Comunicat de presa - DIICOT 2 24 februarie 2016

 La data de 24.02.2016 procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Buzău au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă  că in perioada septembrie 2015 şi până în prezent, pe raza municipiului Râmnicu Sarat a acţionat un grup infracţional organizat, format din cincisprezece persoane, care a avut ca principală preocupare infracţională traficul şi consumul de droguri de risc (cannabis) şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice).

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că substanţele erau procurate în principal  din Spania,  fiind introduse ulterior în România  prin intermediul firmelor de curierat rapid.

    De asemenea, membrii grupului au recurs la mai multe metode în scopul procurării substantelor psihoactive, fie prin comandarea acestora de pe diferite site-uri de internet fie prin cumpărarea directă de la mai multe persoane de pe raza județelor Vrancea, Brăila, Galați și a municipiului Bucuresti.

    Atat drogurile de risc cat si substantele psihoactive era portionate si revândute de către membrii grupului contra unor sume cuprinse intre 10 lei/plic si 60 de lei/plic, in functie de produsul comercializat (cannabis sau etnobotanice).

    În urma documentării activităţii infracţionale au fost identificaţi peste 50 de consumatori, în general tineri cu vârste între 14-24 de ani. Unii dintre consumatori  au necesitat internarea în unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Râmnicu Sarat şi a judeţului Buzău fiind transferaţi ulterior în cadrul unui spital de neuropsihiatrie, în funcţie de starea fizică si psihică a acestora.

    La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău urmeaza sa fie audiaţi un număr de 15  suspecţi  precum şi un număr de 40 de persoane, consumatori de droguri de risc şi substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  B.C.C.O. Ploiesti, I.P.J. Buzau – S.A.S. şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.