Comunicat de presa - DIICOT 2 13 Aprilie 2016

La data de  12 aprilie 2016 procurorii  din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au efectuat un număr de  5  percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani şi a judeţului Vrancea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea  unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii  de trafic de minori.

    
În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2015 si până în prezent, inculpaţii  Dimofte Viorela, Lupu Cornel, Macovei Cezar şi Ilea Alin Cristian  au racolat mai multe minore de pe raza judeţului  Vrancea iar ulterior prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea de vulnerabilitate  le-a  obligat la practicarea prostituţiei.
   
Pentru atragerea clienţilor, inculpaţii au postat anunţuri pe internet sub titulatura „escortă Focşani” la care erau ataşate fotografii în poziţii indecente ale victimelor minore.
   
Inculpaţii  au fost surprinși în flagrant în timp ce încasau sume de bani şi supravegheau două minore, în vârstă de 17 respectiv 16 ani  care erau obligate să întrețină relații sexuale cu diverși clienți.
   
Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate de bunuri folosite de inculpaţi la folosirea infracţiunilor, precum şi o sumă de bani de aproximativ 1300 lei provenită din activitatea infracţională, în total sumele de bani rezultate din această activitate infracţională fiind în cuantum de aproximativ 100.000 lei.
   
În data de 13 aprilie 2016 s-au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru cei patru inculpaţi, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.
   
Cercetările vor continua în scopul stabilirii întregii activităţi infracţionale sub aspectul identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum  şi a conturării şi stabilirii gradului de implicare a fiecărui participant.
   
Suportul de specialitate  a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

   
La acțiune au participat și luptători ai  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.
   
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.