. Iată condițiile!

16 Jul 2018 587

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Costinești angajează secretar

16 Jul 2018 366

Constanța. Câte nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru reparații

16 Jul 2018 235

Constanţa. Lista navelor avizate pentru sosire în porturile maritime româneşti. Cele mai multe sunt pentru încărcare

15 Jul 2018 986

Laurenţiu Ionuţ Cătănoiu, decedat într-un accident rutier, ar fi împlinit azi 26 de ani

14 Jul 2018 2383

Constanța. Opt nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

13 Jul 2018 287

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța organizează concurs

12 Jul 2018 622

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța organizează concurs. Ce post este vacant

12 Jul 2018 1938

SPIT Constanţa face angajări! Este scos la concurs un post de conducere

12 Jul 2018 1015

Revista presei locale

12 Jul 2018 381

Se împlinesc 109 ani de la nașterea unui cunoscut poet și scriitor român

12 Jul 2018 265

Constanța. 11 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Una este pentru descărcare/încărcare

11 Jul 2018 252

La ce post de televiziune poate fi urmărit meciul Racing FC Union Luxemburg - FC Viitorul

11 Jul 2018 1471

Post vacant la Muzeul Naţional al Marinei Române din Constanţa

10 Jul 2018 897

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța angajează asistent social. Condiții de participare

09 Jul 2018 519

Primăria comunei Târguşor angajează! Iată ce posturi sunt scoase la concurs

09 Jul 2018 772

Peste 700 de locuri de muncă disponibile, în județul Constanța

09 Jul 2018 924

Imagini de la ceremonia de comemorare a căpitanului comandor (pm) Florin Rotaru, căzut la mitingul aviatic de la Fetești (video)

09 Jul 2018 2986

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Constanţa”, din Palazu Mare, scoate la concurs mai multe posturi

09 Jul 2018 3806

Peste 70 de milioane de conturi, suspendate de Twitter. Care este motivul

07 Jul 2018 312

Liceul Tehnologic ”Radu Prișcu” din Dobromir, județul Constanța, angajează administrator financiar

07 Jul 2018 346

Primaria comunei Corbu scoate la concurs un post vacant. Condiții de participare

06 Jul 2018 521

Constanța. Cinci nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

06 Jul 2018 319

Codrin Ştefănescu Ministerul Economiei a finalizat demersurile pentru recuperarea a 51% din acțiunile Șantierului Naval Mangalia

05 Jul 2018 360

Imagini de la comemorarea celor 12 militari din forțele navale și aeriene române, care și-au pierdut viața în accidentul aviatic de la Tuzla (galerie foto)

05 Jul 2018 2502

Post vacant la Liceul Tehnologic C.A. Rosetti din Constanța

05 Jul 2018 558

Alertă. Pompierii au fost solicitaţi la o intervenţie, în Constanţa, în toiul nopţii. Iată motivul

05 Jul 2018 1284

Scandal monstru într-un post de poliţie din Constanţa Un recidivist, către un ofiţer - „Te prind şi te fac!“

05 Jul 2018 2616

Post vacant la Liceul Tehnologic Ciobanu, județul Constanța. Când este programat concursul

04 Jul 2018 512

Opt ani de la tragedia de la Tuzla. 12 militari și-au pierdut viața după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit la scurt timp de la decolare

04 Jul 2018 2112

Constanța. 16 nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt sub pavilion Panama

04 Jul 2018 634

RADET organizează concurs de angajare. 4 posturi vacante. Iată condiţiile de participare!

03 Jul 2018 2631

Județul Constanța. Post vacant la Liceul Teoretic Băneasa. Care sunt condițiile de participare la concurs

03 Jul 2018 543

Constanţa. Unsprezece nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Sub ce pavilion sunt

03 Jul 2018 276

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia organizează concurs de angajare. Nu este necesară vechimea în muncă

03 Jul 2018 5310

Marcel Lică, președinte executiv la SSC Farul. Ce funcție va ocupa Constantin Gache

02 Jul 2018 2865

Post vacant la Autoritatea Navală Română. Ce condiții trebuie îndeplinite și când este programat concursul

02 Jul 2018 1517