Comunicat de presa - DIICOT 25 februarie 2016

La data de 24.02.2016, procurori din cadrul DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați şi ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat un număr de 39 de percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale unor persoane precum şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi municipiul Bucureşti în scopul destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

     Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificat şi ridicate documente contabile în alb, ştampile de la societăţile comerciale utilizate în lanţul evazionist şi alte bunuri care servesc la justa soluţionare a cauzei.

    Totodată au fost găsite şi ridicate în vederea indisponibilizării sumele de 697.000 lei, 41.520 euro, 4.200 USD, 400 grame aur şi un număr de 5 autoturisme de lux.

    În urma cercetărilor efectuate s-a dispus măsura reţinerii faţă de un număr de 19 inculpaţi, respectiv: Ciolcă Dan Ştefan, Craiu Dan Lucian, Surueanu Virgil, Ştergărel Constantin, Bibic Marius Mărgărit, Stanciu Denis Ciprian, Chesnoiu Viorel Gheorghe, Moroianu Florentin, Băjenaru Ionel, Băjenaru Alexandra, Prună Neculai, Prună Marius Gabriel, Zeleş Marius Laurenţiu, Zeleş Mihaela, Petrescu Ionuţ, Marinescu Vasile, Marinescu Cătălin, Dewald Pompiliu Nelu şi Brânză Matache Marius.

    Faţă de aceştia s-a propus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, dosarul fiind înaintat, în acest sens judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi.
    Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.