Comunicat de presa - DIICOT 1 Aprilie 2016

La data de 31.03.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Caragea Mihai  pentru  săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă prin sisteme informatice și șantaj.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Caragea Mihai  a contactat prin intermediul unei reţele de socializare o minoră în vârstă de 9 ani  pe care a determinat-o să se fotografieze  în ipostaze sexuale explicite.

    Totodată, s-a reţinut că inculpatul a ameninţat victima cu publicarea materialelor atunci când aceasta a refuzat să mai dea curs solicitărilor sale.
    Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpatul coresponda prin intermediul rețelei  de socializare  cu peste  1006 de minore având vârste apropiate victimei sau chiar mai mici (de aproximativ 3-4 ani), o parte dintre ele fiind  fotografiate  în ipostaze sexuale explicite.
    La data de 01.04.2016  Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
    Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea fost efectuată cu sprijinul  Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și ofiţerilor de poliţie judiciară  din cadrul structurilor  de combatere a criminalităţii organizate Constanța și Galați.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.