Comunicat de presa - DIICOT 14 octombrie 2015

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Bucătaru Vili, Bucătaru Marius, Bucătaru Simona Cornelia şi Petrea Neculai Emil  pentru săvârşirea  infracţiunilor  de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2013 inculpaţii Bucătaru Vili, Bucătaru Marius, Bucătaru Simona Cornelia au  racolat mai multe tinere, pe care le-au determinat, prin ameninţări, constrângere sau inducere în eroare să practice prostituţia pe raza municipiului Lugoj.

    Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii au înfiinţat un club pe raza municipiului Lugoj cu scopul de a racola mai multe tinere pe care să le determine să accepte practicarea prostituţiei înlesnind desfăşurarea acestei activităţi în incinta clubului.

    S-a stabilit faptul că atunci cînd clientul dorea să întrețină relații sexuale cu una dintre dansatoarele din club era nevoit să consume băuturi alcoolice şi doar după achitarea sumei de 100 euro/oră/ putea să părăsească clubul fiind transportat de complicii grupului la hoteluri anume agreate de către inculpaţi.

    Din cercetările efectuate pînă în prezent a rezultat faptul că liderul grupării era inculpatul Bucătaru Marius iar acesta împreună cu soţia sa,inculpata Bucătaru Simona şi fratele său, inculpatul Bucătaru Vili, au gestionat întreaga activitate a clubului, modul de desfăşurare al plasării fetelor, căutarea de locaţii pentru practicarea prostituţiei şi mai ales modul de încasare al sumelor de bani.
    Pentru a asigura controlul permanent asupra persoanelor vătămate şi clienţilor care ar deveni insolvabili,membrii grupului au atras în activitatea infracţionala pe inculpaţii Gheorghe Daniel Constantin, Petrea Neculai Emil şi Mitroi Alin Cristian, fiecare dintre ei avînd roluri bine determinate.
    Din probele administrate în cauză s-a reţinut  că în cursul anului 2007, inculpatul Petrea Neculai Emil a racolat de pe raza  municipiului Arad o  minoră în vârstă de 12 ani  şi profitînd de vulnerabilitatea sa a obligat-o prin acte de violenţă şi ameninţare să practice prostituţia în perimetrul Gării de Nord.

    Ulterior, aderând la grupul infracţional organizat, inculpatul a transportat-o pe victimă  în clubul  din municipiul Lugoj, unde  membrii grupului  au obligat-o prin amenințări și acte de violență să practice prostituția în folosul acestora.

    De asemenea, s-a reţinut faptul că inculpaţii Bucătaru Simona Cornelia şi Bucătaru Marius, sub pretextul ,, consumației,, pe care clienții clubului  o făceau cu persoanele vătămate, le imputau acestora sume mult mai mari decât cele reale, iar în cazul în care aceştia  refuzau să achite respectivele sume, erau amenințați cu acte de violență.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată suma de 11.000 de euro.
    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale –Inspectoratul de Poliție Județean Timiş precum şi jandarmi.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.