Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Tarnovieţchi Adrian Ilarion, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa

În şedinţa de azi, 13 ianuarie 2016, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Tarnovieţchi Adrian Ilarion, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului Tarnovieţchi Adrian Ilarion, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa,sancţiunea disciplinară constând în “avertisment”, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ - „exercitarea funcţiei cu ... gravă neglijenţă.


Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliuluiwww.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.