Comunicat de presa - DIICOT 2 11 februarie 2016

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a  prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice,  prin crearea intenționată a stării de insolvență iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială  controlată de către aceleași persoane, prin intermediul unor societăți comerciale cu sediul în Olanda și Cipru.

    Prin ordonanța din data de 18 mai 2015 a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracțiunilor constituire de grup organizat prev. de art. 367 alin. 1 C. pen., delapidare prev. de art. 295 C. pen. cu aplic.  art.308,309 C. pen. și bancrută frauduloasă prev. de art. 241 lit. a C. pen, în condițiile art. 38 C. pen.

    La data de 11.02.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează o percheziţie la sediul unei case de avocatură  pentru ridicarea  de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale  au  efectuat în contul acesteia un număr de 17  transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi.

    Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.