DIICOT

37 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Dolj, Sibiu, Dâmboviţa şi Galaţi

           Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava,  cu sprijinul B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Galaţi, S.C.C.O. Dâmboviţa, I.P.J. Suceava - S.A.S., Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Brigada Mobilă de Jandarmi ”Alexandru Cel Bun”  Bacău, , I.J.J. Galaţi şi S.A.S. Botoşani, au efectuat un număr de 37 de percheziţii domiciliare  pe raza judeţelor Suceava,  Botoşani, Bacău,  Constanţa,  Dolj, Sibiu, Dâmboviţa şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, compus din 36 de membri, cetăţeni români şi străini, specializat în săvârşirea infracţiunilor de: „efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos”, “deţinere, fără drept, a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice” şi “distribuire sau punere la dispoziţie sub orice formă, fără drept, a unui dispozitiv sau program informatic, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice ”.
          Membrii grupării infracţionale au acţionat în mod coordonat, în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice, având ca obiect fraudarea în special a clienţilor băncii POSTE ITALIANE SPA, prin obţinerea în mod fraudulos a datelor de acces la conturile bancare online banking ale acestora prin metoda phishing, accesarea fără drept a conturilor şi efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri prin intermediul sistemului international de transfer de bani Western Union, scopul final al grupului infracţional organizat fiind obţinerea de beneficii financiare substanţiale.
          Activitatea infractională a grupului era structurată pe trei paliere principale, respectiv: obtinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de fonduri şi ridicarea sumelor de bani astfel transferate. O parte din membrii grupului acţionau pe teritoriul Italiei pentru obtinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor şi realizarea transferurilor frauduloase către alţi membri ai grupării care, la rândul lor, aveau sarcina să  ridice aceste sume de bani din diferite locaţii ale agenţiilor Western Union de pe teritoriul României.
           Prejudiciul estimat, până în acest moment al cercetărilor este de  500.000 euro.
            Procurorii D.I.I.C.O.T.  – Serviciul Teritorial Suceava au procedat la audierea unui număr de 38 de persoane, fiind dispusă reţinerea unui număr de 14 inculpaţi, precum şi măsura obligării de a nu părăsi ţara faţă de 9 învinuiţi. Inculpaţii reţinuţi urmează a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă instanţei competente.
            Pe parcursul cercetărilor a fost acordat sprijin de către Ambasada S.U.A. la Bucureşti,  S.R.I. - Direcţia Judeţeană Suceava, S.O.S. Suceava, S.O.S. Bacău, S.O.S. Constanţa, S.O.S. Alba, S.O.S. Craiova, S.O.S. Galaţi şi S.O.S. Ploieşti.
            Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Carambol rutier pe bulevardul Ferdinand din Constanța

22 Sep 2020 1920

#alegerilocale2020 Interviu cu Claudia Dobre, candidat PSD pentru CLM Constanța - „În 2016, s-a realizat un pas important în apropierea mediului universitar de administraţia locală“

14 Sep 2020 566

Editorial Ce vremuri de restriște! Începutul școlii în vreme de pandemie, baubaul familiilor

12 Sep 2020 2955

Incendiu la un autoturism în stațiunea Mamaia. Intervin pompierii

05 Sep 2020 770

UPDATE Accident în dreptul Hotelului Iaki, din Mamaia. Cinci autoturisme implicate (galerie foto plus video)

05 Sep 2020 4363

UPDATE - Oficial, de la ISU S.O.S. pe mare! Ambarcațiune cu patru persoane, dintre care doi copii, în pericol de scufundare, în Mamaia (galerie foto + video)

29 Aug 2020 4491

Oficial! Un tânăr din Tulcea, cercetat pentru viol în Suedia, arestat la Constanța

28 Aug 2020 671

Dobrogea (Scythia Minor) în urmă cu 1500 de ani, în vremea împăratului Iustinian (III) Mărturiile lui Procopius din Caesarea

27 Aug 2020 2539

„Băieții cu ochii albaștri“, dați în judecată, la Constanța Serviciul Român de Informații, chemat la proces pentru mai multe terenuri din Mamaia

27 Aug 2020 929

MAI Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie!

26 Aug 2020 747

Incendiu în Mamaia Sat. Intervin pompierii

19 Aug 2020 406

Cinci cetăţeni din Afganistan şi Iran, printre care și doi copii, opriţi la frontiera cu Serbia

12 Aug 2020 500

Oficial de la IPJ Constanța Accident rutier cu două victime în Mamaia Nord. Două autoturisme implicate (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2542

​Uimitorul pepene verde și beneficiile sale nebănuite

11 Aug 2020 1394

Licitație publică SNTFC "CFR Călători" Constanța repară aparatul de cale (document)

04 Aug 2020 495