Consiliul Concurentei analizeaza preluarea unor active ale PETROM SA de catre OLTCHIM SA

CONSILIUL CONCURENŢEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA UNOR ACTIVE ALE PETROM SA DE CĂTRE OLTCHIM SA

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică realizată de societatea OLTCHIM SA Râmnicu-Vâlcea prin dobândirea controlului unic asupra unor active ale Petrom, situate pe platforma industrială Arpechim Piteşti.

Activele achizitionate sunt cele aferente activităţii de petrochimie şi sunt situate pe platforma industrială Arpechim, care face parte din patrimoniul Petrom SA. Acestea nu sunt organizate în mod independent, neavând o structură juridică de sine stătătoare. Produsele generate de aceste active (etilenă, propilenă, compuşi aromatici, materiale plastice) sunt utilizate ca materii prime de către OLTCHIM SA în obţinerea produselor finite.

În vederea stabilirii compatibilitătii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice.

Activitatea de producţie ce se desfăşura în activele care fac obiectul prezentei notificări, a fost oprită începând cu luna noiembrie 2008. Instalaţiile au intrat în conservare, situaţie existentă şi în prezent, urmând ca activitatea să fie reluată după preluarea acestora de către SC OLTCHIM SA.

OLTCHIM SA are ca activitate principală “Fabricarea altor produse chimice organice, de bază”. De asemenea, Oltchim SA este cel mai mare producator de produse clorosodice din România şi singurul producător intern de policlorură de vinil (PVC), polioli, oxo-alcooli, dioctilftalat (DOF) şi anhidridă ftalică (AF). Societatea este şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa produselor chimice din Europa Centrală şi de Est.

Potrivit Legii Concurenţei sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi într-o operaţiune de concentrare economică depaşeste echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenti economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decat echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei invită agenţii economici interesaţi să-şi exprime observaţiile şi punctele de vedere în legătură cu această concentrare economică. Acestea pot fi transmise autorităţii de concurenţă până pe data de 18 ianuarie 2010, prin fax la nr.021.405.45.08, prin e-mail, la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la următoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr.33.

Ianuarie 2010


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 208

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 308

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 469

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 446

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 531

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 507

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 389

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 409

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 758

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 755

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 489

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 661

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 747

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 651

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1335